Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Az SZDSZ él

#371901 Ibiza Előzmény: #371387

írok neked három tulajdonságot kisebbségekre..népcsoportokra

1. szeretik a gyerekeket a szines ruhákat a kivagyiságot,amijük van azt mutatni akarják, nem terveznek hosszú távra jó a ritmusérzékük jól zenélnek,nem a szellem bajnokai, nagy érzelmeik vannak, hirtelen haragúak, szeretik a szabadságot, az adott szó csak jelzésértékű.

2. szeretik a kultúrát a zenét,folyamatosan tanulnak,folyamatosan együtt vannak, kerülik a fizikai munkát, jellemzően kereskedők vagy pénzüggyel foglalkoznak.. összetartóak..saját hasznukra átszövik a társadalmakat egy saját kapcsolatrendszerrel, .. a világ minden táján fellelhetőek..boszúálloak,sunyik..bebújik a talpad alá,hogy elérje célját, ha már megteheti lenézi embertársit vagy végsőkig kihasználják..

3. jó kereskedők szorgalmas iparosok, spórolósak, szeretnek enni-inni, mániákusan tiszták és rendszeretőek..jól főznek..haszonnak lenni kell minden nap..

Re: Órákon belül ismertté válik a konvergencia program

#371900 zeeh_ Előzmény: #371898

AB nem fog keresztbe tenni, Stumpf elvtárs se véletlenül lett oda beültetve szvsz. Sok mindenen lehetne spórolni, de én még mindig azt látom, hogy nem akarják ők sem rászánni magukat a szükséges lépésekre. Semmi szükség 3200 kiskirályságra apparátussal, még ha biztosan sok narancsos havernak is ad munkát. Sok mindenen lehetne spórolni, ha meglenne rá a politikai akarat.

Én viszont nem nyúlnék hozzá MÉG a munkanélküliek 9 hónapos ellátásához, ennek még nincs itt az ideje ilyen munkanélküliségi adatok mellett.

Re: Órákon belül ismertté válik a konvergencia program

#371898 banyaiz Előzmény: #371893

Ott még AB keresztbe tehet. Nekem legjobban az tetszene magánemberként ha teljesen elmeszelnék, megérdemelnék. Viszont az az országot lehetetlen helyzetbe hozná, mivel részben erre épül a költségvetés stb. kő kövön nem maradna ezt meglépné Ab. Így megelégednék azzal , ha visszaadnák állami nyugdíjjogosultságot.

Ez az mnyp téma időnyerésre tökéletes volt, és a számok kozmetikázására, viszont érdemi átszervezések nélkül utánunk az özönvíz lesz. Ezt úgy tűnik nekem belátták nagy nehezen, ebben a Széll programban vannak szükséges lépések. De az állami vízfejen rengeteget lehetne spórolni. Korkedvezményes nyugdíjak , segélyek jó lépések. De amit nagyon kellene, a feladatok racionalizálása, ezzel összefüggésben a létszám csökkentése, vezetők számának drasztikus csökkentése, ilyen fiatalság támogatására stb-re elcsurgások megállítása, párfinanszírozás rendbe tétele.

És mindezzel párhuzamosan amit ezen megspórolnak gazdaság , és megtakarítások ösztönzésére fordítani részben, részben pedig adósságcsökkentésre. Kedvezményes hitelek ingatlan piac fellendítéséhez stb.

Órákon belül ismertté válik a konvergencia program

#371893 zeeh_

http://www.portfolio.hu/gazdasag/orakon_belul_ismertte_valik_a_konvergencia_program.148108.html

Azért az szép lesz, hogy január 1-től lesznek csak érdemi intézkedések.

Gyakorlatilag a ciklus felét semmittevéssel töltik/töltötték. Jó, mégsem, mert az MNYP pénzek java részét azért a zemberek "szabad" döntése keretében magukhoz vették és el is kezdték szépen felélni.

Az megint meg sem fordult a fejükben, hogy talán maximalizálni kéne a nyugdíjakat (pl. Biszku Béla) vagy hogy újra kéne tárgyalni az államadósságot a nagy kötvénytulajdonoskkal.

Az elszámoltatás keretében Sukoróval is már mit össze szenvednek, hogy a nagy elszámoltató Budai tudjon még haknizni a rémhír tévében. :)

Re: nincs cím

#371883 zeeh_ Előzmény: #371873

Senkinek nem állt érdekében még tiszta vizet önteni a vasutas pohárba, csak maszatolt minden kormány, mióta megcsinálta a KISZ-es, MSZMP gyülekezet a békés (ál)rendszerváltást és egyben átmentették a hatalmukat az új rendszerbe.

#371873 banyaiz Előzmény: #371870

Máv egy pénztemető, átláthatatlan káosz, és a nyereséges részeit túlnyomórészt privatizálták elmúlt évtizedekben.

Na meg biztos ott is támogatták a fiatalságot. :)

Agyrém egyszerűen , hogy az előfordulhat , hogy az ilyen esetek akkor kerülnek felszínre mikor politikai váltás van. Addig hol van a rendőrség a titkosszolgálat stb. Minden ilyen hivatalban, állami cégnél kellene legyen egy beépített emberük aki az összes ilyen tolvajt lebuktatja. Szégyen.

Hosszhuszár: és a józsefvárosi piac és belügym esete, mikor összeakaszkodtak Tasnádival? Persze, hogy a jéghegy csúcsa.

#371872 hosszhuszár Előzmény: #371867

Sziasztok.

A csajt, nem láttam, de az új xj jaguárját igen.....

Ezek az ügyek, szerintem a jéghegy csúcsai...

Szó sem esett még a garai plázáról, ami éppen a 4., vagy 5. tulaját fogyasztja....

Volt ott egy jól működő élelmiszer piac, ami ugye talajszinten volt.

Megépítették a plázát, 5 év alatt, ( az arénát később kezdték, és előbb fejezték be, és a garai belefér kb 32 x) a piacot letették a -1 re, itt is nagyon jól járt valaki, de erről csend van.....

A lakás üzlet eladásokról, meg tudnának beszélni, az ott élők, dolgozók, szerintem....

#371870 zeeh_ Előzmény: #371867

Én arra lennék kíváncsi, hogy a MÁV-tól 3 év alatt elvonnak ugyebár 160 milliárdot cserében az adósságátvállalásért. Hol fognak ezek ennyit megspórolni? Ha nem sikerül (erre mernék fogadni), akkor 2014-re megint ott fognak állni laza 200 milliárdos adóssággal.

Ha meg sikerülne, akkor eddig hová folyt az a rengeteg pénz? Lenne persze tippem... :)

#371867 banyaiz Előzmény: #371859

:) humoros gyerek. Kár nincs kép a csajról. :)

Azért ez nagyon durva ami a bérlakásokkal ment ennyire áron alul eladni, utána meg az önkormányzatnak hiteleket kell felvennie, amit végül az állam kifizet előbb utóbb, szintén hitelekből, aztán az állam eladósodottsága ellen program kell amit szintén a polgárok fizethetnek végső soron.

Ugye a nemzeti együttműködés rendszerében nem fordulhatnak elő ilyen esetek? :)

Re: Az SDSZ már nincs többé, nincs többé, és nem is lesz! :-)

#371860 zeeh_ Előzmény: #371828

Biztos rajta van, csak nem szennyezem be a kezem SZDSZ anyagokkal. :))

Közben megnéztem a honlapjukat:

http://lehetmas.hu/wp-content/uploads/2011/04/szoro_minimal_a4-fekete.pdf

Nem akarnak egypárti alkotmányt.

Akkor miért is nem vettek részt a vitában?

Miért nem terjesztettek be módosító indítványokat?

Baromira képviselik a szavazóikat ezek is, akárcsak az MSZ(M)P...

Gál György támogatja a f…

#371859 Fornit

Gál György támogatja a fiatalságot:

http://mno.hu/portal/777841

".. A 19 éves szeretőjével kapcsolatosan úgy nyilatkozott, ő csak a fiatalok lakhatáshoz jutását kívánta ezzel támogatni" :)))))

#371827 zeeh_ Előzmény: #371815

Az LMSZDSZ milyen tüntetésre készül? Álarcos figurák osztogatják a szórólapjaikat.

Ez a Schiffer engem nagyon irritál,amikor meglátom a tv-ben.

A Fidesz most teremti meg az új baloldalt

#371819 Netmaster

"Az új politikai közösség a húsvéti alaptörvényt elutasítók tömegéből nő ki, mondja a pénteki civil tüntetés szónoka, Istvánffy András, a Negyedik Köztársaság (4K!) és az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport egyik szervezője. Istvánffy számára a patriotizmus azt jelenti, hogy az ember szabad lehet egy olyan helyen, ahonnan nem kell elmenni azért, hogy megéljen. A svéd típusú, zöld beütésű szociáldemokráciát tartja szimpatikusnak és olyan országot képzel el, amelyben a cigányság is a nemzet része."

http://index.hu/belfold/2011/04/14/a_fidesz_most_teremti_meg_az_uj_baloldalt/

#371817 Netmaster Előzmény: #371815

Nézd meg a honlapjukat, meg fogsz lepődni. Persze ki hogyan definiálja azt, hogy nincs többé... :D

Az SDSZ már nincs többé, nincs többé, és nem is lesz! :-)

#371815 matgab

CSeréljük már le a hsz-ek címét, mert ott is irritál a szadesz...

#371793 Netmaster Előzmény: #371501

Az egész nemzeti öntudatosdi nagyjából a 19. századtól kezdődött, tehát a középkorban nem lehet nemzetről, nemzetiségi törekvésekről beszélni (illetve nemzetről lehet, csak a nemességre vonatkozik). Jó duma az "akiknek ők helyet adtak az országukban, munkát adtak a földjeiken", ez kb. bármelyik jobbágyra ráillik, nem is értem miért akartak mindenfelé felkelni a nemesek ellen, jogegyenlőséget követelve a csóró kis parasztok. ;) Úgy mellesleg a románok is ott vannak jópár évszázada, 13. század azért nem ma volt (és mi se jöttünk sokkal korábban), székelyekről és szászokról nem is beszélve. Melyik nemzeteket is szándékoznál kirekeszteni a négyből, hogy kapjál egyetlen egyeduralkodót?

1849-es nemzetiségi törvények hatásáról nehéz beszélni, ugyanis alig lépett érvénybe, leverték a forradalmat. Amelyik hosszú évtizedekre meghatározta a nemzetiségpolitikát, az az 1868-as nemzetiségi törvény volt, van róla egy remek írás a töriblogon, amiből az is kiderül, mennyire volt "liberális" (ennyit arról, kibe mit sulykolnak). Természetesen ez össze sem hasonlítható azzal az elnyomással, ami a környező államokban zajlott, épp ezért nem is érdemes összehasonlítani. Azt a tévképzetet viszont illene elfelejteni, hogy anno az itt élő kisebbségek jódolgukban egyszer csak hátba támadták kedves, jóságos országunkat. Ami utána történt, no pont ezért elengedhetetlen a kisebbségek tiszteletben tartása. Ők is pontosan azt akarták, hogy az országukban mindenki román, szlovák stb. legyen, te is azt akarod, hogy itt meg mindenki magyar. Hogy ebből az következne, hogy bármilyen nemzetiség tagja nem lehet az államnak becsületes polgára a saját nemzeti identitásuk nélkül, az egyszerű hazugság, mondja azt bárki bármelyik országban.

#371706 Netmaster Előzmény: #371467

Egészen pontosan mit forgattam ki? Ezt írtad: "Nem értem, hogy a magyar liberálista miért veti a szememre azt a gondolatot, hogy MAGYAROrszágon mindenki MAGYARként érezze magát jól." Miután azzal példálóztál, hogy Romániában mindenki románként akarja magát románként érezni. (hiszen különben minek hoztad fel a példát? akkor ugyanaz lenne a helyzet, mint amit az ittenieknek is felróttok) Tehát azért kéne, mert különben nem állja meg a helyét a nagy példád.

Természetesen én a jelenlegi helyzetben annak örülnék/örülök, ha ROMÁNiában MAGYARként éreznék/érzik jól magukat, ha már a történelem így alakította sorsukat. Annak, hogy így érezzenek, semmi köze nincs a trianoni diktátumhoz, hanem nagyjából ugyanolyan feltételekre van szüksége egy MAGYARnak ROMÁNiában, mint egy ROMÁNnak MAGYARországon.