Amit említettél is, a mezőgazdaság hanyatlása/leépítése a legnagyobb bűn, természetesen a globalizáció és az Eu tagság szükséges feltétele.
Amit említettél is, a mezőgazdaság hanyatlása/leépítése a legnagyobb bűn, természetesen a globalizáció és az Eu tagság szükséges feltétele.
ja, jó, úgy már más...Akkor félreérthető volt amit írtál és én félreértettem.
gentle,
Netmaster kollega nem mondott akkora hülyeséget, mint amekkorának tűnik a romániai magyarok példájával, csak megfelelően kell értelmezni mondatát és máris egy rendkívül éles meglátást vehetünk szemügyre!
Igen, a romániai magyarok nem érzik magukat románnak, mert soha nem voltak azok! Sőt önmagukat kirabolva kifosztva érzik magukat a románok által, akiknek ők helyet adtak az országukban, munkát adtak a földjeiken!!
Ezért nem is fogják magukat soha románnak érezni...
Viszont, a valaki nem akarja magát románnak érezni, az nem is lesz az soha.
Aki meg idejön Magyarországra, és nem akarja magát magyarnak érezni, az soha nem is fog magyarrá válni, mint ahogy a mai magyarnak mondott liberálisok elődjei is csak azért jöttek ide mert itt nem üldözték őket! De ők saját entitásukat mindenek felett meg akarják őrízni, hiszen népük fennmaradását ez biztosítja.
Ezért élnek -élősködnek Magyarországon választott hazájukon, mint fagyöngy a fán. És fel vannak készülve , hogy ha egyszer a magyarok öntudatra ébrednének, vagy egyszerűen a helyzet változna és máshol jobban lehetne élősködni, akkor mennének is tovább...
Ez benne van a gondolkodásukban zsigerileg. Ezért írogatják már több, mint 20 éve, hogy, "jujj, ha ez vagy az történik (pl. Orbán nyer választást, vagy a MIÉP/JOBBIK a kormányba kerül) akkor ők fogják a MÁR! összepakolt bőröndjeiket és mennek is el!
Vagy ugye még jobb lenne, ha a magyarok mennének innen el, és adják át nekik az országukat! ("El lehet innen menni").
Tehát a román liberális azért román, mert az elsődlegesen románnak vallja magát, de megtetszettek neki a liberális-kommunista eszmék amivel hatalmat szerezhet.
Magyarországon pedig a liberalizmus zászlóját (Magyarország már csak történelmi koránál és tradicióinál és a klasszikus magyar életformánál -a földművelésnél -fogva sem liberalista sztem ezért a liberális eszme távol esik a magyar tudattól) pedig az a bizonyos erőszakos kisebbség emelte fel, és ők jellemzően elsődelgesen saját individualista érdekeiket, saját túlélésüket tekintik elsőrendűnek , nem a vendégország hosszútávú gyarapodását, fennmaradását!
Ne keverd a dolgokat.
Én a magyarokra írtam, hogy el voltak nyomva, az egyes nemzetiségekre pedig, hogy függetlenek akartak lenni.
pepe01,
Ha annyira nagy elnyomásban lettek volna a perifériális népek Magyaroroszágon, akkor hogy a büdös francba tudták leszaporodni a magyarokat szerinted?
Ne dőlj már be az ekkora hülyeségeknek!
Ha a középkorban elnyomtak valakit, azt jellemzően tüzzel vassal írtották, nem arról volt szó, hogy az adott népcsoport túl tudta volna szaporodni (alapvetően természeti körülmények között) az őt elnyomó nemzetet!
Olvastál te már valaha is egy Wass Albert könyvet? Vagy bármely más erdélyi nemesi író hogy hogyan írt a románokról?
Hogyha annyira elnyomták itt a nemzetiségeket, akkor miért ide rohant az összes zsidó Galíciából, miért jött ide több száz éven keresztül a német kisebbség (akik teszem hozzá egyből sikeresen be is olvadtak, saját identitásuk megtartása mellett magyarnak vallják magukat!), miért jött ide rengeteg menekülő nép a kunoktól kezdve mindenki?
Az 1849-es nemzetiségi törvények az akkori Európában egyedülállóan liberálisak voltak! Ha csak azokat biztosították volna a szomszédaink a magyaroknak, amik (az akkori viszonyokhoz képest egyedülállóak) voltak, akkor ma nem így állna a magyar kisebbség a többi országban!
Nézd már meg légyszi a demográfiai adatokat az utódországokban! Igen, ilyen esetekben egyértelműen elnyomják üldözik a magyarokat! A népesség folyamatosan és radikálisan csökken és menekülnek az adott országokból...
De Magyarországról nem menekültek -legalábbis arányaiban a nemzetiségiek közül nem hagyták el többen az országot, mint a magyarok!
Akkor miről beszélsz? Vagy csak egyszerűbb gondolkodás nélkül, a liberálisok által belénksúlykolt "bűnös nemzet képét" magunkra venni??
Elszomorító, hogy magyar emberek a saját történelmüket nem képesek összefüggéseiben vizsgálni...
Nem rád vagyok kiakadva, nem téged akarlak bántani, hanem inkább az oktatási rendszert, ami sajnos ma Mo-n olyan, hogy lexikális tudást nyom az emberek fejébe, de gondolkodni nem tanítják meg az embert. Egyszerűen el vagyok keseredve.
A mi szempontunkból egészségesebbnek tünik ha mi nyomunkel másokat, ha bennünket taposnak szvsz rosszabb:-) Taposni meg a népek mindig fognak, demokrácia ide emberjogok oda. Erősebb kutya.......
Itt most alapos történeti áttekintést kellene megtennem, de mivel mindjárt el kell mennem, most ezt nem tudom megtenni. Viszont egy rövid kérdés azért kikívánkozik belőlem.
Ha annyira rossz volt Nagymagyarországon nemzetiséginek lenni, akkor miért nem mutatnak példát ezen értelmiségiek mai leszármozattai? A kirekesztő soviniszta nyelvtörvény beugrik?
Szerinted melyik a jobb, fél évezreden keresztül elnyomásban élni vagy Trianon?
Tudod Trianon nehéz kérdés , mert a periférián élő nemzetiségek már századok óta ezt várták.
Nana! pepe én azért óvatosabban fogalmaznék!
Nem tudom, hogy trianontól hány igazságtalanabb dolgot tudnál felemlíteni az egy kezeden.
A második mondatoddal még egyet is tudnék érteni, de azért némi ok-okozati összefüggés felmerül.
Voltak a történelemben ennél sokkal igazságtalanabb dolgok is.
Mindenkinek az adott környezetben kell boldogulnia.
Jó liberálistához híven kiforgatod a szavaimat megint.
Pontosan tudod te is, hogy ott egy életidegen helyzet teremtődött trianon után.
Ebből következően miért is kellene magát ott jól éreznie egy erdélyi magyarnak?
Vagy hogy is tudná magát jól érezni ott?
Referáljál arról, hogy 91 évvel trianon után miért nem teljesítették a románok a diktátumban vállalt akkori kötelezettségeiket!
Ez nehéz kérdés, legfőképp a szülők nevelésén múlik. Inkább nyűg nekik, mintsem előny.
Romániai magyarok tudják magukat románnak érezni Romániában?
Hát... próbáltam értelmezni ugyan Sumér testvérem beírása alatti soraidat, de nem jutottam dűlőre. Ahogy a mostani beírásoddal sem. Én jól érzem magam MAGYARnak, de érezhetném magam jobban is, ha szegín liberálisták nem keserítették volna meg a kenyeret a számban, az utóbbi 20 évben.
Érdekes: a román bolsevikok tudják magukat románnak érezni, a román liberálisták tudják magukat románnak érezni, a román jobboldaliak tudják magukat románnak érezni.
Nem értem, hogy a magyar liberálista miért veti a szememre azt a gondolatot, hogy MAGYAROrszágon mindenki MAGYARként érezze magát jól.
Miért kell egy magyar bolseviknak internacionalistának lenni, miért kell egy magyar liberálistának internacionalistának lenni? Ha ezt észérvekkel le tudod nekem vezetni, akkor jövök neked egy sörrel.
Jó reggelt kívánok a bajtársaknak!
Na ezzel mit is akartál a tudtomra adni kedves Netmaster kolléga?
http://lmv.hu/Tisztesseges_vadaszatot
Gera Pál válasza a vadászok közleményére.
Ezt elég könnyen rövidre zárhatjuk, mert nagyjából minden amit leírtál társadalmi, és nem nemzeti vonás, ennek megfelelően elsősorban a társadalmi struktúrától, annak tartósságától függ. Különben Észak-Koreában az ottani koreaiakból nem tudott volna egy csapat őrült a délitől alapvetően különböző tulajdonságokkal bíró társadalmat varázsolni (a gazdaságról nem is beszélve), de a kelet- és nyugatnémetek sem egyszerűen németek már azután a pár külön töltött évtized után. Szóval nem elég, hogy nem nemzeti karakterisztikák, még változnak is, egy-két generáció elég hozzá, természetesen megfelelő körülmények mellett.
Hát igen, ezen többször is elgondolkoztam már, hogy ha egy cigányok részére kiírt pályázatot, vagy támogatást megpályáznék, akkor hogyan tudnának kizárni?
Mi alapján? Ha én cigánynak vallanám magam...
Erdélyben is élnek "Gábor cigányok", akik ráadásul szőkék és kék szeműek, ha jól tudom.
Tehát eleve furcsa ilyen "rasszista" pályázatokat látni (pl. a TV2-nél volt ilyen).
Netmaster,
ha egy nemzetnek népnek nincs karakterisztikája, csak külső megkülönböztető jegyei, akkor te szerinted a japán nem egy szorgalmas, alázatos nép (nem mindenki egyének szintjén, hanem úgy a többség?)?
Miért van az, hogy a németeknek alig 150 éve van egységes országuk mégis a világ vezető gazdasági hatalmává váltak, pedig kétszer nullázták le őket a XX. században?
Miért nem tudtak élni a spanyolok azzal a lehetőséggel, hogy a világ legnagyobb aranykészletét fedezték fel a középkorban?
Miért nem tudott soha egy fekete- afrikai ország sem világhatalmat létrehozni, sőt nemhogy azt, még saját országot sem (ugye a mai országokat az eu-i gyarmatósítók jelölték ki, és azokat sem tudják megszervezni, noha ott van a világ legnagyobb nyersanyaglelőhelye.
Miért van az, hogy a magyarok (legalábbis eddig) fennmaradtak miközben sokkal véresebb történelmük volt mint néhány olyan népnek, akik eltűntek a föld színéről?
Szerinted nem létezik a cigányok vagy zsidók iszonyatosan erős összetartozás érzése, amivel viszont átvészelik azt is, hogy nincs is saját országuk (na jó, most a pár évtizedes angoloktól ajándékba kapott Izraeltől - történelmi léptékben -tekintsünk el)?
Vagy akár az, hogy a thaiföldi csajokról az terjedt el a világon ami elterjedt...Miért pont a thaiokról?
Egy orosz is teljesen másképp viselkedik (nagy többségben), mint egy lengyel, és egy románt is simán meg lehet különböztetni egy átlagmagyartól.
Az emberek környezete sem véletlenül néz ki úgy, ahogy kinéz (mondjuk egy japán falu, meg egy borsodi falu), hanem az emberek elvárásai , kondiciónáltsága miatt...
Tehát egyes népeknek igenis van saját karakterisztikájuk és aki ezt nem veszi észre, az csak a saját szociolizációja miatt nem "akarja" észrevenni, pont úgy ahogy a frigid nők is azért frigidek nagyrészt, mert már gyerekkorukban is úgy szocializálták őket, hogy AZ bűn...
Ha viszont vannak egy népnek pozitív karakterisztikái, akkor vannak ugye negatívok is.
És az is törvényszerű, hogy az egyes jó és rossz tulajdonságokból nem ugyanannyi van.
Sőt egy adott tulajdonság ami bizonyos szempontból nagyon is értékelendő (pl. a zsidók összetartozástudata), az más népek szempontjából elítélendő, hiszen ők annyira összetartanak, hogy gyakorlatilag a zsidó a legrasszistább nép az egész világon...
Még egyszer: nem minden egyes egyedre igaz egy adott nép összes karakteriszitkája, csak általánosságban, többségben jellemző egy adott nép legtöbb elemére néhány speciális tulajdonság.