40 év=66%
39 év=65%.......és így tovább
...........asszem
32 52,8
33 54,45
34 56,1
35 57,75
36 59,4
37 61,05
38 62,7
39 64,35
40 66%
40 év=66%
39 év=65%.......és így tovább
...........asszem
32 52,8
33 54,45
34 56,1
35 57,75
36 59,4
37 61,05
38 62,7
39 64,35
40 66%
sztornó, ezen még dolgozni kell, mivel úgy olvasom, hogy 2013-tól megszűnik a degresszió, és minden év átlagkeresetét 1,65-ös szorzóval felszoroznak (?)
Tudja valaki, hogy jelen állás szerint kb. hogy kell kiszámolni az állami nyugdíj alapjául szolgáló bruttó átlagkeresetet 2013 után?
Másik fórumon Fokukac kollega mnyp kalkulátora, amit kiegészítettem állami nyugdíj kalkulátorral és még pár infóval, de jó lenne tudni, hogy pontosan hogy számolják ki jelenleg a tb nyugdíj alapjául szolgáló átlagos bruttó bért, és milyen súllyal veszik figyelembe az utolsó évek keresetét.
Mi ez a 180-as? Nyögdíj korhatár elérése előtt meghal a polgár akkor teljes összeget megkapják hozzátartozók ha jól tudom.
Vagy arra gondolsz, hogy ha még nincs 180 hónapja a pénztárban akkor az , hogy érintheti bizonyos esetekben, mondjuk rokkantság?
Én is úgy tudom, hogy korántsem örökölhető feltétel nélkül a teljes összeg....
180-as szabály??? Az meg mi??
Egyéb iránt koránt sem "örömködtem"...inkább sírni lenne kedvem!!!!!!!!!!!!!!!
Azért ennek az örökösödésnek nézz utána jobban, mert furcsa dolgokra jöhetsz rá.
De vannak itt "szakik" akik mindent tudnak, talán ők is elmagyarázzák a 180-as szabályt.
Nehéz számolni, sok az ismeretlen. De kíváncsi vagyok a kalkulációdra ha jutsz valamire.
:) Bármilyen módosítást hozhatnak ezek után már nem lehet meglepődni semmin.
van 21 éved akkor limitálni tudod veszteségeid, ha esetleg úgy alakul. Nekem csak 10 évem van így kicsit élesebb a helyzet.
találtam egyet: 1998-2009 http://www.aranykornyp.hu/content.html?cid=114&contentType=news
Illetve az összes pénztáré: (2000-2009) http://www.aranykornyp.hu/system/fileserver.html?file=/NYP_tagok/eredmenyek/magannyugdiijpenztarak%20teljesitmenymutatoi%202000_2009.pdf&type=related
Pénztári nettó hozam évente átlagosan (alapítástól,1998-2009): 11,27%
Infláció (1998-2009) (dec/dec): 9,94%
Majd mindjárt jövök még számításokkal :D
Sokáig a visszalépést tartottam a megoldásnak. Aztán mivel már van 21 évem és az államtól is jár nekem nyugdíj, ill. elég szép összeg van a számlámon, plusz a befizetéseim is elég nagyok....szóval így döntöttem! A nyugdíj korhatár is kb 70-72 év lesz 2030-40 között, lehet meg sem érem....azt a pár nyamvadt forintot meg inkább a gyerekeim örököljék mint viktor apánk!!!!
Ui: habár még mindig hozhatnak egy olyan módosítást, h " a pénztártag halála esetén a kizárólagos örökös: OV és kedves kiccsalágya" !
Az enyémnél minimális reálhozam volt számításaim szerint kb 1-3% között max. Csak úgy durván számoltam. Pszáf oldalán van egy táblázat ott emlékeim szerint utolsó éves és 10 éves hozam van benne, plusz egyéb adatok pénztárakról.
Én elég sokat gondolkoztam a témán mielőtt döntöttem. Persze mit lehet azon gondolkozni, hogy (ismeretlen X ismeretlen ) / politikusi hülyeség = ismeretlen. Szóval ez vakrepülés. :)
Van, 2003-2007 között, meg egy egy évre.
Azért reméltem, hogy utánanéztetek, hogy milyen teljesítményre volt képes a hőn szeretett mnyp hosszabb időtávon is, mielőtt elkötelezitek magatokat.
Pszáf honlapon szokták közzétenni összes pénztár hozamát, egyéb jellemzőit.
Ötletedre visszatérve, persze miért ne tehetnék, majd lesznek abból is perek aztán 5-10 év múlva lesz is bennük döntés.
Picirigo: nálam biztos nem leszel az. :) Pörög forog a rulett kerék ki tudja mit dob még ki hosszú távra.
Hosszú gondolkodás után döntöttem: maradok! Isten segítsen minket, maradókat IS!!!
Ui: remélem ezek után nem leszek egy népelnyomó, szociálisan érzéketlen hazaáruló!!!
Láttatok már valahol egy összefoglaló táblázatot az egyes mnyp-k 1998 óta elért hozamairól / reálhozamairól?
Szép és jó, hogy itt kalkulálgatunk 1-2-3-4% reálhozamokkal, de azért a bevezetés óta eltelt 12 év alapján (pl OTP MNYP biztos elsők között volt, aki bevezette) mégiscsak reálisabb döntést lehetne hozni.
:)
Pedig nagyon nagy realitása van. Nem kell felvállalni újabb konfrontációt az alkotmányellenességgel: visszaállítják az mnyp-sek állami nyugdíjjogosultságát, és törvénymódosítással lecsökkentik a jogosultságukat. Pont.
Ne adj nekik ötleteket.
Én azt várnám, hogy eltöröljék a maradókat sújtó állami nyugdíj korlátozást, és miután ezt megtették Viktor, és György levélben kérjen elnézést azért, hogy átmenetileg ilyen kellemetlen incidensekre kerülhetett sor a böszmeségeik miatt. :)
Na jó ne pazaroljuk az adófizetői pénzt levelezésre, elég ha a médiában kérnek elnézést.
Arra az esetre, ha elkaszálná az AB a nyugdíjtörvényt.
Jó esély van rá, ha kevesen maradnak mnyp-ben, mert így alkotmányellenes törvényü(n)k se lesz, és addigra a többség már úgyis átlép, tehát kevés embert kell kiszolgálni. De hogy ez a kevés ember se járjon jól és a törvény is alkotmányos maradjon:
2013-tól érvényes táblázat szerint tisztán államiban a helyettesítési ráta ugye 66%. Az állami+mnyp esetén pedig 48,8%. http://www.privatnyugdij.hu/images/mertek.gif
1 tollvonással elegendő ezt a második számot levinni 5-10-20%-ra.
Sok mindent mondtak már ezzel kapcsolatban. Nincs igazán átgondolva, hiszen ha szétbarmolták a rendszert nem kellett volna a 14 havit átirányítani, gondolom ezzel is úgy lesz mint sok egyéb gazdasági folyamattal, 1 óráig gondolkodnak rajta, aztán ahogy majd a forradalmi hangulat adja. :) Elvileg vissza kellene fizessék.