Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Fx tippek, gondolatok

Re: eurusd rés

#340647 Roller Előzmény: #340624

1,30187 fxpro-nál De én pont adat előtt nézegettem az usdjpy-t és beshortoltam 83,637-nél a 23-as fobóról pattant vissza.

eurusd rés

#340624 ikszf

Le szoktátok trédelni az 5 percesen kialakuló réseket? elég szép volt ez itt most :)

Nálatok meddig szúrt fel? (bpforex 1,3018)

Re: audjpy

#340579 ikszf Előzmény: #340551

És továbbgondolva: kamatemelés, kevesebb és drágább játékszer, tőzsdeesés. Legalábbis ha abból indulunk ki, hogy likviditásvezérelte emelkedés van.

De most nem ez látszik. A játékszer drágul (ni fog a kamatemelésekkel), de a tőzsde is emelkedik. Mint a régi szép időkben, amikor drága forrás mellett is volt bullpiac, mivel volt gazdasági növekedés is.

Tőzsdeindexek hetes falak felett, devizák meg még alatta, vagy jóval alatta. Ebből két dologra tudok gondolni:

1. Valami oltári nagy átverés készül, és a deviza már tudja az irányt. És mutatnak a tőzsdeindexek egy fals kitörést hetes chartokon.

vagy

2. Arra számít a piac, hogy piszok sokáig maradni fog a likviditás, és meglódul az infláció.

Részvény, nyersanyag, hozamok, minden irány felfelé. Amennyire húsba vágna a FED-nek a defláció, és amennyire tűzzel vassal kerülni akarják a deflációt (különben nem tudják elinflálni az adósságot), én ez utóbbi verzióra szavaznék.

Ez a verzió élne egy durva stagflációs időszak esetén is.

Ellenvélemény? :)

#340566 Roller Előzmény: #340559

Ez szerintem is így lesz. A pénzpumpa utolsó nyomása még leküldi a dollárt,de ha nem lesz folytatás Q3,akkor jöhet a kamatemelés és jönni is fog.(Bár én két kamatemelés között pumpálnék,így nem lehetne a dollárt új mélypontra küldeni.

Közben végre bevallják,hogy a portugáloknak,a spanyoloknak mindenképp kell majd mentőcsomag és még előkerül egy-két országot. Mert nagyon úgy tűnik,hogy végül mindenkinek szüksége lesz rá.

Az erős chf előbb-utóbb gond lesz,akkor belenyúlnak és javítanak az eurón,csak kérdés,hogy hol lesz ez a szint. A paritást talán nem várják meg.

#340559 Mancs Előzmény: #340551

Kis kiegészítés: egy jobban teljesítő usa - és egy gyengépbben muzsikáló eurózóna is a dollár erejét fogja táplálni. És akkor még az idén vagy a következő 1-2 évben várható FED kamatemelésről még ne is beszéljünk, amire várhatóan szintén hamarabb kerűl sor, mint az ECB-nél.

#340551 Mancs Előzmény: #340425

A válság miatt a korábban megszokottnál sokkal általánosabb együttmozgás alakult ki a devizapiaci és a tőzsdei mozgások között. Az USA-piacok a vezérhajók: amikor Amerikából rossz hírek jöttek ki, estek a tőzsdék és a dolllár erősödött, így az EURUSD is esett, amikor a jó amcsi hírek érkeztek, a tőzsdék emelkedtek és a dollár gyengült, EURUSD is emelkedett.

A válság lassú elmúltával ennek sztem vége szakad. A dolllár most már nem föltétlenűl safe haven-ként fog működni, hanem a javuló usa környezetben a nemzeti valuta erősödni fog. És egyébként ez a normális, ha belegondolunk. Az USA kimászott a recesszióból, a világgazdaság húzóállama: az ottani gazdasági növekedés a dollár erejét is táplálni fogja. Megfordulni látszanak az összefüggések.

#340425 ikszf Előzmény: #340423

1,5-nél, de most 1,3-nál totyorgunk és jpy, chf is erősebb szinteken van, mint akkor.

#340417 ikszf Előzmény: #340180

Ha valakinek sikerülne legalább az elméletét megfejteni enne a paradox helyzetnek, plíz értesítsen :D

Egy ilyen eurusd zakónak máskor tőzsdepara az eredménye. Egyik finanszírozó deviza se bullos.

Re: nincs cím

#340320 Roller Előzmény: #340181

1,30-nál van egy trend vonal,ahol megpihenhet,mert ahogy látom az 50-es fibo nem volt nagy akadály. Az 1,20 hamar itt lehet.

#340181 Mancs Előzmény: #340171

EURUSD-t shortold, én is azt teszem. Megnézi ez még idén az 1.20-at. :) Ebből a december eleje óta épülő támasztékból szerintem lefelé fog kitörni.

audjpy

#340180 ikszf

Audjpy-t nehéz lesz becsapni.

De hülye legyek, ha értem ezt az ellentétet. Finanszírozó devizák (chf, jpy, és most usd) egyáltalán nem mutatnak bull hangulatot, a legtöbb tőzsdeindex meg longos.

Bár basszus lehet egyértelmű a képlet. Beindul az infláció, és megszűnik a kamatemelésekkel a likviditásbőség(?) Legalábbis jó előre ezt árazza a piac(?)

#340170 Csilla76 Előzmény: #340062

nem tudom, egyelőre én lentebbről shortolom, ezzel is szívok..valszeg lle kellene zárni, ha olyan magasra megy fel..

#340165 Roller Előzmény: #340062

Szia! Én fülescsészét nem látok,de elég érdekes formája van az biztos. Hetesen longosnak látom.

Így azt tippelném,hogy idén 90fölé megy. A 80alatti szinteknél belenyúlnak a japók szerintem.

De nem zárnám ki,hogy ne kóstolná meg a 79-et. Viszont jó beszálló lenne.

A dollár most erős,de ha ez alább hagy,akkor kiderül,mi a pálya.