Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Lehet olcsóbb a tömegközlekedés

#343323 Netmaster

"Az LMP szerint olcsóbb és színvonalasabb lenne a budapesti tömegközlekedés, ha például a BKV bevezetné az időalapú menetjegyeket, vagy ha az eddig kihasználatlan bevételi forrásokat is kihasználná a cég."

"Az LMP fővárosi frakciója a Fővárosi Közgyűlés múlt heti ülésén is több javaslatot tett a BKV-val, illetve a tömegközlekedés fejlesztésével kapcsolatban, ezek közül a testület többet is támogatott. Így például többséget kapott az az előterjesztés, ami szerint a BKV reklám-, illetve plakáthelyek önkormányzati kézbe kerülnek, és a bevételekből a kulturális, a szociális területet és a sportot támogatják.

A fővárosi költségvetési koncepció vitájában pedig Tarlós István főpolgármester jelezte: befogadja az LMP indítványát, hogy dolgozzák ki a dugódíj bevezetésének módját. A főpolgármester befogadta azt az LMP-s módosító javaslatot is, amely szerint kezdeményeznék "a 4-es metróvonal továbbfejlesztésének teljes körű felülvizsgálatát, különös tekintettel az üzemmódváltás lehetőségére". Kaltenbach Jenő LMP-s frakcióvezető az MTI-nek azt mondta, ez akár azt is jelentheti, hogy gyorsvillamos mehet majd Újpalotára. A felülvizsgálat alapján olyan döntés is születhet majd, hogy a metróvonalat nem a Keleti pályaudvartól, hanem a Kelenföldi pályaudvartól "kifelé" hosszabbítanák meg."

http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=26445

Aki tudja, juttassa el O…

#342928 nick89

Aki tudja, juttassa el Orbánnak a http://www.harommajom.hu oldalt.

A kínaiak feketegazdaságáról és az APEH "furcsa" magatartásáról szól.

A legérdekesebbek a Letöltésekben és az Archívumban találhatók.

Re: nincs cím

#342673 Kezdő Előzmény: #342660

nekem az 1M munkahelyről mindig Rejtő mondatai jutnak eszembe, úgy vagyok én az 1M munkahellyel, mint az alábbi idézetben a 100 fonttal:

"- Csak azért kérdezem, mert aki tudja, hogy merre jár a Kapitány, és bejelenti, az száz font jutalomban részesül.

- Mi... - Egy pillanatig megállt, de csak úgy sikerült, hogy két karjának sebes mozgásával sarkára tántorodó testét nagy nehezen talpra svungolta. - Mit mesél? Maga, úgy látszik, részeg!... Hopplá! Ne törődjön azzal, ha csuklom!... Azt állítja, hogy ezért a gyerekségért tíz fontot fizetnek valahol?! Egy összegben?!

És nagyon izgatott lett, mert még sohasem volt ennyi pénze.

- Száz fontot mondtam! Hiszen még San Franciscóban is bemondta a rádió.

- Ne mondjon ennyit, drága martalóc! - rimánkodott remegve, és izgalmában egymás után hármat csuklott, ettől leesett a kalapja, viszont amikor érte nyúlt, keresztülesett rajta, majd felálltában lerántotta a fiatalembert is. Csak sokára és nagy nehezen értette meg világosan az elmondottakat, amikor is teli tüdővel egy nagyot üvöltött: - Hurrá! Szóval húsz fontot kap az illető!.. Ne mondja azt, hogy százat! Maga rosszul hallotta! Annyi font csak számtanpéldában létezik! De húsz, az van, vagy huszonnégy is lehet! Annyit már láttam!... Isten! Végre egyszer leihatom magam! Hurrá! - és felhajította a kalapját, azután csodálkozva, idegesen támolygott mindenfelé, de nem látta sehol az ócska holmit."

http://www.portfolio.hu…

#342660 banyaiz

http://www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_gyorgy_a_szechenyi_terv_4-6-ra_emeli_a_gazdasagi_novekedest.144115.html

A szép jövő vízió mellé csak sikerült megint egy párhuzamot becsempészni Görögországgal. Nem is ő lenne , ha nem így tenne. Mit mondjak , jó tervek 1 millió új munkahely, úgy legyen.

Bár én szívesebben hallanék inkább 100 k új munkahelyről , de azt már idén, ez a 10 év jó messzi cél.

Re: Szijjártó magyarázta meg Orbán szavait: "nem lesznek megszorítások"

#342312 banyaiz Előzmény: #342304

vegyék fel ezt a szöveget " nem lesznek megszorítások" és amikor a szóvivőnek kell beszélni bármiről akkor mindig játsszák le. Akkor a szóvivő fizetését is megspórolhatjuk, mindjárt kettőét is.

Nem lesznek megszorítások, csak strukturális reformok amik kiadáscsökkentést céloznak. Anyám borogass ennyi barmot egy rakáson.

#342260 banyaiz Előzmény: #342252

Sok mindent kell tenni, és mérlegelni is az mind időigényes el tudom fogadni. Még akár ilyen semmitmondó bejelentéseket is, csak bízni tudok benne, hogy a háttérben tényleg gőzerővel folyik az alkotó munka. :)

Viszont kb ez az első olyan gazdaságpolitikai bejelentésünk amire nem esik vagy 10%-ot a bux, és nem esik szét a Ft azonnal. Ezt is megértük 7-8 hónap után, nehéz szülés volt. :)

#342252 zeeh_ Előzmény: #342243

Ne tartsd elképesztőnek, de RÉSZBEN ez a nehéz helyzet egyik oka, baromi sokan élnek az államból, ezért agyon van adóztatva mindenki, aki dolgozik.

Amíg ez nem változik, sok minden mással együtt (segélyek megnyírása, elsősorban a "sötéteké"), addig itt nagy csodára senki ne számítson.

#342243 banyaiz Előzmény: #342239

Szerintem is.

Elképesztőnek találom ezeket a nyilatkozatokat, előadja az egyszeregyet mintha feltalálta volna az örök élet titkát. Na ez az amihez már politikusnak kell lenni. :)

#342239 zeeh_ Előzmény: #342237

Ott kellene kezdeni, hogy nem kell 3200 kiskirályság az országba apparátussal, mindennel. Bőven elég a harmada, negyede.

#342237 banyaiz Előzmény: #342231

Igazán nem értem ezt amikről itt beszél ezek semmilyen reformot nem jelentenek, nyugdíjak, segélyek csökkentése, és gyógyszertámogatás csökkentése. Egyszerű fűnyíró elv. Mit kell ezen ennyit kidolgozni 9 hónapon keresztül.

Bejelentette volna, hogy az egészségügyet, az államigazgatás, oktatást gyökeresen átszervezi, akkor érteném a tökölést , de így? Ez nekem magas.