Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#341325 banyaiz Előzmény: #341321

Szia!

Ugyan , örülök , hogy "beleszóltál" . :)

Most az államadósság kb 21-24 k milliárd között van Ft-ban, egy része deviza kb 40% ezért ilyen tág határok között, mnyp vagyon 3 k milliárd felett van már most, ez kb 12-15% az államadósságnak. Hozzátenném mire ez a pénz ténylegesen visszakerül az államhoz eltelik minimum 9 hónap még szerintem, és ez optimista becslés (addig lehet hozam is veszteség is, de 3000-rel számolok.)

Most jelenleg 80% körül van a Gdp arányos államadósságunk. Ha a 3000 mind államadósság csökkentésre menne akkor a Ggd arányos államadósságunk kb 62%-ra esne.

Ezzel szemben a kitűzött cél amit az ígéret szerint szenvedve de teljesítünk a ciklus végére 70-72% gdp arányos államadósság. Nekem ez kb olyan mintha örökölnék most 1 milliárdot, és bejelenteném, hogy okosan jól akarom forgatni, befektetni, és spórolni is fogok ezért arra számítok 3 év múlva a vagyonom akár elérheti a fél milliárdot is. :) Hangsúlyozom nekem, de elfogadom amit írsz, persze vannak mindenféle sumák dolgok az országban. Csak a célkitűzés nekem megint olyan tegyünk alacsonyra a lécet aztán majd átesünk rajta félholt állapotban is.

#341321 Capablanka Előzmény: #341302

Szia!

Bocs,hogy beledumálok, de én a következő módon látom:

1.a mnyp-i pénz jelentős részével csökkentik az államadósságot (mondjuk 5%)

2.a jelentős örökölt költségvetési hiányt (rejtett, sumákolt) rendezik belőle

3. a februári intézkedésekkel a kiadás oldalt csökkentik (500-800 milliárd is lehet)

4. áldoznak a gazdaság beindítására is (alacsony társasági adó, szja csökkentés stb)

#341314 banyaiz Előzmény: #341313

olyan célt amit ha mindent változatlanul hagyunk, és mnyp-t államadósság törlesztésre fordítjuk akkor máris felülteljesítettünk. Nem beszélve ha a februári kiadáscsökkentést egy pillanatig komolyan gondolná.

Közben az, hogy egy jelenlegi közvetlen adósságot (államadósság), felcserélünk egy jövőbeni közvetett fizetési kötelezettségre (állami nyugdíjra többet kell (ene) majd fordítani a mostani Mnyp tagoknál a jövőben) az ugye nem mostani probléma szóval jelentéktelen (szerinte) .

Célkitűzés (már ha komolyan lehet venni) akkor azt jelenti, hogy kb feléljük ezt a vagyont és 5-6 év múlva ugyanott vagyunk mint előtte államadósság szempontból, csak közben "eltűnt" 3000 milliárdocska. Vérlázító nyilatkozat. Főleg a szövegkörnyezetben mindenféle megfeszülést emlegetett a jóember, mindezt az EU elnökségünk alkalmából, hát nem díjazom az ilyen szöveget.

Volt Viktornak egy nyila…

#341302 banyaiz

Volt Viktornak egy nyilatkozata amiben azt tűzte ki célul , hogy a ciklus végére a mostani 80% körüli Gdp arányos eladósodottságot, 70-71%-ra szeretné csökkenteni. Amit ezzel kapcsolatban nem értettem, ha az Mnyp pénzek nagy része visszakerül költségvetésbe akkor az államadósság kb a gdp 65-62% -ra esik, persze ha ezt adósságtörlesztésre fordítják.

Na ez a duma volt az utolsó csepp a pohárban nálam. Három eset lehet:

1. Államadósság csökkentésre fordítják, aztán kemény munkával 3 év alatt felküzdjük magunkat a 63%-ról, 71%-ra

2. Az mnyp-t nem vette figyelembe EU-s beszédénél.

3. Nem fordítjuk csak töredékét adósságcsökkentésre

Mindegyik szomorú.

Illetve van egy 4. eset is azt sem tudja miről beszél, csak számokat és betűket mond egymás után, aztán majd lesz valami.

Re: ab határidő

#341297 banyaiz Előzmény: #341295

Megértem ezt , nem lehet tudni mi a jó döntés. Ilyen körülmények között amiket teremtettek a téma körül.

#341295 Csokigyáros Előzmény: #341294

én sem az érvek miatt döntök így... és azt is elmondom neked, hogy szégyellem is... de megalkuszok, legyenek boldogok... de nem jó szájízzel... :(

#341294 banyaiz Előzmény: #341291

Átrágtam minden szempontot. Alábbi okok miatt döntöttem így:

1. 65 év a nyugdíjkorhatár, nekem az több mint 30 év még addig lesz ez magasabb is, és ez a pénz örökölhető ha velem valami történik, vagyis mintha lenne egy tűrhető összegű életbiztosításom

2. Számítok arra, hogy előbb utóbb ha lecseng ez a nagy forradalmi hangulat az Mnyp-ben maradók is visszakapják a jogosultságukat a 24% munkáltatói után.

3. Próbálok egyéb módokon felhalmozni anyagiakat nyomorult nyugdíjukon kívül

4. Azt is el tudom képzelni ha ezek a böszmeségek valami csoda folytán változatlanul maradnak 3x évig akkor is több nyugdíjam lehet Mnyp-ből mint az államiból

5.Csak azért is, ha már ilyen eszement módon "kérnek" az átlépésre.

Szívom azért a fogam én is ilyen döntésekre kényszerítenek nyugdíj témában, nem normális állapot.

#341291 Csokigyáros Előzmény: #341267

Minden porcikám azt mondja maradjak... de nem akarok semmilyen listára kerülni, így visszalépek az államhoz... a nyugdíjról meg majd lemondok, akkor....

#341267 banyaiz Előzmény: #341262

Azt én sem. Főleg, hogy itt baromira nem mindegy a döntés időpontja.

Töketlen egy társulat lehet ez az Alkotmánybíróság is.

Maradni fogok úgy döntöttem, de még nem nyilatkoztam.

#341260 banyaiz Előzmény: #341160

Ennyi idő nem elég nekik úgy látszik a döntésre. Két nap alatt el lehetne azt dönteni, egyik nap elolvasni, másik napon megvitatni. No de biztos több fontos dolguk is van.

Re: A rokkantnyugdíjról is lemondanak a pénztártagok

#341173 RemegoKez Előzmény: #341168

"A lényeg, hogy a jövőben rokkantsági nyugdíjra csak az a pénztártag lesz jogosult, aki már 2011. november 30-ig megszerzi azt a szolgálati időt, ami a megrokkanás (jövőbeni) időpontjában az életkora szerint szükséges lesz a rokkantnyugdíj-folyósításhoz (lásd fentebb)."

Re: nyilatkozat

#341151 learn Előzmény: #340955

Ha maradsz mnypt tag, akkor személyesen nyilatkozol az onyf területileg illetékes kirendeltségén (www.onyf.hu, itt van kereső, hogy hová tartozol), vagy a helyben kinyomtatott nyilatkozatot írod alá, vagy viszed magaddal az általad kitöltött Stabilitás pénztárszövetségtől letölthető változatot.

Ha nem maradsz mnypt tag, akkor csak postán javasolt beküldeni az illetékes kirendeltséghez a stabilitásnál található másik nyilatkozatot (bízva abban, hogy Alkotmánybíróság, vagy EU elmeszeli ezt a törvényt).

Azért számomra érdekes, hogy az EU mit össze nyavalyog a médiatörvényen, de a pénztári törvény az marhára nem érdekli, pedig szerintem legalább annyira kérdéses, ha nem jobban...