Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: nincs cím

#338698 RemegoKez Előzmény: #338696

Nekem nem éri meg maradni... kevés van a számlámon, és messze a nyögdíj....így a 2. ponton gondolkodom....

Lassan ideje beszélni az…

#338696 RemegoKez

Lassan ideje beszélni az operatív dolgokról is:

"A 2010. december 22‐én hatályba lépett törvény értelmében a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe átlépő magánnyugdíj‐pénztári taggal összefüggő elszámolásokat és kifizetéseket a kormány a 297/2010. kormányrendeletben határozta meg.

A visszalépő tagi kifizetésekkel kapcsolatban a pénztártagok három lehetőség közül választhatnak:

1. nyilatkoznak, hogy egy összegben felveszik (adómentesen)

2. nyilatkoznak az összeg önkéntes kölcsönös nyugdíjbiztosító pénztárnál vezetett tagi számlára történő jóváírásról (ez esetben az összeg 20%‐ának megfelelő, de legfeljebb 300000 forint adóvisszatérítés igényelhető a 2011.évi adóbevallásban)

3. nyilatkoznak az összeg tb‐nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlára történő jóváírásáról"

(OTP Magánnyugdíjpénztár)

#338691 Papus_stock Előzmény: #338676

Egy kis kiegészítés mert most gyorsan utána néztem. A jogviszony - nekem nem volt kötelező - csak 1999 végén keletkezett tehát ne 13 csak 11 évvel számoljatok !

P.

#338680 picirigo Előzmény: #338669

Az enyém: 4M tőke, 1.5M hozam...de hogy ebből mennyi lesz a reál, azt a tököm senem tudja!

#338669 Papus_stock Előzmény: #338665

Mivel az én pénztáramnál meg lehet nézni web-en ezért itt vannak a max. 5 perce megnézett adatok.

Tőke 3 129 969,47 Ft;Egyenleg 4 246 875,39 Ft;Hozam 1 116 905,92 Ft

Mint már írtam én ezzel elégedett vagyok, aki meg számolgatni szeretne, tegye meg :)

P.

#338667 banyaiz Előzmény: #338665

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/feltorik_a_malacperselyt_bucsuzhatunk_a_penztaraktol.143359-2.html

Jó kis írás. Mondjuk az egy érdekes felvetés, hogy a 2. pillér megszűnése esetén csak az államiba lenne visszaút. Az lenne csak a 2 szék között a padlóra eset, ha aki nyilatkozik a maradásról kiírja magát az állami nyugdíjrendszerből, aztán fél év múlva megszűnik a pillér és visszakerül a pénze az államiba de nem jogosult a nyugdíjra. Az trükkös megoldás lenne, de ezt még talán ebben az országban sem lehet megtenni. Talán. .)

Szerintetek %-ban kifeje…

#338658 picirigo

Szerintetek %-ban kifejezve 13 évre kb mennyi lesz az átlag hozam???

Re: hozzáláncolva

#338653 banyaiz Előzmény: #338646

1. Ez igaz, egy esetben nem és ez lenne a legkedvezőbb maradás esetén, ha a 2. pillér a kevés maradó miatt megszűnne és a 3. pillérbe az önkéntesbe tennék át a maradók pénzét. Persze nem tart semeddig hozni egy új szabályozást önkéntesekre is amik azokat is ellehetetlenítik, de ennyire csak nem böszmék.

2. Igaz, ha még az örökölhetőséget is megszüntetik akkor végleg KO.

#338649 banyaiz Előzmény: #338600

Összeszedhetnék, várom , hogy lesz e elég vér a pucájukban hozzá, vagy beállnak a sorba ők is.

hozzáláncolva

#338646 ikszf

Még picit kombináltam. Várom az ellenérveket.

1.Mnyp-ből se lehet kivenni a pénzt a nyugdíjkorhatár elérése előtt. Tehát össze lesz láncolva ugyanúgy az állami nyugdíjrendszer problémáival, hogyha a nyugdíjkorhatár emelésével oldják meg a problémát.

2. Ha nem lesz örökölhető és/vagy egy összegben felvehető, akkor a 1-es ponttal karöltve kuka az mnyp-ben levő pénz.

#338600 zeeh_ Előzmény: #338592

Jövőre EU elnökök leszünk, így bármi lehet fél év alatt az EU-val. :)

A nyomorult Alkotmánybíróság meg összeszedhetné magát végre és dönthetne legkésőbb január közepéig, hogy ne január után szülessen meg a döntés, amikor már késő. Meg ne szakadjanak a nagy munkában, alig üléseznek.

#338592 banyaiz Előzmény: #338586

Nem . Mert leginkább külföldi és likvid eszközökben, plusz állampapírban van a pénz.

Max akkor ha a forradalmárok bedöntik az állampapírpiacot, az Eu-t, és a Bétet is egyszerre egy két zseniális húzással. :)

Learn: Örvendek, hogy akad rajtam kívül még néhány elvetemült aki így gondolkodik. :)

Re: Tévhitek magánnyugdíjügyben

#338590 learn Előzmény: #338582

Ma voltam a Fiumei úti onyf kirendeltségen.

Várakozás: kb. 5 perc

Ügyintézés: kb. 2 perc (de csak azért mert végigolvastam, mit írok alá), gépből nyomtatták ki a 3 példányt, csak alá kellett írni (és adatokat ellenőrizni).

Az ügyintézés másoknak is kb. ennyi ideig tartott, külön ablakokat nyitottak a témának, teljesen szeparálva az egyéb nyugdíj ügyektől (néztem, elég sűrűn írták ki a következő ügyfelek sorszámát, úgy látszik ők is olvasták, hogy full létszám esetén fél perc jutna/ember :)

Bejutni majdnem tovább tartott a reptéri ellenőrzés miatt (mindenkinek minden fémtárgyat kitenni + táskaröntgen).

Aztán majd 35 év múlva kiderül, mi lesz... Bár erős a gyanúm, hogy sokáig nem maradhat úgy, hogy munkáltatói befizetés ellenére ohne állami pillér.

Nekem az jutott eszembe …

#338586 zeeh_

Nekem az jutott eszembe ma, amikor nézegettem az aktuális egyenleget, hogy jelenleg a növekedési portfolióban vagyok, ami azt jelenti, hogy van x db (hasamra ütök) 1.32232 Ft árfolyamú cuccosom, ami ér Y Ft-ot (x db * árfolyam).

Ha az MNYP-ből visszalépek az államiba és még sokan mások, akkor nem az lesz, hogy ez a ma még ~1.32 Ft-ot érő cucc ára elkezd drasztikusan csökkenni és így sz@rt se kapok a végén? (Már elnézést a megfogalmazásért.)