Oldalunkon a felhasználói élmény javítása és egyes szolgáltatások elérhetővé tétele érdekében
HTTP cookie-kat (sütiket) használunk.
További információk
Akkor a forradalmi 2/3-adból semmi sem marad, már így is szépen apad. Alaposan pofán vágták azokat a főleg vidéki szavazókat, akiknek köszönhetően 1998-ban és tavaly is nyertek.
miért, nem úgy volt, hogy a teljes tagdíj kiegészítést visszakapod? Tehát nemcsak a reálhozamát, de még csak nem is a hozamát, hanem magát a pluszban befizetett összeget is, nem?
Az AB törölje el az egészet állítsa vissza az eredeti állapotot, aztán ezek a bohócok végre kezdjenek el szembenézni a fájdalmas valósággal, ne az ingyen pénzeket dézsmálják.
Azt is szívesen megnézném, hogyan fogják elmagyarázni , ha maradók visszakapják az állami jogosultságot a sok beugratott embernek, hogy de jó nekik ez az állami nyugdíj. Gabika ehhez kevés lesz. :)
"Rosszul járhat az az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magán-nyugdíjpénztári tag, aki kiegészítette magán-nyugdíjpénztári befizetéseit, ugyanis a kiegészítésre is csak a reálhozam feletti részt kapja meg, holott erre az összegre a teljes hozam járna - véli Kövesi László, a Magyar Pénztárszövetség alelnöke, aki erről a Független Hírügynökségnek beszélt."
Ebből mi a tanulság? Csalni, lopni, hazudni kell, hogy több pénzed legyen, az állam által támogatott megtakarításokat, öngondoskodásokat meg meg kell hagyni a palimadaraknak.... :-(
Azt jól tudom, hogy az önkéntes rész átvihető az önkéntesbe? (ha nyilatkozott erről)
Mindenféle számítás nélkül, csak annak lehet érdemi reálhozama akik a tőzsdei zuhanást állampapíros portfólióban végignézték, és utána átmentek részvény túlsúlyosba. A többi polgárnak egyszerűen nem lehet érdemi reálhozama max teljes tőke 1-2%-a jó esetben.
Mivel 2007-ig a pénz nagy része állampapírban volt, 2007-től lehetett menni növekedési portfólióba, 2008-ban összeszakadt a piac, kb most megy 2008-as szintre.
Szóval nincs mit számolni vsz. Inkább mondták volna azt mindenki akinek megvédték a nyugdíját megkapja a pénze 2%-át aztán csókolom, most egy csomó pénzt időt beleölnek egy teljesen felesleges számítgatásba, aztán még annak örülnek milyen jól megvédték a nyugdíjakat hiszen semmi reálhozam sincs, milyen rosszul gazdálkodtak a pénztárak, ennyi eszük van ezt tudom mondani
A legmagasabb 13 éves reálhozamot az Életút érte el (1,72 százalék),
a dobogó második fokán a Postás (1,46 százalék), a harmadikon pedig a Villamos nyugdíjpénztár (1,09 százalék) áll.
Rajtuk kívül az Allianz (0,33%), az Aranykor (0,05%), az AXA (0,06%), a Dimenzió (0,35%), az ING (0,63%), az MKB (0,51%), az OTP (0,44%) és a Vasutas (0,41%) mutatott fel pozitív reálhozamot, a legrosszabbul viszont az Évgyűrűk (-3,70%) teljesített. A PSZÁF számításai részben becsült adatok alapján készültek.
Ebből nekem nem derül ki, hogy meddig kéne leadni. Na mind1, tegnap elküldtem nekik, remélem az a 20-a csak egy ajánlott határidő volt, és márc. 1-ig befogadják.
Úgy emlékeztem én is, hogy hó vége, és most látom otp-s levélben, hogy ha lehet, akkor febr. 20-ig küldjem vissza. Remélem jó lesz nekik hó végéig is :)
Ezt minden elemében alkotmányosnak találják, akkor nyugodtan felőlem fel is osztathatják magukat, mert akkor ennyi erővel bármi alkotmányos, kár vizsgálni, és kár a sok léhűtőt pénzelni feleslegesen.