Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: mynp öröklés

#345888 lackok Előzmény: #345751

A kamatos kamatról nem hallottál még ugye. Egy tőke fialtatásában ennek van ereje...nem ilyen egyszerűen mint leírod, hogy 1,1-ről felment 1,5-re.

Szerinted a kezdőtőkém 1,1 volt??? Nem...a kezdőtőkém 0 forint volt mikor beléptem!!!

..ezért is számolsz rosszul mikor így lesarkosítod, hogy 1,1-ről 1,5-re emelkedett.

Kihagysz egy valag paramétert...pl az éves tagi befizetéseket, ami növekmény de előtte nem képezte a tőke részét...stb...stb

Tavalyi hozam 179.000 ami évi 13,52" így már jobban hangzik?

Re: maradás huszonévesen

#345881 NightLord Előzmény: #345465

Versenyképes? Ezekkel a paraméterekkel az utolsó nettó fizeséd 50%-át sem fogja elérni a nyugdijad. És még ha sikerül kizzadniuk magukbol 2%-os reálhozamot a pénztáraknak, akkor sem sokat javul a helyzet.

Megéri ez ta csillágaszati nyugdgijváromány azt, hogy 40 éven keresztül fusd a magánnyugdijrendszer összes kockázatát?

Re: nincs cím

#345879 banyaiz Előzmény: #345878

Szóval csak azt tudom mondani az elvtársaknak amint Pelikán mester: "Köszönöm szépen" , hogy időt fáradságot nem kímélve szeretnék a nyugdíjamat megmenteni :)

#345878 banyaiz Előzmény: #345875

Ilyen "szabad" választási lehetőségek mellett csoda ez a létszám is, lásd videó. :)

#345875 Harlem Előzmény: #345841

70k pite, sztem nem csinál nyarat.

Az a gond a történet úgy van kitalálva max. a "felső tízezernek" érje meg maradni vagy aki sokat tolt be a kötelező felett.

1 milla körül járnánk elgondolkodnék a maradáson, így rövid lista lesz... - de nem adok tippeket a kétharmadosoknak.

Sztem nem esnek kétségbe -500 mrd-tól sem, megoldják másként, lásd fent.

A havi 10% meg úgyis mindenkitől lemegy, szal a meccs nem ezen a pályán fog eldőlni, de remélem mind a köz, mind az egyén jól jár majd a végén.

#345841 banyaiz Előzmény: #345812

Szerintem az tenne be a terveknek, ha AB elmeszelné a törvényt. A 400 milliárd az a vagyon 12-3%-a csak.

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/nyugdij_megdobbento_szamok_erkeztek_a_maradasrol.144538.html

Ilyen ütemben nő elérhető lesz a 60-80 k a végén. Mondjuk ki tudja hányan hagyják utolsó napra. :)

Számoljunk koponyánként 5 milliós átlaggal akkor durván az a 400 milliárd jön ki amit mondasz.

#345812 pepe01 Előzmény: #345777

Szerintetek, ha 400milliárd ft a MNYP-aknál maradna, az a kormánynak már szúrná a szemét?

http://w.blog.hu/2011/…

#345777 banyaiz

http://w.blog.hu/2011/01/25/dezsonek_nem_kell_meghalnia?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

"Egy pillanatnyi töprengéssel belátható, hogy mire a ma érintettek többsége nyugdíjba megy, nem Matolcsy György fogja megmondani, mire is jogosít a mellesleg továbbra is fizetendő járulék. Tovább is lehet gondolkodni a sorsán, például hogy milyen álnéven fog bujkálni Latin-Amerikában, de ez most nem releváns."

Respekt a szerzőnek. :)))

Re: mynp öröklés

#345751 matgab Előzmény: #345462

Hát ez az 1,1-ről 1,5-re történő emelkedés, nem hangzik túl nagynak.

Ha 5 év alatt nőtt ennyire, az évi 7% kamat, ami kisebb, mint az állampapírhozamok voltak.

Azaz az állam többet fizetett ki kamatra, mint amit neked elméletileg jóváírtak.

Azaz az állam több adót szedett be (vagy még több hitelt vett fel) ahhoz, hogy neked a számládon ez az összeg jóváírásra kerüljön...

Arról nem is beszélve, hogy cserébe azért, hogy ezt a hozamot kimutassák a számládon cserébe az állam meg kénytelen volt növelni az adókat, illetve egyre nagyobb hiányt halmozott fel, aminek egyre magasabb kamatot kell fizetnie.

Azaz nem tud adót csökkenteni. Ergo az a 400 e ft, amit majd vagy megkapsz vagy nem 40 év múlva, azt most mind befizetted adóban...

Hát nem hangzik túl jól senki részéről, kivéve a bankokat akik milliárdokat kaszáltak az üzemeltetésen.

Nekik nem volt kockázatuk, nem volt fínanszírozási igényük és mégis halálra kaszálták magukat.

Ha pedig ők halálra kaszálták magukat -mivel a kör zárt- ezért a másik két fél (az állam és vele az államot alkotó lakosság) halálra szopta magát az ügyleten.

Az egész egyéni számla az semmi más mint egy bűvésztrükk.

Az egónknak jól esik, hogy látunk egy kis virtuális ígéretet, hogy ni már mennyi pénzem lesz. De ezt a pénzt ugyanúgy mi magunk fizetjük be azonnal a saját adóinkból.

Mi ezen olyan bonyolult???

#345547 banyaiz Előzmény: #345543

helyes, nyugdíjtőzsde? :)

Attiati: szerintem is elkaszálják, legalábbis én azt várom tőlük, ha nem teszik akkor számomra ez a testület teljesen hiteltelenné válik, és az egész alkotmány is.

Nem tudok tanácsot adni neked az ügyben, ezt csak saját felelősségre lehet, annyira bizonytalan.

#345545 ikszf Előzmény: #345538

Eleve bele se kezdtek volna, ha cakk-pakk elmeszelné az AB.

Zsebek kitömve. Ha nem, akkor sem merik elmeszelni azt, amire az egész kormányzati ciklus programjának nagy része épül.

Elmeszelik azt a részét, hogy mnyp-snek is jár az állami, aztán szépen átírják elfogadhatóra azt a törvényrészt is, kapnak állami nyugdíjat is, de lecsökkentik 5%-ra a helyettesítési rátát. Bár ezt már írtam.

Ezerrel gondolkozok, de nem merek maradni ekkora szembe szélben :(

#345543 Zotya32 Előzmény: #345542

nem szándékozom elkölteni, hanem vmi hiper-szuper bét-mutyiba tervezem tenni :))

/mondjuk ez is olyan tett, mintha kidobnám a szemétbe :) /

#345539 Zotya32 Előzmény: #345527

mire elkaszálják, lehet addigra ősz lesz... és mi lesz akkor, ha én megyek az államiba, megkapom a munkáltatói kieg-et, meg a reálhozamot, aztán ha így lenne, ahogy írják, mondjuk ősszel meg visszatérnék a magánba? akkor fizethetem vissza a felvett pénzt?

#345538 banyaiz Előzmény: #345536

Hát ha az alkotmányos ebben az országban, hogy valakik után fizetnek 24%-ot munkáltatók, de azért nem jogosultak az állami nyugdíjra, mert nem hajlandók mnyp-ből visszalépni, mások akik után ugyanígy fizetnek ők pedig jogosultak, és , hogy mindezt el lehessen adni átnevezzük a járulékot adónak , szóval ha ez alkotmányos akkor teljesen felesleges az alkotmány.

Ennyi erővel az is alkotmányos, hogy államosítjuk a házadat, és ezt átnevezzük adónak. Jó kicsit durvább de azonos műfaj.

#345536 ikszf Előzmény: #345527

nem tudom miért kaszálná el, túl nagy nemzetközi nyomás sincs "rajtunk"