Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: A Stabilitás azt javasolja a tagoknak, éljenek jogfenntartással

#341145 learn Előzmény: #340892

A Stabilitás pénztárszövetség által javasolt nyilatkozat a maradóknak:

A pénztártagság fenntartásáról szóló nyilatkozat: http://stabilitas.hu/?p=15181

A Stabilitás pénztárszövetség által javasolt nyilatkozat azoknak, akik tisztán államiba lépnek át (postán tértivevénnyel érdemes megküldeni az illetékes nyugdíjfolyosító kirendeltséghez:

http://stabilitas.hu/?p=15151

Aztán majd az idő eldönti, valójában melyiknek volt értelme... :(

Re: nincs cím

#340896 zeeh_ Előzmény: #340888

Mivel rám már a MINIMUM 65 éves korhatár fog vonatkozni, így 3x év távlatából lehetetlen jól dönteni, jó döntést hozni. MNYP is bizonytalan éppúgy, mint az állami rendszer. Nem csoda, hogy egyre több fiatal húz el innen a fenébe.

Re: Nyugdíj?

#340168 ikszf Előzmény: #340086

Papám 10-15 évig már csak bottal tudott járni. Egyre több betegség jött elő, vérkeringés javító, vérhígító, fájdalomcsillapító évekig, míg 93 éves korában elhunyt.

Sajnos azt kell mondjam, hogy ez senkinek se jó, kivéve a gyógyszeriparnak. Mesterségesen meghosszabbítják az ember életét. Egyre jobban szenved a beteg, a családnak egyre több időt kell a beteg ellátására fordítani, az állam fizeti a nyugdíjat, és a méregdrága gyógyszertámogatást, kórházi kezelést. Ha öreg leszek, addig szeretnék élni, amíg tudom élvezni, nem addig, amíg életben bírnak tartani. A végén azért imádkoztam, bárcsak ne kellene szenvednie. És minél erősebb valaki, annál lassabban győzik le a betegségek.

Megnéztem a hozamomat, k…

#340052 Pityke35

Megnéztem a hozamomat, kb 38%. Ezt írja:

Nem azonos a reálhozammal. A reálhozam a hozam infláció feletti része, vagyis az itt feltüntetett hozam összegénél kisebb összeg.

...de mennyi? Megint megy a susmus, nehogy racionális döntést tudj hozni.

Bár én aszem átmegyek...túl fiatal vagyok. :)

#339782 RemegoKez Előzmény: #339521

kivárás van...

bár hallottam a saját fülemmel olyan véleményt, hogy ha könnyű maradni (értsd nem kényelmetlen elmenni vhova és sorban állni), akkor talán marad....megfontolt...

#339515 Netmaster Előzmény: #339510

Azt hittem Pf-en az egyetlen értelmes létforma az, aki a képeket válogatja a hírekhez, a többi mesterséges intelligencia... :D

#339513 Kissherceg Előzmény: #339512

Üzletközpont: Analízis (ism.)

Gazdasági magazin

Vendég: Madár István vezető elemző, Portfolio.hu Mellár Tamás kutatási igazgató, Századvég Gazdaságkutató ZRT. Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár, Nemzetgazdasági Minisztérium.

#339512 Láma Előzmény: #339505

Nem voltam itt. Mi a címe? Műsorfüzet alapján a kiutat ismételték 00.14-kor.

#339510 Kissherceg Előzmény: #339506

pf főszerkesztő, államtitkár és közgazdák beszélgettek mnypről, illetve Mo 2011 kilátásairól. Neten is fent lesz sztm.