Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#380102 banyaiz Előzmény: #380099

Valószínű, ha előtte keresztbe tennének borulna az egész költségvetés, hiánycél minden. Ez nem valószínű.

Viszont azt nem tudom milyen alapon mérlegel egy AB pénzügyi, vagy költségvetési vagy bármi más alapon alkotmányosság kivételével. Mert ha így van akkor értelmetlen a működése.

Tőzsdei szempontból is bekavarhat ha egyszer döntenek, és az érdemi döntés lesz.

#380099 ikszf Előzmény: #380096

Megvárják, amíg megtörténik a nyugdíjvagyon tényleges átadása.

Utána már mondhatnak bármit, elment a levesbe.

Re: Örökölhető nyugdíj az állami rendszerben?

#374540 banyaiz Előzmény: #374537

Azt gondolom , hogy ezeket a kérdéseket még a rombolás előtt kellett volna tisztázni. Az állami rendszer jövőbeni formáját a gazdasági kényszerek, feltételek fogják meghatározni. Annyi jut mindenkinek amennyi a kalapban van.

#374537 gentlemanus Előzmény: #374532

Igen, de ezt a problémakört Varga Mihály boncolgatja, akit én egy hiteles gazdasági és pénzügyi szakembernek tartok.

#374532 banyaiz Előzmény: #373386

Gentle elnézve ezeket az embereket akik ezekben az ügyekben nyilatkoznak Matolcsy , Selmeczi stb, és a nyilatkozataik értelmét, valamint összefüggéseit, és "logikáját", és következetességét azt szűrtem le ezek az emberek azt sem tudják felmérni, hogy 1 év múlva milyen nyugdíjrendszer van, sőt esetleg azt sem most milyen van, nemhogy 3x év múlva mikor ez számomra érdekes lesz.

Annyit kérek tőlük állami nyugdíj jogosultságomat a befizetett járulékaim után adják vissza, vagy vmilyen jogi fórum kényszerítse őket erre, vagy pedig ne vonjanak tőlem járulékot. Egyébként pedig hagyjanak békén a forradalmi "gondolataikkal".

Röviden ennyi a véleményem. :)

Örökölhető nyugdíj az állami rendszerben?

#373386 gentlemanus

Jó reggelt kívánok a kollégáknak!

Úgy hírlik, hogy örökölhetővé válik a nyugdíj az állami rendszerben is.

Nos a nagyurak hogy fogadják e kezdeményezést ( különösen a masszív manyup harcos banyaiz kartárs )?

Örökölhető állami nyugdíj?

#373385 gentlemanus

Jó reggelt kívánok a kollégáknak!

Úgy hírlik, hogy örökölhetővé válik a nyugdíj az állami rendszerben is.

Nos a nagyurak hogy fogadják e kezdeményezést ( különösen a masszív manyup harcos banyaiz kartárs )?

#372644 Netmaster Előzmény: #372640

Én Szijjártó Péter fizetésével szeretnék hozzájárulni az államadósság csökkentéséhez. :)

#372638 Ozzy_ Előzmény: #372637

ja, megadom mindenkinek az adósságcsökkentő számlaszámot, aki nekem akar utalni utaljon egyből oda =)

Előbb-utóbb úgyis ott landol minden.

#372637 Netmaster Előzmény: #372629

Nem is értem, miért nem előlegezi meg a kormány, hogy mindenki államadósságcsökkentő alapba akarja utalni, az most menő, mehetne rögtön oda a pénz. :)

"Augusztus végéig kell v…

#372629 RemegoKez

"Augusztus végéig kell várniuk az állami nyugdíjrendszerbe visszalépőknek a plusz magánnyugdíj-pénztári tagdíjbefizetésük, illetve az esetleges reálhozam visszautalására. Még ezen a héten meg kellene hozni az erről szóló kormányhatározatot."

Vajon decemberig megkapom azt a 2000 Ft-ot?

Kicsinyesség netovábbja

#370314 Netmaster

A minap megjött az elvileg március 28.-án kelt nyugdíjpénztári értesítő a reálhozamos nyilatkozattal. Most, hogy kiderült, nem maradok a kedves ügyfelük, nem tartották fontosnak bérmentesített válaszborítékot küldeni. Pár hónapja, amikor a maradásról kellett nyilatkozni, még küldtek azt is (amit persze most jól fel fogok használni). :)

Re: még ez is...

#365791 banyaiz Előzmény: #364372

"A legfrissebb jogszabályi rendelkezések szerint a magánnyugdíjpénztárak 2011. március 1-jéig kapták meg az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól azon tagok listáját, akik fenntartják a pénztártagságukat. Ezt követően a pénztáraknak a függő tételként nyilvántartott tagdíjbefizetéseket, valamint a visszalépő tagok 2011. május 31-ére, mint fordulónapra vonatkozó piaci értékelés szerint számított követeléseinek értékét (beleértve a reálhozam összegét is) egy tételben, a tagok portfóliójában a fordulónapon meglévő eszközökben 2011. június 12. napjáig át kell adniuk a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap részére.

A pénztáraknak a visszalépő tagi kifizetések (reálhozam és tagdíj-kiegészítés) összegét 2011. július 20. napjáig vissza kell igényelniük a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alaptól. Mindez azt jelenti, hogy a tagok részére történő reálhozam kifizetésekre azt követően kerülhet csak sor, hogy az állami Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap visszautalja az összegeket a pénztárnak. A jogszabályok jelenleg nem tartalmaznak arra nézve határidőt, hogy az Alap meddig adja át a pénztáraknak a visszaigényelt összeget, ezt várhatóan a kormány hamarosan rendeletben fogja szabályozni. A kifizetések tehát legkorábban 2011. július 20-át követően kezdődhetnek meg.

A hatályos jogszabályok értelmében a pénztár a visszalépő tag követelésének értékét a tag portfóliójában lévő eszközökben adja át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap részére. Az eszközöket a visszalépő tag portfólióján belüli befektetési eszköz arányának megfelelően kell átadni. Ennek értelmében az értékpapírok tehát nem kerülnek értékesítésre. "

Szóval júniusban veszik át, visszalépők vagyonát, benne a részvényeket. Várom mit fognak művelni nyári szezonban a piacon, jó lesz figyelni. :)

#364372 ikszf Előzmény: #364350

Akkor megnyugodtam :) Bár nem jönne rosszul a hozama sem, de szerintem hozama sincs, nemhogy reálhozama :D

#364351 zeeh_ Előzmény: #364347

Itt most az derült ki, hogy a kiegészítésre is csak a reálhozamot akarják kifizetni, holott arra a részre a teljest kéne, mert a kötelező 8%-on felül volt, amihez semmi köze az államnak.