Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#339326 RemegoKez Előzmény: #339305

"mire elértem volna a 10 évet lett 20 év a tőkére, ha most abba is belepiszkítanak akkor morcos leszek nagyon. :)"

Én már morcos lennék... az ilyenek miatt bizonytalanodik el az ember, hogy megéri-e bármi "állami" dologba beleugrani. (az állami alatt azt értem, hogy a működés kereteit állami szabályozással hozták létre és nem egy tisztán piaci termékről van szó...)

https://www.otppenztarak.hu/hu/O03030000.html

A tőkerész személyi jövedelemadó köteles aránya a várakozási idő leteltét követően évente 10%-kal csökken az alábbiak szerint:

* a kötelező várakozási időszak letelte évében és az azt követő első évben a kifizetett összeg teljes egészében adóköteles jövedelem,

* második évben kifizetett bevétel 90 %-a,

* harmadik évben kifizetett bevétel 80 %-a,

* negyedik évben kifizetett bevétel 70 %-a,

* ötödik évben kifizetett bevétel 60 %-a,

* hatodik évben kifizetett bevétel 50 %-a,

* hetedik évben kifizetett bevétel 40 %-a,

* nyolcadik évben kifizetett bevétel 30 %-a,

* kilencedik évben kifizetett bevétel 20 %-a,

* tizedik évben kifizetett bevétel 10 %-a adóköteles jövedelem.

* A várakozási idő leteltét követő tizedik évet - 20 év tagsági viszony - követően kifizetett bevételt a jövedelem megállapításánál nem kell figyelembe venni.

Vagyis a 2007. december 31-ig teljesített befizetetésekből keletkező tőkerész a belépést követő 21. évben már adómentesen vehető fel.

Re: Megszólalt Selmeczi: 2012-re csúszik az állami egyéni számlás rendszer

#339325 ikszf Előzmény: #339324

Kedves Gabriella!

Értjük, hogy mindent tudni fog az állami egyéni számla. Még ki is törli nekem. De mire jó?

#339324 banyaiz Előzmény: #339322

"A megbízott azt is elmondta, hogy az állami pillérben nem csak egyéni számlavezetés lesz, hanem egyéni nyilvántartási rendszer is, tehát az emberek nem csak azt tudhatják meg, hogy mennyi volt a járulékbefizetésük, hanem azt is például, hogy mennyi a szolgálati idejük."

Komoly problémákat orvosol ez a számla, mennyi a szolgálati ideje bazz, ezt aztán nehéz egyébként követni.

#339322 RemegoKez Előzmény: #339306

Már akartam kérdezni, hogy ennek az egyéni számlás rendszernek az informatikája kész van már? :-)

Szerintem meg az "Euro bevezetésig" fogják tologatni, mert akkor egyből eur-ban lehet nyilvántartani, és így jól megvédik a nyugdíjunkat a devizaspekulánsoktól is...

#339305 banyaiz Előzmény: #339012

http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/01/04/selmeczi_lesznek_meg_botranyos_fejlemenyek/

Teljes körű átvilágítás az soha nem baj. Remélem az állami szférát is legalább ilyen átvilágításnak vetik alá, ott sem ártana minden forinttal elszámolni, előtte még építsünk pár börtönt azért biztos ami biztos.

Várhatóan önkéntes pénztárakká alakulnak, erről jobb lenne többet hallani. Ha az egésznek az lesz a vége, hogy önkéntes pénzári megtakarításhoz is csak nyugdíjas korban lehet hozzáférni akkor falra mászok. Ott először 10 év volt adómentes kivét lehetősége , mire elértem volna a 10 évet lett 20 év a tőkére, ha most abba is belepiszkítanak akkor morcos leszek nagyon. :)

Minden alkotmányos? Haha ez az év vicce volt.

Kommunikációt lehetett volna jobban is végezni ebben egyetértek, bár fogalmazhattuk volna úgy is, hogy rosszabbul nem lehetett volna. :)

#339012 Papus_stock Előzmény: #338963

Csökkentik a magán számlára menő befizetés %-át de nem nullázzák le. És a felhalmozott vagyon is ott marad nem államosítják. Ebből a sajtó most nem fog hírt csinálni Magyarországon.

P.

#338914 Berner Előzmény: #338797

Hát a minimálbéresekről....Szóval sokan nem a jószántukból nem fizettek hanem azért mert nem tudtak.Ezek a kényszervállalkozók többsége, akik 90-től kerültek ebbe a helyzetbe,talán később már tudtak volna többet fizetni de az már a nagy átlagba eltünt volna.Aki tudott más módon tartalékolni az megtette.Szívesen dolgoztam volna én is nagy állami cégnél ahol jó kis nyugdíjbefizetések voltak de valahogy nem ment. Nem volt a zsebembe semmi mutyi,az egész rendszer egy hazugságra épül a mai napig.

#338873 RemegoKez Előzmény: #338870

Az egyéni számlák hozamát egy felosztó-kirovó rendszer esetében nem nagyon tudom értelmezni. Egyébként ez egy elvi kérdés szvsz, ezrt ha eddig nem döntöttek róla, akkor valszeg nem is lesz.

Az mondjuk nem lenne rossz dolog, ha minden befizetést, nem csak nyugdíj járulék, hanem adó, stb nyilvántartanának egy számlán, ez jó alapja lehetne mindennemű kifizetés számításának....

utolsó mondat: alakul ez a nyilvántartás is.. :-/

#338870 ikszf Előzmény: #338865

utolsó mondat nekem új infó:

- Hogyan képzeli el az egyéni nyugdíjszámlák vezetését a társadalombiztosítási rendszerben?

- Ez két lépésben valósul meg. Az első lépés, amikor a magán-nyugdíjpénztárakból visszatérők hozzák magukkal a számlájukat az állami nyugdíjrendszerbe. A második lépésben már mindenkinek a követelése és a jogosultsága a saját számláján fog megjelenni. Ez a folyamat a következő 18 hónapban megy majd végbe. Legkésőbb 2012 második felére mindenkinek egyéni számlája lesz az állami nyugdíjrendszerben.

- Az egyéni számlának is lesz hozama, vagy csak a befizetések nyilvántartására vállal kötelezettséget az állam?

- Erről majd akkor születik döntés. Most az a legfontosabb, hogy jelenjen meg az állami rendszerben a munkavállalói járulékbefizetéseinket tartalmazó egyéni számla. A munkaadói nyugdíj-hozzájárulás nem kerül a számlára, mivel az a mindenkori nyugdíjak kifizetésére megy el.

"A nemzetgazdasági minis…

#338865 RemegoKez

"A nemzetgazdasági miniszter szerint a magán-nyugdíjpénztári rendszer megszüntetése a magyar gazdaságtörténet egyik csúcspontja.

- Nem érzi úgy, hogy most önnel vitetik el a nyugdíjpénztári "balhét", hogy aztán előhúzzák a most csendben lévő Varga Mihályt?"

http://hetivalasz.hu/uzlet/meguszni-a-csodot-34285/

#338864 ikszf Előzmény: #338860

Nem is értem a felvetésedet. Itt éves bevétel és kiadás van a nyugdíjfolyósítási igazgatóságnál. Nincs életpálya befizetés. Ami idén bejött idén kiadjuk. Hogy azzal mi lesz, aki azt befizette, az majd 30 év múlva lesz egy másik kormány dolga. Pont.

Sőt, igazából édes mindegy mennyi befizetés van, mert a kiadási oldal politikai eszköz. Ha sok választót akarsz olcsón, akkor a nyugdíjkassza kiadási oldalára dobsz egy kis átcsoportosítást a költségvetésből.

#338827 banyaiz Előzmény: #338792

Most dolgozik kb 3.5-4 millió ember, illetve hivatalosan ennyi.

Ebből kb 1,5-2 millió minimálbéren, 800 k közalkalmazott, és kb 1 millió aki nem minimálbéres. és már most van kb 3 millió nyugdíjas , mit mondjak nem csoda ha a kasszának hiánya van.

#338802 wizes Előzmény: #338800

De szívni fognak, mert a bérrel arányos lesz a nyugdíjuk és biztos több mint a szociálisan minimálnyugdíj ami most 28,500 a minimálbéren tengődők meg - ha mondkuk a rendszerváltozás óta vannak azon és megvan a 40 év akkor olyan kb 50 ezret kapnak.

Nem szociális, hanem szolidaritás alapú!!

Ne keverd!

Az igaz, állampolgári jog a szociálisra is de az tényleg absz minimális, az éhenhaláshoz is kevés.

Persze ha eltettek legalább annyit amennyivel kevesebbet fizettek be a közösbe nagyobb bér hiányában akkor jobban járnak mint a felosztó-kiróvóval.

#338800 picirigo Előzmény: #338797

Nagyot tévedsz!!!!

Nem fog szívni a minimálbéres! Ez a lényege a kirovó-elosztó rendszernek, és ebből adódnak az igazságtalanságok is!!!!

Aki ma a nyugdíj plafonig fizet, kap kb 220.000 nyugdíjat(ez ugye 7.453.000ft bruttó).....aki keres évi 3-3.500.000 ft-ot, az kap 160-170.000 nyugdíjat!! Akkor hogyan is van ez??????

Pont az a lényege a jelenlegi nyugdíj rendszernek, h cociális alapú, senkit nem hagy éhen dögleni....ha fizetett, ha nem!

Éppen ezért hiába fizeti valaki ezután is a nyugdíj maxot, alig fog többet kapni mint a minimálbéres____Ez a kirovó-elosztó rendszer!!!!