Regisztráció Elfelejtett jelszó

Stock matek, Valószínűségszámítás

Re: kezdő hsz

#35228 kicsi34 Előzmény: #35165

Sziasztok! Nagyon megörültem ennek a topicnak, hiszen én egy középiskolai matektanár vagyok, és keresem azok társaságát, akik a tőzsdézés mat. modellezése iránt érdeklődnek. Matekból sokat tudok, bár a diffegyenletekből és az integrálokból még többet felejtettem, de szívesen áldozok arra időt, hogy felfrissítsem és bővítsem ismereteimet; a tőzsdével most ismerkedem. Ha van ilyen témájú anyagotok, a matek részét szívesen megfejtem, közben csak tanulok valamit a tőzsdézésről is...

Re: Murray Maths

#35212 kerikoma Előzmény: #35180

Én a matek szigorlaton elsőre kiestem, és akkor megfogadtam, hogy legközelebb nem lesz ilyen. Nagyon sok iccakát tanultam, és a második szigorlatom 4-es lett, úgy hogy a több mint 100 emberből enyém volt a legjobb. A tanárok engem hoztak fel példának, de én meg nagyon sunnyogtam, mert minden feladatot ezerszer gyakoroltam és szinte a fejembe az összes példa megoldása. Azon imádkoztam, hogy ne hívjanak ki a táblához és ne adjanak új feladatokat, vagy ne akarjanak az én tudásommal példálozni, mert akkor én is beégtem volna:)))

#35180 Ozzy_ Előzmény: #35175

Nálunk az nyer, amikor megkérdezték, hogy mi a valószínűsége, hogy adott esemény be fog következni.

Válasz: 50%, vagy igen, vagy nem =)

Herceg, gondoltam, hogy téged érdekelni fognak ilyen perverziók, talán még te vagy a legközelebb a szigorlatokhoz, benned még friss az élmény =)

#35175 Amatoregy Előzmény: #35172

nekem erről az analízis vizsga jutott eszembe.

A tanárnőnk (akinek a korát bonyolult kettős integrál és differenciál egyenletek tömege után 1000 és 2000 év közé tettük) a következőt mondta:

Tudják maguk, hogy az első vizsgán 80 % meg fog bukni?

Mi mosolyogtunk, mert meg voltunk győződve róla hogy tévedni fog.

Tévedett is.

99 % bukott meg.

Csak itt a pótvizsga díjat kellett kifizetni...

Murray Maths

#35169 Ozzy_

Egyre több helyen találkozok ezzel a fogalommal, de igazán leírást még nem találtam róla. Van valakinek fogalma róla, hogy mi ez a Murray Maths?

Mármint azon felül amit itt olvasni : http://www.murreymath.com/

kezdő hsz

#35165 Ozzy_

Egyre inkább kezd érdekelni a valószínűségszámítás tőzsdére is ráhúzható része. A TA sok újdonságot nem ad, mindenki mást lát benne, van akinek sikerül, van akinek nem. Van aki tripla tetőt lát abban, amire más azt mondja, hogy negyedjére át kell vinni.

Bár a TA is érdekel továbbra is, mivel sokkal kézzelfoghatóbb, mint a valószínűségszámítás, de úgy gondolom ennek a területnek is lehet egy kis (vagy sok) figyelmet szentelni.

Az itteni valószínűségek nyílván másképp alakulnak, mint mondjuk egy pókerjátszmában, ahol adot számú lapból kell kitalálni, hogy mekkora az esélyed behúzni a jót, mert itt nincs megadva hány lap van. Az árfolyam bárhova mehet. Tehát itt bejönnek a diff egyenletek, meg az integrálok is.

Aki még mindig nem borzong és van róla fogalma, hogy miről is van szó az írjon ide minél többet, megpróbálok én is. Bár sokmindent kell visszaidéznem főiskolai éveimből. Remélem menni fog.