Majd a sok minimálbérre bejelentett fog iszonyatosan nagyot szívni, amikor ezzel fognak szembesülni. Évekig jó volt nekik a minimálbér + zsebbe mutyi, most majd másképp fogják gondolni azt, hogy biztosan jó volt-e ez így...
Majd a sok minimálbérre bejelentett fog iszonyatosan nagyot szívni, amikor ezzel fognak szembesülni. Évekig jó volt nekik a minimálbér + zsebbe mutyi, most majd másképp fogják gondolni azt, hogy biztosan jó volt-e ez így...
A mostaniak nem fizetnek be eleget. Ők hiába fizettek be.
Én meg arra lennék kíváncsi, ha ilyen nagy számban mennek nyugdíjba a Ratkó gyerekek, azok hosszú évek során befizetett járulékai hova lettek?
No mert mindig csak azt hallani, hogy hiányos a nyugdíj kassza, meg hogy milyen sokan is vannak.
Az elmúlt hosszú évek alatt nem volt ekkora a munkanélküliség, dolgoztak becsülettel, fizettek is, most meg azt mondják nincs rájuk pénz......
Hova lett az a sok befizetett járulék?
2013-tól a bruttó bér lesz az alapja a nyugdíj számításnak a mostani nettó helyett.
Én is bennük bízom, de ha meglátom Stumpf elvtárs öntelt fejét, már is kezd elszállni az a bizalom.
szerintem nem sokat ér a jelenlegi kalkulátor, hiszen 2013-tól gyökereiben változik, drasztikusan csökken a nyugdíj... olvass vissza egy-két napja linkeltem be erről egy 2008 évi cikket...
legegyszerűbb, ha nem számolsz vele, és ha kapsz, akkor az jól esik! :)
Nincs valami egyszerű kalkulátor, hogy beütöm visszamenőleg az éves bruttót 20 évre, és kidobja, hogy mennyi lenne most per pill a nyugdíjam?
Kíváncsi lennék az arányokra.
Valorizációval, meg nyugdíjszámítási képlettel meg nem akarok szórakozni addig.
Még az Alkotmánybíróság közbeszólhat január 31-ig. Őbennük bízom valamilyen szinten. Elég sok beadvány ment hozzájuk.
Úgy szeretném látni ezt a sok birkát amint a képükbe nyomják, hogy nincs lóvé gyerekek tessék alkotmányos törvényt készíteni. Persze ez nem biztos jó lenne nekem előbb ki kellene szállni magyar részvényekből mert erre tuti szétszednék a piacot.
Csak jelzem, hogy az utolsó visszalépési lehetőségnél (2009) a 62000 visszalépő feldolgozása majdnem 1 évig tartott a TB-nek. És elnézést de nem szeretném ha a tulajdonomban lévő cég számolgatna neked reálhozamot csak úgy "ingyér". Azt elfogadom, hogy az állam nem tud reál hozamot számolni de azt mondom, hogy ez neked nem lesz ingyen és emiatt ne haragudj. Áprilisban itt még semmi nem lesz, a portfóliód ugyan már az állam kezeli de kp.-t jó darabig nem fogsz látni. Azt, hogy ki lesz a hibás már most borítékolom.
P.
Tessék, ez lesz 2013-tól !
Jövadót kell majd fizetni utána és a valorizációs szabályok meg addig még x+1-szer változnak.
P.
én meg közben lekérdeztem az egyenlegem....több, mint gondoltam...de ez valszeg nem változtatja meg a döntésem
Nem tudnék pontosan számolni ahhoz tudni kellene melyik évben mennyit fizettél be. :) De így saccra azt mondom átlag 10%. :) Körülményekhez képest nem rossz vsz.
Csokigyáros: Jelenleg 3000 körül. "30.000-et csak nem végeznek ki" :)) Jó gondolat, bár a nemzetárulóknak mi a jutalma? :)
Nem tudtok valami jó kis összefoglaló táblázatot, képletet, hogy most hogy számolják az állami nyugdíjat. (törvényt nem szeretnék bújni :) ) Mennyi most a max nyugdíj, ami kapható?
Csak jó lenne kiszámolni, hogy x bruttó fizetési tervvel a mostani szabályok szerint mennyi nyugdíj várható. Tényleg csak sacc per kábé.
"A hárommillió magánnyugdíjpénztári tagból ma délelőttig 3090-en nyilatkoztak úgy, hogy maradnak a pénztáruk mellett - tudta meg az MR1 Kossuth Rádió. A nyilatkozók kétharmada a fővárosban, legkevesebben viszont a Dél-Dunántúli és az Észak-Alföldi régióban jelentkeztek. "
én még mindig gondolkodom...
ha min. 30k ember marad, akkor talán maradok én is... annyi embert csak nem végeznek ki :)))
jah, lehet, hogy ebből csak nyárra lesz vmi...
"A kormányrendelet szerint a magánnyugdíjpénztárnak tervet kell kidolgoznia a visszaléptetés végrehajtásáról, amely tartalmazza a visszalépő tagokkal történő elszámolás fordulónapját.
A kormányrendelet szerint az elszámolás időpontja azon hónap utolsó napja, amely az ütemterv szerint elfogadásra kerül, ez pénztártagonként eltérő lehet. A visszalépő pénztártag befizetési reálhozamának és tagdíj‐kiegészítésének kifizetése ugyanezen ütemterv alapján történik."
Dettó. :(
Így jobb híján kikérem a reálhozamot (ha van) + a tagdíj kiegészítést.
Tegnap a Napin olvastam, hogy ezeket április-június között fogják átutalni az embereknek.
Ja, csak az "így" szó miatt azt hittem, hogy azt hiszed, hogy kiveheted az összes átvitt lóvét :D
Nem értem/tettem, hogy mi az összefüggés, hogy kevés van a számládon és hogy milyen módon kérd ki a reálhozamot+tagi kiegészítő befizetést között.