Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: jogi oldalról?

#338458 ikszf Előzmény: #338432

Miért egyszer és mindenkorra? Ezt tényleg nem lehet utólag visszacsinálni majd? Ezzel tényleg nem lehet majd választást nyerni később?

Nagyon szerencsétlennek érzem most magam, mert lövésem nincs, hogy a hátralevő 30 évben ebből mit lehet visszacsinálni, és mennyi az esélye. Nagyon nem értek ehhez. Egy erősen jogi végzettségű ember véleményét meghallgatnám.

Re: Maradok !

#338455 ikszf Előzmény: #338442

És miért nem?

közt.elnök fidesz

AB nincs

törvény módosítható

EU-t meg el lehet felejteni

Lehet olyan formába bújtatni, hogy 10% esélyed lesz, hogy örökölheti valaki. Az egy összegben felvételt meg simán meg lehet szüntetni. És akkor meg lehet baszni az mnyp-t is.

Gondoltad volna, hogy ezt meg lehet csinálni? Akkor miért ne lehetne pár arasszal tovább menni, mikor a két ugrásnyi távolság is ment?

Kúrva szar érzésem kezd lenni, kommunizmus van.

#338454 Papus_stock Előzmény: #338449

A 14 hónapnyi eltérítés iszonyú nagy lehetőség. De sajnos úgy látszik nem akarnak élni vele, hiszen az első negyedévi parlamenti munka tervében nem szerepel egy nagy elosztó rendszer sem. Erősen érzem az egészen az improvizáció szagát de ebben én sokkal jobb vagyok mint ők :)

Nekik ebben semmi gyakorlatuk nekem meg hosszú évek.

P.

#338449 banyaiz Előzmény: #338440

Hát igen így is vesztesz rajta, viszont ez limitálva van azért így nyugodtabban tudsz dönteni.

Remélem az arcukba fog visszacsapódni ez az egész szarkupac amit itt összetákoltak. Csak az a baj, hogy a költségvetést is ezekre a bevételekre építették, szóval akkor az egész ország szívni fog, itt most képzelj el egy oldal káromkodást. :)

#338442 Papus_stock Előzmény: #338439

Magántulajdon örökölhetőségének eltörlése azért elég cinkes művelet. Nem véletlen, hogy a mostani törvényben sincs ilyen. Ezt szerintem most már végképp nem tudják eladni ejrópában.

P.

#338441 banyaiz Előzmény: #338439

Ez egy pszichológiai hadviselés. Ebben nagy mesterek az látszik, törvényesség, jogok stb nem számít, tiszta Keresztapa érzés, pisztoly a fejhez, és vagy az aláírásod vagy az agyvelőd a papírra. :) Siralmas ez, de kedvem támad ellenállni ennek a kényszernek.

Csak ezt a döntést nem szabadna érzelmek alapján meghozni.

#338440 Papus_stock Előzmény: #338433

Azért az én esetem sem olyan egyértelmű bár elsőre úgy látszik. Mivel a szolgálati éveim már nem növekednek - azért ezt majd meglátjuk - nekem majd 35 év után 42,7% jár pedig 47 évre járna 57,34%. Ez kb. 15% ami valljuk meg nem kevés. A tisztán államiban ez 77,55% lenne.

A ~42% meg a ~77% között meg már igen jelentős a differencia. De mivel nincsenek jó kapcsolataim az Úrhoz ígérvényem sincs a 65 évnyi életre :) Ha valamikor el is jutok a járadék fizetéshez mindenképpen több generációsat tervezek kérni a mai tudásom alapján.

P.

#338439 ikszf Előzmény: #338436

maradsz, aztán: eltörlik az mnyp-k örökölhetőségét

Ha apeh vizsgálattal szívatnák a maradókat, akkor már inkább sokkal jobb eltörölni az mnyp-k örökölhetőségét, és visszaszáll az a pénz is az államra.

#338436 banyaiz Előzmény: #338429

Igen amikor nyugdíjba mentél, vagy rokkant lettél akkor férhetsz hozzá Mnyp-hez is, vagy ha meghalsz az örököseid.

Viszont én még azt is el tudom képzelni, hogy olyan kevesen maradnak Mnyp tagok, hogy megszűntetik a pénztárak a 2. pillért, és csak az önkéntes nyp számla marad. Ahonnan ugye 20 év után adómentesen kivehető a tőke, és 10 év után a hozam.

Na most ha ez történik, átkerül ez a pénz önkéntesre, és néhány év múlva mégis jár majd az állami egy újabb forradalom következtében a maradóknak is, akkor igen csak jól jár az aki marad. DE ezek már spekuláció kategóriák.

Ez ám a kiszámítható öngondoskodás ebben az országban, gratulálok a döntéshozóknak, sok eszük van.

A problémát én abban lát…

#338434 banyaiz

A problémát én abban látom kollégák, hogy két eset lehetséges azoknál akiknek nincs meg a 20 év szolgálati vagyis jelenlegi szabályozással maradással kiírják magukat az állami rendszerből:

1. Marad ez a képtelen szabályozás, és akkor Mnyp tagság esetén csak az Mnyp pénzükből lesz nyugdíjuk, ezt 30 évre előre látni, hogy milyen járulék fizetése lesz mekkora hozam lesz Mnyp-ben , egyéb vagyoni helyzet hogyan alakul elég nagy rizikó.

2. Tételezzük fel úgy dönt visszalép. Aztán pár év/hónap múlva kimondják, hogy alkotmányellenes, EU jog ellenes az, hogy aki Mnyp tag maradt fizet 24%-ot a közösbe, de nem kap semmilyen juttatást érte. Ezért úgy változtatják a törvényt, hogy aki maradt az is a befizetése után jogosult államira is. Vagyis jól megszívatta magát a visszalépéssel.

Róka fogta csuka döntsd el mi a jó, bármelyik verzió jó lehet, mert majd csak a jövőben derül ki. :)

Nem beszélve arról amit Csokigyáros mond, Apeh vizsgálat lehetősége stb.

Szerintem a kormány is kalkulál azzal, hogy ezt a törvény módosításra fog szorulni, viszont ha addig visszalép az Mnyp tagok 90%-a akkor a céljukat elérték, a maradéknak meg max megadják az állami nyugdíjat, a többiek meg így jártak.

Nagyon nehéz döntés ez.

#338433 banyaiz Előzmény: #338386

Te eseted elég egyértelmű akkor, hiszen megvan a minimum 20 év szolgálati éved sőt bőven túllépted, így a jelenlegi szabályozás alapján is jár az eddigi szolgálatod alapján állami nyugdíj akkor is ha maradsz Mnyp tag, szóval logikus , hogy maradsz Mnyp-ben vsz.

#338432 Papus_stock Előzmény: #338430

De hiszen ez az egész pont erről szól ! Megijedsz vagy megfélemlítenek, visszamész a TB-be ( egyszer és mindenkorra !!!) az AB meg majd elkaszálja de már későn.

P.

#338430 zeeh_ Előzmény: #338428

Erre lennék kíváncsi én is. Szerintem akkor storno és visszacsinálható az egész.

De alkotmányt manapság nem nehéz módosítani, így akár alkotmányos is lehet.

#338429 ikszf Előzmény: #338378

De most pontosan hogy van? Mnyp-ből is majd akkor kapsz ellátást, ha eléred az akkor hetvenx éves nyugdíjjogosultsági kort?

#338428 ikszf Előzmény: #338387

És mi van, ha elkaszálja az AB, én meg már átmentem államiba?

Egy alkotmányellenesnek minősített törvény alapján tettek át (nem magam nyilatkoztam, hogy átmegyek). Ezek szerint akkor alkotmányellenesen tettek át, és újra dönthetek, akár vissza is mehetek mnyp-be?

#338422 wizes Előzmény: #338405

A nyugdííjas csomagban a valós réteg 38%, a sajátjogú.

Ezt már régóta le kellene választani a többiről, mert állandó félreértésre ad okot.

Itt az összetétel:

http://i.imgur.com/xRsyx.png

A baromi nagy rokkantságút meg felűlvizsgálni, kb 30-50 ezer lenne jogos a 400 ezerből.

#338407 zeeh_ Előzmény: #338403

Tudok olyan helyekről, ahol az idei (mindenki számára ténylegesen érezhető) év eleji adócsökentést is így oldották meg. :(

#338405 Papus_stock Előzmény: #338397

OK,spongyát rá.

A mindenkori aktuális nyugdíjas réteget meg hagyjuk. Nem a gyári melóstól sajnálom a nyugdíját de vannak olyanok akiktől viszont nagyon.

P.

#338403 Papus_stock Előzmény: #338396

Az elmenő Ratkó gyerekek helyét nem nagyon fogják betölteni csak a nagyon szükséges mértékben. És elárulom neked, hogy a környezetemben sok munkaadó bért csökkent jövőre mégpedig az adócsökkentést figyelembe véve. Tehát megtarthatod a melódat - ami azért egész jól fizet - de kiszámítják, hogy mennyivel kevesebb bruttó kell jövőre az idei nettónak megfelelően (talán pici plusz). Az emberek persze belemennek mert nem akarnak munka nélkül maradni. Viszont a járulék alap az csökken tehát az állami bevételek is csökkenni fognak.

A 2013-tól érvényes nyugdíj törvény talán még a Horn kormány idejéből van. Azon a Fidesz nem fog változtatni, örül, hogy ráfoghatja a szocikra.

P.