Regisztráció Elfelejtett jelszó

Miért utálják a spekik a phylaxiát?

Re: nincs cím

#353409 Trisz Előzmény: #353389

A kérdésnek azért tulajdonítok nagy jelentőséget, mert valahol olvastam, hogy a BÉT-en a kisbüfik aránya kb. 3%. Én úgy látom, hogy ez alatt kell lenni ahhoz, hogy ez szép reményekkel elinduljon.

Emlékszem arra a szervezkedésre, és az akkori mennyiség reális kiindulási alap szerintem is. Meggyőződésem, hogy azóta jelentősen csökkent az a mennyiség. Itt is olvashatjuk, hogy vannak akik kisebb nagyobb részben elfáradtak.

Ha helyes a tipped, akkor ez nem tud elindulni. Én azt gondolom, hogy ennél lényegesen kevesebb, bár az én tippem valóban nagyon alacsony. Lehetséges, hogy a tippemnél több lehet a valóságban.

#353389 Zotya32 Előzmény: #353387

biztosra nem tudom, csak erős becslés; anno próbáltunk szervezni gyűlést, akkor bőven megvolt a kötelező 4%.... abból kiindulva szerintem a 9 millió papír reális lehet.

#353387 Trisz Előzmény: #353350

Ha jól tévedek kb. 44millió db az összes rv. mennyiség. 20% az durván 9 millió db. Gondolod, hogy ennyi van a kicsiknél?

#353375 Zotya32 Előzmény: #353362

"AZ ALAPTŐKE LESZÁLLÍTÁSA

Mikor szállítható le az alaptőke?

A részvénytársaság alaptőkéjének leszállítása a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartozik. A közgyűlés elhatározhatja a leszállítást a részvényesek akaratából (például tőkekivonás vagy veszteség rendezése céljából), de bizonyos esetekben a Gt. kötelezővé teszi az alaptőke leszállítását:

* A munkavállaló halálakor vagy munkaviszonyának megszűnésekor - kivéve a nyugdíjazást - örököse, illetve a volt munkavállaló hat hónapon belül jogosult átruházni a dolgozói részvényt a részvénytársaság más munkavállalójának. E határidő eredménytelen elteltét követően a részvénytársaság a dolgozói részvényt alaptőkéjének megfelelő csökkentésével bevonja vagy törzsrészvénnyé, illetőleg elsőbbségi vagy kamatozó részvénnyé átalakítva értékesíti.

* Amennyiben az igazgatóság tudomására jut, hogy a részvénytársaság saját tőkéje veszteség következtében az alaptőke kétharmadára csökkent, a felügyelőbizottság egyidejű értesítése mellett köteles nyolc napon belül összehívni a közgyűlést a szükséges intézkedések megtétele céljából, s a közgyűlésen határozni kell az alaptőke leszállításáról.

* Amennyiben a társaság saját részvényét a Gt. előírásai szerint be kell vonni, az alaptőkét ennek megfelelően csökkenteni kell.

* Amennyiben a részvényesi jogviszony megszűnik és a vagyoni hozzájárulás teljesítésére más személy nem vállalt kötelezettséget, az alaptőkét szintén le kell szállítani.

* Akkor is csökkentendő a társaság alaptőkéje, ha a felülbélyegzés, illetőleg részvénycsere folytán át nem vett részvények eredménytelen értékesítése folytán a részvényeket be kell vonni, illetőleg ha a társaság érvénytelennek nyilvánított részvényei helyett kiállított új részvények értékesítésének eredménytelensége miatt a részvényeket az alaptőke-leszállítás szabályaival be kell vonni.

Természetesen a leszállításnál is érvényesülnek az alapításkori szabályok, azaz a részvénytársaság alaptőkéje nem szállítható le 20 millió forintnál alacsonyabb öszszegre. Amennyiben a Gt. szerint kötelező az alaptőke leszállítása, de ennek végrehajtásával az a törvényi minimum alá csökkenne, a közgyűlés köteles átalakulni olyan gazdasági társasággá, amelyre vonatkozóan a törvény nem határozza meg a jegyzett tőke legkisebb összegét, vagy amelynél a részvénytársaság teljesíteni tudja a jegyzett tőke minimumát, ha pedig ez nem lehetséges, a közgyűlés köteles a részvénytársaság jogutód nélküli megszűnéséről határozni.

Tekintettel arra, hogy komoly forgalombiztonsági érdekek fűződnek ahhoz, hogy a közhiteles cégnyilvántartásba bejegyzett adatok, így a társaságok vagyonára vonatkozó adatok a tényleges állapotot tükrözzék, az alaptőke kötelező leszállításakor a hitelezői felhívásra és biztosíték nyújtására vonatkozó szabályokat nem kell alkalmazni, hiszen ezek a feltételek meghiúsítanák az alaptőke leszállítását."

Ezek közül vmi igaz perpillanat a phyl-re? Veszteség elvileg nincs. tőkekivonás?? (na, erről most ötletem sincs)

#353366 Zotya32 Előzmény: #353364

igen, ott vagyunk, mint 4 éve (vagy nem is tudom már mikor volt 25 a névérték) csak éppen akkor 8x ennyi papírom volt.... brutális

#353362 Sly-- Előzmény: #353347

Sokkal több van a kicsiknél. Csak a forintozók pánikoltak, a följebb beragadtak ebben a tartományban nem fognak pánikolni. Várják a "csodát", amire szerintem egyre kevesebb az esély, hogy el fog jönni. Reálisabb esélyét látom egy alaptőkeleszállításnak mondjuk 1 részvényre eső 40 Ft-ra, aztán kivezetésnek. Az értékek kimentve, pénzzé téve (keg, GR is majd), aztán lelépnek kalap-kabát.

#353358 joepappa Előzmény: #353350

innen és a pf fórumról simán össze lehet kapni 2milla papírt. mondjuk nekem most egy darab sincs. nem jó mostanság forintozni ezzel, viszadtam a megszokott 10k-mat 44-en hétfőn

#353354 kerikoma Előzmény: #353348

haha, tényleg:))

Na benéztem pf-re. Nem semmi ami ott megy. Ez Fitch123 gyerek is eléggé felfele beszél, vajon melyik régi nick bújik meg mögötte..... Ilyenkor van olyan érzésem, hogy zuhé lesz még a javából. Ezért is nem sűrűn nézek be oda....

#353350 Zotya32 Előzmény: #353347

ennél jóval több van nálunk, kicsiknél... közgyűlésen remélem kiderül; nem nekünk kell megszervezni, korábbi próbálkozásoknál sokan jelentkeztek, nekik most nincs más dolguk, mint kikérni az igazolást, és eljönni. tippem majdnem 20%-nyi papír.

#353347 Trisz Előzmény: #353327

Érdekelne a véleményed, véleményetek?

Amennyiben feltételezhetem, hogy az árfolyamot lefelé ma megindították, akkor a pánik nem túl nagy. A megindításhoz feltételezek kb. 100k-t. Tehát csak az e feletti lehet a valóságos eladó. Ha feltételezhetem, hogy a ft-ozók benn voltak eladáson 44 felett, akkor túl nagy változást ebben a tartományban sem látok. Vagyis még a Ft-ozók sem pánikoltak be, pedig ők a legmozgékonyabbak. Inkább csak rossz hangulatot érzékelek, de az sajnos megszokott.

Azon töröm a fejem, vajon mennyi papír lehet összesen a kicsiknél?

Bevállalok egy teljesen alaptalan tippet: Ft-ozóknál lehet kb. 300k, és a többieknél kb. 1000-1500k.

Kérek mindenkit, akit nem fáraszt szintén tippeljen egyet.