nekem csak a fix pakkom van meg, a mozgó nincs. ezt tartom, nekem nm sürgős, szvsz 1 év alatt min. 20% lesz rajta. stopot betettem, de nagyon meglepődnék, ha odáig lemenne.
nekem csak a fix pakkom van meg, a mozgó nincs. ezt tartom, nekem nm sürgős, szvsz 1 év alatt min. 20% lesz rajta. stopot betettem, de nagyon meglepődnék, ha odáig lemenne.
Én RFV-t csak ATH-n szoktam venni.
Anno 3616-on->2900 (aztán vártam 6 hónapot, hogy újra annyi legyen), aztán 42XX-en is->3600 vettem, ami után megitn hónapokat vártam, aztán 64XX-en is vettem->5500, akkor megint vártam néhány hetet, majd a mostani legamgasabb beszer áram 12.430...:-) vagy inkább :-(
matgab 10-én belevett 12 K fölött, azért ezt vegyétek figyelmebe:)
Jó nagyot kívánok! Mi a tervetek a nyárra E-Star fronton? Tartjátok, veszitek?
igen, ezt kifelejtettem. kérdés, h a visszacsatlakozást segítő állami ösztönzők mennyire hatékonyak + az elmúlt fűtési szezonban milyen teljesítményt nyújtott a cég.
"Az akvizícióról szóló közleményben tegnap elrejtett romániai profitwarning annak köszönhető, hogy 12 000 lakás helyett 8000 fogyasztó van a marosvásárhelyi rendszerre rácsatlakozva. Emellett az overhead költség is nagyot nőtt, 1,3 milliárd forint körül alakul idén. Az utóbbi időszakban kialakított személyi állomány azonban már képes lesz biztosítani a román és lengyel növekedést. "
Én ebben látom az okát annak, hogy nem igazán akar elszállni az árfolyam (azon kívül, hogy a múlt héten amikor kb. 4%-ot emelkedett az egyik nap az árf. az már sztem a project ismeretének tudatában történő tranzakciók eredménye volt vkik által, tehát íly módon valahol beárazta már a piac).
a finanszírozás miatt van némi bizonytalanság, ill. sokan realizálnak. sztem nm történt tragédia, h elmaradt az emelkedés. a bejelentés után még jobban látszik, h nm volt alaptalan az elmúlt időszak növekedése. ezért várták/vártuk sokan ezt a hírt.
3%-ot esett az árfolyam - aki hosszabb távra vette, azt ez nm hatja meg. rövidebb idősíkon más lehet a helyzet.
Én tegnap belevettem egy kis adagot 340en, 200on stoppoltam.
A legbosszantóbb az volt h véletlenül normál vételllel vettem és dt eladással adtam el, így a netto poziciomat nem tudom többet nézni az rfv-re, mert a dt nél -10 db lesz ezekután a normálnál meg +10 db.
Mégis igaz itt is a mondás... hírre adni.... azt gondoltam az E-star kivétel lesz, ami erősíti a szabályt, de nem...
az árfolyam rendesen le van qrva, ezek szerint tényleg jó előre tudták egyesek és most adják... kár érte...
11-kor sajtótájékoztató lesz, ki tudja még mi derül ki...
nagyon úgy tűnik.
hamarosan jön a lengyel kötvényekről is a bejelentés, 31-én meg a Q1-es gyors. a mai hír alátámasztja az eddigi növekedést, a továbbiakhoz ennél úgy tűnik több kell. mindenesetre kezdésnek az ETEK nagyon jó, ennyi szakembert nehéz lett vna más úton szerezni. ez a humántőke pedig kiváló alap lehet a későbbiekben.
még ez a shortos sztori érdekelne...
olybá tűnik, hogy már esetleg valakik tudtak erről az akvizicióról és ezt már előre beárazták ezzel a 10-ről 12e-re húzással...
a menedzsment előrejelzése alapján 2011-re 13-as, 2012-re 10,5-ös P/E adódik. pusztán ez alapján tehát kb. jól van árazva a papír (figyelembe véve a likviditás miatti diszkontot).
Ja, le is kúszott betölteni a rést. Érdekes lesz innentől.