Mindenképpen, csak a jelenlegi feltételrendszerben ez a döntés egy orosz ruletthez hasonlít. Így most az van két rossz közül melyiket válasszam.
Zeeh: Lehet még ő is hirtelen úgy lebetegedne, hogy nem tudna szavazni. :)
Mindenképpen, csak a jelenlegi feltételrendszerben ez a döntés egy orosz ruletthez hasonlít. Így most az van két rossz közül melyiket válasszam.
Zeeh: Lehet még ő is hirtelen úgy lebetegedne, hogy nem tudna szavazni. :)
Szvsz Stumpf.
Ha már egyszer benyomták oda, biztosan meg fogja hálálni nekik valahogy.
Anyám miatt kérdezem csak. 36 év szolgálati ideje van. Eszerint akkor őnála a 40 év szolgálati idő 66% állami nyugdíját kéne összehasonlítani a 36 év szolgálati idő állami nyugdíj+magánnyugdíjpénztárral?
Ez igaz, azért én megnézném ki az az Alkotmánybíró aki a nevét adja majd ahhoz, hogy ez alkotmányos. Fidesz párttagok közül is nehéz lenne olyan bátor szakmailag hiteles embert találni vsz. :)
15:55-kor pedig már lehetetlen őket elérni telefonon, elvégre 16:00-ig tart a hivatali munkaidő.
Azért nem hiszem ennyire elborult volna az agyuk, hogy a magántulajdon is veszélybe kerüljön. Ez az mnyp még határeset.
De nincs jó üzenete ezeknek a lépéseknek, főleg egy polgári, jobboldali kormány részéről, annyira beteg ezekkel a szélsőbal üzenetekkel.
Mo-n arról híresek a közalkalmazottak, hogy feláldozzák magukat küldetésükért vagyis a köz ért..
>>Nagyon egyetértek ezzel amit leírsz
Köszi de én emiatt meg nagyon szomorú is vagyok egyben. Éltem ebben a kis országban 53 évet és sokat tudnék mesélni honnan is indultam/indultunk és, hogy mi változott csak az én életemben. Lehet egy találkozón majd mesélek is. Vannak nem mozgatható pénzeim ilyen a manyup, a nyesz és az önkéntes. Viszont van olyan rész ami több mint ez a 3 összesen és csak egy minimális jel szükséges ahhoz, hogy eltűnjön egyszer és mindenkorra. Ez az igazi kockázat és én nem szeretném meglépni de ha rá kényszerítenek megteszem. Ez az igazi tragédia. Pedig van téglajegyem a Nemzeti Színházhoz,voltam úttörő és sokat dolgoztam a kisz táborok korában is.
Csak ezt kicsit másként élte meg Viktor is meg én is.
P.
Jah, valószínűleg ez a szerencsétlenség, tehetetlenség érzése.
De ha egyszer valaha az mynp-ben maradók ismét jogosultak lesznek állami nyugdíjra, akkor a törvény szemében miben másabb a szegény meghurcolt mnyp-ben maradó, mint a kényszerből államiba áttett? Ha egyiket a jog szerint lehet kárpótolni, akkor a másikat miért nem?
Valószínűleg költői kérdés marad.
Fel kell áldozniuk magukat. :) Erre a törvényre azt mondják, hogy alkotmányos akkor szüntessék meg azt a szervezetet is hiszen semmi szerepe.
Ok alkotmányt is lehet módosítani, de kíváncsi lennék arra a szövegezésre, hogy ez megálljon.
Persze azzal variálnak, hogy a 24% járulék az nyugdíjadó, és nem járulék. De azért ez elég erőltetett dolog, nem hiszem el jogilag nem lehet belekötni.
Akkor az egy vis maior helyzet lesz. Te nem nyilatkoztál, hogy maradsz, a pénzed meg már elköltötték. Az AB-nek amúgy március végéig van lehetősége dönteni. Szerintem karambolozol egy pótos IFA-val akinek nincs kötelezője :( Dobjál fel egy érmét vagy döntsd el a kedved szerint de ezt nem tudod másra hárítani. Neked KELL meghozni a választ és megértem, hogy kétségek gyötörnek.
P.
nem lesz állásuk, se kölykeiknek, se wiwes ismerőseiknek...
Nagyon egyetértek ezzel amit leírsz, ezek azok a dolgok többek között amik miatt nagyon veszélyes ez a gazdaságpolitika. Kiváncsi lennék hány bankszámláról vándorolnak svájci bankokba pénzek, hány önkéntes nyp-ból veszik ki a pénzt azért hátha egyszer egy elvtársnak az is megtetszik. Ezeket a dolgokat egy piacgazdaságban működő , értelmes kormány nem hagyhatja figyelmen kívül. Persze ha Che-t, meg Lenin elvtársat tekintjük példaképnek akkor tárgytalan amit írtam. :)
Értem, de még mindig ott tartok, hogy mi van, ha egy alkotmányellenes tv-el tesznek át államiba. TESZNEK, nem magamtól megyek. Ezek szerint ahova tettek, az törvénytelen, tehát vissza kell mindent "csinálni".
Például itt. Az apró betűs részekre azért figyelj oda !!!
P.
Egy 12 évi felhalmozási időszakot nem lehet megismételni ugyan annál a generációnál. A bizalom nagyon törékeny és ezt sikerült eljátszani a Fidesznek azt gondolom véglegesen. A jogi végzettség meg nem garantál neked semmit. Nem lesz senki mostanában olyan "idióta", hogy megint el kezdjen gyűjtögetni amit majd elvesznek tőle. Az én olvasatomban most egy eszközt csavarunk ki a politikai elit kezéből. Ez az eszköz a 4 évenkénti - sokszor teljesen felesleges - nyugdíj emelés eszköze. Nem akarok nekik teret hagyni, hogy szavazatot vásároljanak az én pénzemen. És ez teljesen független minden párt preferenciától. Már ez a fajta jövadó csökkentés is bicska nyitogató volt de betelt a pohár. Nálam elrúgták a srácok a focit :(
P.
Van valami táblázat, ahol nyomon lehet követni, hogy x év szolgálati időre a kereset hány %-a jár nyugdíjként?
Nem vagyok jogi végzettségű, azt gondolom egy módon lehet ezt a folyamatot megfordítani, ha az alkotmánybíróság még január 31 előtt visszadobja a törvényt, és beint egyet. Ezt várom tőlük, ne tököljenek lépjenek.
Ha a pénz egyszer visszakerül az állami kasszába és ott elköltésre kerül kb 0 az esélye, hogy az még egyszer Mnyp-be visszamenjen.
Visszacsinálni vsz nem lehet. A visszakerülő pénz államadósság csökkentésre, és folyó kiadásokra elmegy 1 év alatt.
Arra van esély szvsz, hogy aki marad Mnyp-s azoknak is előbb-utóbb megadják a befizetett járulékok után az állami nyugdíj jogosultságot.