Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: Nyugdíjügyben kifut az időből az Ab.

#381675 pepe01 Előzmény: #381522

Most kezdtem el dolgozni és nem léptem vissza az állami rendszerbe.

Ettől függetlenül most a pénztáramba fizetendő 10% is az államiba csorog? és ha igen mikor adják vissza, milyen kamattal?

#381626 filter Előzmény: #381522

Nyugdíj: Matolcsy célkeresztjében az önkéntes pénztárak?

http://hirszerzo.hu/profit/20110512_nyugdij_ongondoskodas

"A Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóosztálya azt közölte a Hírszerzővel, hogy egyelőre szakértői szinten folyik a munka „a nyugdíjrendszer nem állami finanszírozású elemeinek potenciális átalakítási irányairól”, ezért nem tudják megmondani, hogy mik lesznek a konkrét változások, és mikor léphetnek életbe az új szabályok."

Ebből vajon mi lesz?

#381522 banyaiz Előzmény: #381224

Igaznak igaz, és mindegyik jár is ha valaki tényleg megrokkan, vagy megbetegszik, vagy munkanélküli lesz.

Viszont itt az a probléma, hogy fizetsz de nem jár érte semmi. Ez törvénytelen, azt nem minősíteném, hogy ezt akik a jogszabályt alkották szintén tudják, csak kellett egy ijesztgetés, hogy ne merjenek maradni a polgárok, ez egy banánköztársaságban elmenne.

Netmaster: átnevezni lehet, aztán majd egyszer a távoli jövőben kiderül egy jogi fórumon mennyire vevő rá az EU. Mert az átnevezés önmagában kevés, akkor az is kellene, hogy ne nyugdíjkasszába menjen, és aki tisztán államiban van annak se számolódjon ez bele a nyugdíjába. Különben eléggé kilóg a lóláb vsz. :)

#381237 Netmaster Előzmény: #381224

Nem nagy dolog átnevezni, hogy hivatalosan olyasmi legyen, amit beszednek, de nem jár érte személy szerint semmi (pl. adó).

#381224 filter Előzmény: #380979

"járulékot fizetsz, szolgáltatásra nem vagy jogosult az alkotmányos, EU konform stb. "

Pontosan így látom én is és nem csak a nyugdíjra igaz, igaz az egészségügyre, a táppénzre, a rokkant nyugdíjra a munkanélküli ellátásra stb.

Ezen ellátások alapja a járulék fizetés.

#381051 banyaiz Előzmény: #381025

Ez csak az én forgatókönyvem az eseményekre, nem biztos így lesz. No para ha így is lesz majd az állam gondoskodik rólad, és harcoltál az államadósság ellen is, azért az sem semmi. :)

#380979 banyaiz Előzmény: #380877

Mindenre 0 az esély szvsz, mert borulna az egész tákolmány amit összeraktak 2011 -es költségvetésként. Módosítások pl maradóknak is jár az állami azt viszont elvárnám tőlük, de ezek a puhapöcsök még napirendre sem merik venni, ennyit a jogállamról.

Attiati: A történet annyi vsz, hogy a Kormány tett egy "visszautasíthatatlan" ajánlatot, vagy blöffölt, kinek kinek ízlése szerint. A céljukat elérték , nagy tömegek visszaléptek. Innentől kezdve egy apró kellemetlenség egy előre bekalkulált probléma, hogy a 100 k maradó visszakapja ami járulékok után jár. Azt gondolom ők sem feltételezték, hogy ez nem így lesz, viszont az érdekük, hogy minél később történjen, akkora már a népet más dolgok fogják foglalkoztatni, plusz lehet nem is ők lesznek hatalmon. Kb ez lehet a logikája a gondolatmenetüknek vsz. :)

Józan paraszti ésszel nehéz elképzelni minden jogi furfang nélkül, hogy járulékot fizetsz, szolgáltatásra nem vagy jogosult az alkotmányos, EU konform stb.

Akik visszaléptek ők majd kapnak saját számlát államiban az kompenzálja őket. Hát ha virtuális számláról lesz csak szó az szomorú, de forradalom van. :) Kb így képzelem el az eseményeket de ez csak egy verzió.

Re: nincs cím

#380955 ikszf Előzmény: #380864

De akkor meg az az igazságtalan, ha visszakapják.

És azt is beszéltük már, hogy meg tudják oldani azt is. Visszakapják: 0,00001%ra beállítják a jogosultságukat.

#380864 banyaiz Előzmény: #380814

Nem lesz ez egy gyors döntés, még Ab sem meri napirendre venni, EU-s intézmények meg amíg döntenek az lesz pár év szerintem. Mondjuk a végeredmény 90%-ban vsz az, hogy maradók visszakapják a jogosultságukat. Meglepne ha azt valahogy igazolni lehetne, hogy ez a törvény jogszerű.

Kapott már vki vmi reálh…

#380801 RemegoKez

Kapott már vki vmi reálhozamról szóló levelet? (főleg az OTP érdekelne) Az ING már küldött....

#380187 banyaiz Előzmény: #380169

Van bőven , de ez a demokráciával jár. :) Csak ez a színjáték bosszant, és az sem tiszta nekem mi alapján rangsorolnak a napirendben. Ízlés, kedv, vagy kényes/nem kényes feladatok?

Elég furcsa.

#380169 zeeh_ Előzmény: #380165

Ó, hány ilyen feleslegesen eltartott és fenntartott szervezet van az országban!

Ezek felszámolásával kellene kezdődnie a spórolásnak, de akkor mit csinálnának a pártkatonák? Dolgozni az nem trendi náluk, csak a naplopás nagy pénzekért pártoktól függetlenül.

#380165 banyaiz Előzmény: #380113

Logikus, csak azt nem értem mi szükség van akkor erre a szervezetre, kár rájuk költeni az adóforintokat, csak a macera van velük. :)

#380113 zeeh_ Előzmény: #380096

Szerintem a többség a zsebükben lehet, nem véletlenül ültethették be oda ex-MSZMP-s Stumpf elvtárst sem. :-Q

Meg fogják várni,amíg átadják a vagyont, utána már nem nagyon lehet visszacsinálni.