Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

http://www.portfolio.h…

#342231 banyaiz

http://www.portfolio.hu/gazdasag/az_elemzoknek_tetszettek_orban_viktor_mondatai.144059.html

Szóval februárban bejelentjük, ez egy kész ünnep lesz, csak tudnám mi a ......... kellett erre tavaly májustól várni, és még nem tud konkrét számokat mondani.

és azt is felismerte, hogy a gyenge Ft árt a devizahitellel rendelkező polgártársaknak, brávó, ez komoly gondolkodást igényelt, bár eddig úgy beszélt mintha tényleg nem jött volna rá erre.

http://hvg.hu/vilag/201…

#342209 Scipio

http://hvg.hu/vilag/20110113_nagy_magyarorszag_szonyeg_eu#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_1_13

Erre nehéz mit mondani, gondolom le kellene tagadnunk a történelmünket és az ezeréves határainkat, hogy a szomszédos államok politikusai nyugodtan alhassanak... Ki kellene plakátolni az egész termet olyan térképekkel amelyek a honfoglalástól trianonig ábrázolnák az országot, egy szép fehér falrész kivételével ami mondjuk Szlovákiát ábrázolná ugyanebben az időszakban :))

Megvan, hol spórolna Orbán - alakulnak a reformok

#342186 zeeh_

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=470782&place;=

Nyugdíjkiadásokon spórolnának, persze... Ehhez képest infláció felett emeltek idén is. Marha nagy spórolást üzen ez a lépés is, a többit meg hiszem, ha látom. De én semmiképp sem a munkanélkülieket szívatnám, akik a válság miatt veszítették el az állásukat azzal, hogy minden felajánlott munkát el kell vállalniuk, még akkor is, ha van az egyénnek 3 diplomája és kiközvetítenek neki egy utcaseprő melót. Ez egyébként egy nagyon idióta ötlet volt, bármelyik majom is találta ki.

Re: Minden igaz magyarnak: Jobbik Zweigelt száraz

#342155 Fornit Előzmény: #342150

A cimkék "eszmei mondanivalója" gondolom az árba is beépül.

Én is láttam valamikor hasonló -bár nem jobbikos- cimkézésű borokat vhol. Ez azért azokon is túl tesz...

Legjobb kellék a Párt(i)Bor, Lesz@rom ha kib@sznak a Párt(i)ból. :-)

Olvasó: "naponta kevered…

#341898 Wall street

Olvasó: "naponta keveredtem összetűzésbe a cigány fiatalokkal"

Tisztelt Kuruc.info!

Régóta vagyok olvasója hírportáluknak, s bár csak dicsérni tudom, most mégsem ezért döntöttem az írás mellett.

Tizennyolc éves vagyok. Amolyan komolytalan fiatal, ahogy sokan gondolnák. Szomorúan kell elismernem, hogy minden, amiről ez az oldal szól, az életem része. Hogy miért írok hát? Talán tanácsért, hogy hogyan tovább; talán csak azért, hogy egy teherről meséljek.

Pesten születtem. Édesanyám és a nagyszüleim neveltek, édesapám születésem után nem sokkal hagyta el a családot. A XVII. kerületben nevelkedtem. Tíz éves koromban a családom elköltözött egy kisvárosba (falunak mondanám, bár ráaggatták a város nevet). Itt kellett megtapasztalnom a saját bőrömön azt, amiről ma is szomorúan olvasok.

Az általános iskola utolsó négy osztályában naponta keveredtem összetűzésbe a cigány fiatalokkal. Az ok mindig más volt, de leginkább talán a külsőm (mert nem vagyok olyan sovány, mint az manapság divat), a pesti származásom, és az, hogy én valamiért büszke voltam, sosem hajtottam meg a fejem, és ha megvertek valamiért, akkor sem változtattam rajta. Sosem segített senki. Az országban ez jellemző (és az ilyen kis, határ menti falvaknak, városkáknak kiváltképp jellemző tulajdonsága), hogy megvan az a bizonyos szűk kör, ahová nehezen illeszkedik be az egyén, már ha akar, és amelyik a saját szabályai szerint működik. Én nem voltam, ma sem vagyok igazán tagja ennek, ezért maradtam az a kirekesztett, mások által megvetett, máig egyik kedvenc céltábla.

Édesanyám lassan két éve már, hogy elhagyott. Megismerkedett, majd összeköltözött egy cigány származású férfival (aki még el sem vált az előző feleségétől, gyermekei vannak, és börtönben is ült testi sértés miatt), idén gyermeket is szült neki. Tőlem nem messze élnek, bár anyám kezdetben haza-hazalátogatott, általában akkor jön, ha kell neki valami. Rengeteg ruhát, evőeszközt vittek el innen. Azóta nem dolgozik, állami támogatásból élnek, illetve a párja egy hónapja mint favágó dolgozik a közelben (megjegyzem, erre nagyon büszke). Nem szeretnék hosszan részletezni, egyrészt mert nem szeretném untatni a levelemet olvasókat, másrészt fölösleges, mert ha csak egy kicsit is beleolvasnak az oldalon található cikkekbe, megértik, milyen helyzetben vagyok.

Középiskolába járok, érettségihez közel, és bár a jegyeim egy része közepes, mégis szeretnék egyetemre kerülni, Budapestre. Ennek másik oka, hogy a párom ott él, nem utolsósorban pedig, elhihetik, nagyon szeretnék kiszakadni ebből a környezetből.

Most a nagymamámmal lakom együtt. Nehézkesen élünk meg, kályhával fűtünk, és nem mindig jut betevő falat. Édesanyám sem él sokkal jobban, de ahogy széthullott a család, mi is egyre lejjebb csúszunk. Ha ezt szóvá teszem, az a válasza, hogy ne egyetemre menjek, hanem keressek munkahelyet. Talán megértik, hogy szívesebben választom a tanulást, küzdök azért a kevés álmomért, ami még megmaradt. Szeretnék messzebbre jutni, mint édesanyám. Szeretnék egy nap jó munkásember, családapa lenni, és biztonságban felnevelni a gyermekeimet, úgy, hogy mindent megteremthetek nekik, amire szükségük van.

Ez azonban álom. Bár a ház tulajdonosa én vagyok, a haszonélvező sajnos az édesanyám. Ez még a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy bár hiába hirdetem, jelentkező elvétve akad. Az ár talán egy kicsit magas (9 millió, egy közepes állapotú, nagy telken lévő házról van szó, kis melléképülettel), de szükségem van a pénzre, hogy egy normális kis lakást vehessek Budapesten, és hogy fizethessem a tanulmányaimat. Arról nem is szólva, hogy édesanyám nem fizeti a felvett kölcsöneit sem, helyette ha lehet, még többet cigarettázik az élettársával.

Sok levelet és cikket olvasok, és együtt érzek azokkal az emberekkel, akik hasonlóan szenvednek, mint én. Mások a környezetemben egytől egyik érdektelenek azzal, ami körülöttük folyik, ha pedig mégis akad olyan, akit érdekelnek a felsőbb körök dolgai, azok hagyják magukat megvezetni. Volt, aki szerint a Fidesz jó választás, csak ki kell várni, míg rendet tesznek. Volt, aki a kisebbség felelőtlenségét nézné el (azzal a címszóval, hogy nem őmiattuk tart ott az ország, ahol), és volt (és ez a legtöbb), aki azt a nézetet vallja, hogy szívesen segít a változásban: csak előbb indítsa el valaki.

Minden ember ezt érzi ma Magyarországon? Mindenki azt hangoztatja, hogy ez és ez lesz, de senki sem tesz érte, hogy legyen is? Ki kezdi el a változást, ha mindenki csak vár a másikra?

És mi lesz azokkal a kevesekkel, akik még hisznek az álmaikban, de mások miatt hiába küzdenek, vagy félnek egyáltalán megpróbálni küzdeni?

Én a magam részéről pesszimista lélek vagyok, ezek után talán nem csoda. Mégis, én nem magamnak kérek segítséget: mi, a kevesek, akik tisztán látunk, legalább ne marjuk egymást, hanem segítsünk egymásnak ott, ahol tudunk. A változást nem hiszem, hogy politikai váltakozások hoznák el (sosem tették), sokkal inkább az, hogy mi megmaradunk annak, amik vagyunk: Embereknek. Így, nagybetűvel.

Ha pedig ebből a kevés jóból nekem is jut egy-egy jótanács, egy segítő kéz, azt örömmel fogadom. Én nem adom fel az álmaimat, és megteszem azt a következő lépést: csak valaki mondja meg: merre?

Tisztelettel: Egy még tisztán látó (igyekvő) ember

http://kuruc.info/r/35/72390/

Re: Brutális adóemelést hozott 2011 a kkv-knak a Jobbik szerint

#341756 banyaiz Előzmény: #341747

Olyan ez mint amikor Mao meghirdette a nagy ugrás gazdasági kampányt Kínában és a fél ország majdnem éhen halt ennek következtében, közben meg nyomták az éljen a nagy reform, és nagy vezetőnk szöveget. Na jó kis túlzással. Nem értem , hogy ebben az országban miért kell mindig mellébeszélni gazdasági ügyekben. Nem tartják annyira értelmesnek az embereket , hogy elfogadják a helyzetet, vagy passz.

#341751 Sumér harcos Előzmény: #341747

még nagyobb trükközések indulnak be,nem törődve semmivel.....az ellenőrzés lehetőségét is figyelmen kivűl hagyva.....

#341747 Sumér harcos Előzmény: #341336

sajnos igazuk van ezen kijelentésük kapcsán....

és mivel pénztárcán érezni....zsebre megy....ezért a dologért fújok a fideszre...

nekem nincs gondom semmi mással,tojok a nyugdijpénztárakra,mindenre......de ezt érezni fogom...

és január 1-től még szarabb lett a vállalkozók helyzete......egy vállalkozó szemszögéből,szinte az mszp ahol abbahagyta a böszmeséget,a fidesz ugyanott folytatja....reformnak csomagolva...

ha nem ezt látnám,érezném....tapsolnék...

tovább csusznak az emberek lefelé...... ezzel ennyi fog történni...

#341355 zeeh_ Előzmény: #341336

Á, dehogy hozott... Minden vidéki KKV tartalékaik felélése után virágkorát éli, nem győzik felvenni az új alkalmazottakat... Soha nem volt még ilyen jó.

Vona Gábor nem darálna

#341335 Netmaster

"A Jobbik új sajtótermében "A hiteles és tisztességes tájékoztatásért" díjat adta át."

"Vona Gábor ugyanis elmondta, a díjazott nem kívánta átvenni az elismerést, így ők sem mondják el, ki volt, mert nem akarják kellemetlen helyzetbe hozni. Annyit azonban elárult, egy kereskedelmi rádióról van szó, ahol kifejezetten keményen és kritikusan viszonyulnak a Jobbikhoz, de szerintük teljesen korrekten végezték a munkájukat. Ez alapján biztos van, aki ki tudja találni, miről lehet szó, mi még informálisan sem tudunk információt nyújtani erről, sőt, infogalmunk sincs arról, ki lehet a nyertes.

A pártelnök szerint hagyománytermetőnek szánták az idei díjat, és remélik, jövőre már átveszi az elismerést az akkori győztes. “Ez a díj is mutatja, hogy áll a Jobbik a médiához, mi ugyanis nem ellenőrizni, pláne ledarálni akarják a médiát, ahogy az most történik” - mondta Vona Gábor."

http://index.hu/belfold/2011/01/10/vona_gabor_nem_daralna/

Persze, elsősorban benne szeretnének lenni. :)

Re: nincs cím

#341037 Wall street Előzmény: #341014

Nem láttam hogy már lett volna ez a hír, Én úgy vélem ez még megbocsátható !

Sumér harcosnak pedig válaszoltam, meg nem kéne oltogatni !!

Gyurcsány után egy újabb…

#341013 Wall street

Gyurcsány után egy újabb elkúró :D

Gyurcsány után szabadon – Orbán minisztere a médiatörvényről: „elkúrtuk

„OK, ezt elb**ztuk” – mondta az Orbán-kormány egyik minisztere a médiatörvényről az The Economist újságírójának beszámolója szerint némi Tokaji elfogyasztása után.

A meg nem nevezett kijelentés egy sajtóvacsorán hangzott el, amelyen a magyarországi médiatörvény mögötti motivációt firtató kérdésekre a kormánytag előbb a médiatörvény európai mivoltát bizonygatta, később a régió zsidó- és cigányellenes hangulatával indokolta a szigorítást, (ebből már nem nehéz kikövetkeztetni a Kuruc.info elnémítására vonatkozó kísérlet tényét - a szerk.) végül elismerte: „OK, we fucked it up”. Azaz, „oké, ezt elkúrtuk”.

(Hírszerző nyomán)

http://kuruc.info/r/26/72199/

Re: nincs cím

#340908 Wall street Előzmény: #340877

Meg mondom őszintén nem volt tudomásom erről a hírről, és cak annyit tudok amit én is olvastam !

Feloszlatták a Jobbik kaposvári alapszervezetét.

Túl sok volt a probléma, ezért feloszlatta a párt kaposvári szervezetét a Jobbik országos elnöksége.

Feloszlatta a Jobbik kaposvári alapszervezetét a párt elnöksége - értesült a Somogy online. Az indoklás szerint az elmúlt időszakban túl sok probléma és ügy kapcsolódott a csoporthoz. A legemlékezetesebb, hogy az önkormányzati választások előtt két választási lista került a választási bizottság elé. Az egyiket a pártvezetés szerint olyasvalaki adta le, akinek nem volt erre jogosultsága. Az illetőt az akkori megyei elnökkel együtt ki is zárták a pártból. A Jobbik országos vezetése szerint a megújuláshoz teljesen új alapokra van szükség a kaposvári szervezetben.

"Az új alapszervezet természetesen nem jelent teljesen új tagságot, de a régiek között akadtak, akik szembe mentek a pártvezetéssel, a párt érdekei ellen dolgoztak" - mondta a megyei lapnak, Varga Ildikó, Vona Gábor pártelnök elnöki stábvezetője.

A kaposvári alapszervezet több mint nyolcvan taggal működött, egy új létrehozásához három-négy ember szükséges. Az országos elnökség Kiss Tamást, a városi szervezet korábbi szóvivőjét, a Jobbik önkormányzati képviselőjét bízta meg az újjászervezéssel.

http://www.origo.hu/itthon/20110107-feloszlottak-a-jobbik-kaposvari-alapszervezetet.html