irány 270 alá?
Drága tanulópénz lesz megtapasztalni, hogy működik e még a háromszögelés :)
A 262-es hetes támaszban jobban hiszek, és feljebb jött egy 265-ös mozgóátlag támasz is.
EU/HUF emelkedő csatimból kezdünk kilépni le, egyben a szűkülésből is
Hát ennek most így nem örülök. Az a baj, hogy ez nem egy hétre fog szólni. (ha egyértelműen alázár pár napig)
szóltam előre. Pénteken jön haza a sógorom. (Mikor haza jön azon a héten mindig rosszul tudja beváltani az euróját.. )
Perse hogy semmi jelentősége azoknak a fej vállaknak, csak sormintát raktam bele, hogy mik voltak.
Szerintem ezek a fejvállak már semmire se jók.
A gigaháromszöget gondolom minden piaci szereplő ezerrel figyeli, de már alig maradt benne hely. Azt meg nehéz lenne elképzelni, hogy a február végi konkrét reformtervek nyilvánosságra kerülése előtt nekiindulna a háromszögből számolt 80 egységnyi út kezdetének. Szóval a háromszögben megmaradt helyet majdnem teljesen kitöltené február végéig. Az úgy elég béna háromszög :)
Ha a végére egy dupla topot nézek akkor igen, mondjuk abbaan annyira nem hiszek.
Lényeg a szűkülés 273ra hozza, onnan csati aljáról fel várnám megint csati tető irányába, szűkülés teteje felé, ha viszont letöri a 273as szintet is, akkor számolok a dupla toppal. Kb.ennyi
Kökincsé teszem EUR/HUF chartomat :)))))))))))))))
Van benne egy vastag piros szűkülés. Van azon belül egy enyhén emelekdő vastag piros csati. Abban a csatiban: 2db.fej-váll, majd ék, esetleg dupla top most a végén :))
http://postimage.org/image/2jvqrz938/
273körül van a szűkülés alja nálam.
Aszem lehet árgus szemekkel figyelni eurpln keresztet, hogy mit kezd 3,86-3.9 közötti sávval hetes szinten, mert előbbre jár, és kb ott tart, mintha eurhuf 262-nél lenne.
Nem hiszem, hogy az a fal akadály lenne a ft-nak, ha a PLN átmegy rajta. Annyira nem szakadunk le a régiótól, főleg, ha megvalósít a kormány valami reformot. Pedig most mindenhol azt kommunikálják.
Ja úgy világos, hogy hosszútávon jobban fogja gyengíteni, mint amit erősített a felvétel.
De ez nagyon soká lesz, majd ha végigment sok esetben a 20 éves futamidő. Vagy ha előtörleszti.
Mondjuk ilyen szempontból hosszú időre lesz egy ellenszél a forint erősödésnek.
Persze ez nekem is utólag tisztázódott miután túl vagyok egy 6 éves CHF konstrukción...:)
Nem.
A törlesztés kamatokkal terhelt vagyis jobban gyengíted a törlesztéssel a forintot mint amennyire erősítetted a hitelfelvétellel.
A törlesztés jár folyamatos ft gyengüléssel. A hitelfelvételek meg erősödéssel jártak/nak (az egyszeri átváltáskor). Nem így akartad?
Nem okolom érte a kormányt egyátalán,na de politikát be is fejezem.Jelenlegi álláspontom közép,se jobb se bal.Magyarán saját utam követem ezekre meg jobbról balról nagyivben szarok.Kérem kaccsója ki.
A devizahitel felvétele önmagában is forintgyengítéshez vezet, mivel kamatosan kell mindig az adott devizában törlesztened (buy), tehát hatványozottan kell érte forintot értékesíteni (sell). Ezért az egyért mondjuk kár a kormányt okolni. Csak mi tehetünk róla....mindez egy előrelátható folyamat egy gazdaságtanból valamennyire járatos ember számára.
Orbánnak elküldöm a havi csekkemet ami 72-ezer helyett 120 ezer és benyalhat azzal a nagy narancs fejével.
sztm küld el orbánnak és az ütemtervet is, hátha megtetszik neki :)