Van neki is önkéntes számlája.....vagy csak volt?
Lehet sok okos és jó dolgot tervez a szemivel.:)
Van neki is önkéntes számlája.....vagy csak volt?
Lehet sok okos és jó dolgot tervez a szemivel.:)
Először Hercegnél tartanak házkutatást (zacsi-pacsi) majd felkutatnak téged is az IP alapján.
Amennyiben nem egyértelmű ki vagy elvisznek mindenkit.
Beszélgettem egy ős komcsival és kifejtette nekem azért változtatták meg Magyarország nevét (kivették a Köztársaság szót), mert így Viktor-t ki lehet nevezni kormányzónak.
Nem kimoderálják, hanem bezárják az oldalt. :)
Kizárólag a megtakarítások ösztönzésének céljából. :)
Azt azért még belőle sem nézem ki azt is szétrombolja. Bár esze megvan hozzá.
Azért nem igaz amit írsz, mert ha úgy lenne, akkor egy idő után kifutna a rendszer, és maradna az, hogy mindenki fizeti a saját jövőbeli nyugdíjának aktuális járulékát, ki ide, ki oda. Ehelyett a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradók tartósan fogják fizetni azoknak a nyugdíját is, akik jelenleg az állami rendszerben maradtak. Nyilvánvalóan, hiszen az összes, az államnak fizetett nyugdíjjárulékot a mindenkori nyugdíjasok kifizetésére használják, abból jövőre nézve semmilyen tartalék nem keletkezik.
Eljön az idő , mikor egy ilyen mondatért kimoderálnak majd :)
'Matolcsy csak ne sündörögjön az önkéntes pénztárak körül. Ki tudja mi jár a forradalmár fejében. :) '
Azzal a kancsal szemivel kacsingat az önkéntes pénztárak felé.:)
semmi bántó nem akart lenni a stílusban, ha igen, akkor elnézést.
Inkább az ideológiai (megemészthető) hátterét próbáltam megadni annak, hogy miért kell mindenkinek nyugdíjjárulékot fizetnie, akkor is ha ő maga már nem fog kapni állami nyugdíjat a saját választása alapján.
Engem igazán ebben a témában az állami jogosultság visszaadása érdekel maradóknak, persze ezt az ideiglenes 10%-ot is szeretném kamatostól megkapni. Kormánytól ebben az ügyben sok jót nem várhatunk vsz, max AB (de már oda is berakják a saját embereiket, meg amúgy is töketlen egy társaság ahogy elnézem), így maradnak nemzetközi fórumok , 5-10 év és pontot tesznek az ügy végére. :)
Mikor elterelték ideiglenesen (ebben az évben) a MNYPszámlára szánt pénzt, akkor azt mondták még nem tudják, hogyan adják/juttatják vissza ezeket a pénzeket.
Erről érdeklődtem van e valami fejlemény.
emlékszem sokan hőbörögtek itt a fórumon, nem tudom mennyien maradtak végül rajtam kívül.
Költői kérdésem a hírhez:
Vajon 1994-1998, 2002-2010 között hány száz milliárdot loptak el a libsikkel?
Majd ha egy független bíróság erre kötelezi őket. Maguktól nem hiszem visszaadják . Azt várnám, hogy a jegybanki duplája büntető kamattal adják vissza, ahogy az állam felé történő késedelmes fizetéseket szokták díjazni. :)
Matgab: ezt mint szép, egyetlen probléma van, az egész történet nem a jelenlegi vagy egyéb nyugdíjak kifizetéséről szól vsz. Arról szól, hogy ha ezt az Mnyp témát nem lépik még több népszerűtlen intézkedést kellett volna megtenni, mondjuk úgy megszorítást, bár tudom ez a forradalomban ismeretlen fogalom. Ezért a könnyebb ellenállást választották mnyp elvétele még mindig kisebb népszerűségvesztés. Viszont ezzel sem tudják elkerülni a problémákkal való szembenézést max halogatni. És ez megéri nekik, hogy alkotmányellenes, józan paraszti ésszel felmérhető módon törvényellenes lépésekkel operálnak mnyp kapcsán. jön még kutyára kamion ezekben a témákban, viszont ami igazán fájdalmas, hogy a politikai népszerűségvesztés elkerülésén kívül, az MNYP-vel kapcsolatos ámokfutásuk, hosszú távon értelmetlen és több kárt okoz mint hasznot.
Filter: Matolcsy csak ne sündörögjön az önkéntes pénztárak körül. Ki tudja mi jár a forradalmár fejében. :)
Azért azt ne felejtsük el, hogy 2013.01.01-tól már nyugdíjba mennek manyup tagok és onnan kezdve az állami kiadások csökkennek az ő nyugdíjuk 25%-val. És belép az új nyugdíjszámítás is ami jelentősen más a jelenleginél. Az igazi szívás a 2012.12.29-es és a 2013.01.03-as nyugdíjba vonulás között van.
P.
Én meg azt nem értem miért kell ilyen stílusban reagálni. Ráadásul pepe01 kérdésére válaszoltam
az ismereteim szerint jelenleg hatályos törvények alapján. Ideológiailag ezt sehogy nem lehet elképzelni kár vele próbálkozni. Az eredeti felállás szerint 8+24%-ot fizettünk ezért kaptuk volna a nyugdíjunk 25%-át a magánból és 75%-át az államtól. Tiszta, rendes üzlet volt. Most fizethetjük a 24-et de nem kapunk érte semmit és szerinted ez így helyes. Többünk szerint viszont nem.
P.
"Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja szombaton sajtótájékoztatón azt mondta: a kabinet feleslegesen verte szét a magán-nyugdíjpénztári rendszert, mivel várakozásaival szemben az abból származó, állami kezelésbe vont vagyon egészét ebben az évben kell elszámolni, így idén az egyszeri bevételnek köszönhetően 2 százalékos többlete lesz a költségvetésnek, a következő években viszont újra 3 százalékosnál nagyobb hiány várható. Hozzátette: bár korábban arról beszélt a kormányzat, hogy a megtakarításokat a pénztárak eltőzsdézték, azoknak most mégis 350 milliárd forintot kell kifizetniük tagjaiknak reálhozamként."
http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/az_mszp_potkoltsegvetest_akar_42920
Az a baj,hogy a megtakarításos magánnyugdíjpénztár és az állami felosztó-kirovó közötti átjárás elvi okok miatt nem lehet fájdalommentes. Vkinek szívnia "kell". Jelen esetben a magánnyugdíjpénztárban lévőket szívatják...
Akik maradtak a nyugdíjpénztárakban, azok nem kapnak az államtól ezek után nyugdíjat.
Jelenleg ez a helyzet.
Akkor milyen alapon utaltatja az állam az ő 10 %-ukat az állami alapba??????
Én most nem a bruttón felüli nyugdíjjárulékról beszéltem, hanem bruttóból vont 10%-ról.
Az első megy a mostani nyugdíjasoknak az utóbbi az Én nyugdíjamra. elvileg, mert ügye ebben az évben a kormány azt is eltérítette.
nem értem mit nem lehet ezen felfogni:
A 10% az kvázi a mostani nyugdíjasok részére kerül kifizetésre. Akinek van anyja, apja, nagyanyja, nagyapja, az ott kapja vissza a 10%-át. Akinek nincs az fizeti annak a nyugdíját, akinek nincs gyereke (hálából azért, mert az az ember is hozzájárult valamivel a nemzet vagyonához).
Aki maradt az állami keretek között, az elvileg fog kapni nyugdíjat, aki nem az azt választotta, hogy nem. De a kötelezettsége fent maradt.
Ideológialag úgy lehet ezt elképzelni, hogy a háborúban elveszett mindenki nyugdíja. Az akkori nyugdíjasokét kifizették az aktív nyugdíjasok, és azóta is ez mindig így volt.
Most van lehetősége az állampolgároknak kilépni a rendszerből, rendelkezhetnek affelől, hogy saját nyugdíjukat honnan kapják. DE a szüleik nyugdíját akkor is elő kell teremteniük, mert ez kötelezettségük. A sajátjukat már fizethetik a saját számlájukra.
Kvázi a nyugdíjjárulék meg van bontva a szülők felé fizetendő és a saját magunk részére fizetendő nyugíjak között.
Ennyi.
Igen, a te 10%-od is az államiba megy. Nem adják vissza beszámítják majd a nyugdíjba. Az egy kicsit se zavarja őket, hogy te sose fogsz állami nyugdíjat kapni - a jelenlegi szabályzás alapján - mert soha nem lesz meg az ehhez szükséges szolgálati időd.
P.