igen, úgy látom egy százassal feljebb álltak az eladók. a napis cikk biztató ( http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=474224&pn=2#leadunder)
igen, úgy látom egy százassal feljebb álltak az eladók. a napis cikk biztató ( http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=474224&pn=2#leadunder)
8800-ig azért kikapták, de benne van, hogy 8700-ig visszaöntik.
na arra én is :) az eladó nagy vszínűséggel az Aegon-OTP páros. előbbinek már egyáltalán nm kell jelentenie, mivel 5% alá került, utóbbi pedig a következő jelentési küszöbig szabadon adhat 5 (talán 10) %-ot is. az is kérdés, h az egész pakkot likvidálják, v csak a pénztári részt.
Kíváncsi lennék, hogy ki veszi át a pakkokat. Bő 6500 db van most is 8700-8775 között.
8699/8700 és 50 milla forgalom.
köszi
emlékeim szerint télen még egy szerződést sem kötöttek az utóbbi években. most annyit lehet tudni, h tárgyalásokat folytatnak; majd ha lesz eredmény, közlik. inkább örülni kell a hiteles vezetésnek, a transzparenciának.
amúgy meg feb 28-án jön a gyors, aztán meg az új stratégia. a múltkori interjú alapján jó eséllyel ekkor jelenthetik be hivatalosan is a lengyel piacra való belépést + remélhetőleg egy ottani projektet. ha még ehhez jönne egy romániai szerződés (kb a zilahival egyenértékű), akkor nm lesz itt gond.
mnyp pakk: sztem nm véletlenül kerültek be az új tagok az igazgatóságba...
szerk: jelenleg pániknak nyoma sincs.
pánikból már elegem van, ősz óta csak ez megy... az RFV is mintha elfelejtett volna kommunikálni, nem látszik a nagy terjeszkedés, meg a manyup pakk átadása sem. pedig ideje volna!
addig jó, amíg nincs nagy optimizmus. a pánikban meg venni kell. ja és én nm 2k-ra várom :)
Áldom a jó szokásukat, öntsenek mindent amit megkapnak. Majd tankolunk lentebbi szinteken... ha nem is most, legkésőbb 2012ben a maják érkezése után :D
Nem várom 2000-re, de az állam szvsz ész nélkül fog kiszórni mindent valamikor az év közepe felé, mert neki a pénz fog kelleni nem RFV, OTP vagy bármilyen más BUX kosaras részvény.
Én azért tartok ezektől az MNYP pakkoktól minden érintett papír esetén, őszig terjedő időszakba kizárólag Orcoba merek beszállni, a többit max. DT-re vagy pár napra.
Elmegyek egy hétre pihenni, erre beindul a pánik? Hova tűnt az optimizmus? Megint 2000 Ft-ra várjátok?
"Kiszálló lesz itt gyerekek..."
Úgy tűnik. Nagy kérdés, hogy az árfolyamot mennyire gyalázzák le ezzel.
BUX kosarasokat én legfeljebb DT-re fogok venni a következő pár hónapban, amíg le nem zajlik a pakk átadás és amíg az állam ki nem szórja az átvett csomagokat (mivel nem ki pénz kell majd, nem pedig részvények).
a mnyp-s pakk mellett a legfontosabb a finanszírozás:
- mikor lesz a következő kötvénykibocsátás?
- várható-e külföldi devizában denominált kötvény?
- a nyugdíjpénztári kereslet kiesése mennyire befolyásolja a kötvényprogramot?
- a projektfinanszírozásról vállalatfinanszírozásra való átállás h halad? mikorra várható a hitelek refinanszírozása? deviza v forint alapú hitelekben gondolkoznak?
- terveznek-e részvénykibocsátást?
egyéb:
- mennyire jelent gondot a megfelelő szakembergárda megtalálása?
- hogyan kezelik a nemfizetési kockázatot a román piacon?
- a tőzsdei kötések alapján mintha nm minden esetben tennének eleget a felek a jelentési kötelezettségüknek (1% feletti befolyásszerzést jelenteni kell). ez mennyire állja meg a helyét?
-a sajátrészvény-állomány a vezetői opciós programhoz szükségesnél nagyobb mennyiséget tesz ki. mi a terv a "felesleggel"?
ez lesz az egyik kérdés :)