Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#336816 rbbj11 Előzmény: #336433

én elég jól ismerem szerintem a hedge fundokat, és a túlnyomó többség sokéves teljesítménye e haladja meg az évi 20%-ot, nemhogy a kilengésekben hol járnak...

Re: vélemény

#336790 pepe01 Előzmény: #336784

Nem tudom a határidős kereskedés rendjét, esetlegesen ha márciusig nem esik jelentősen az SnP lehet beleveszek az alapba! :)

#336789 pepe01 Előzmény: #336788

2011 végére 1450.

Más: lehet már volt, de elég korrekt ez a jutalékszámítási mód: Kelvin, szinte minden alap úgy számolná a sikerdíjat, ahogy te írod, de a Nyilasi Alap nem, mert ott a sikerdíjszámitás nem igy működik! Az évvégi esetleges sikerdíj mindig a kezdeti tőkén addig elért halmozódó össznyereség ötöde. Amíg a névérték, azaz 100000 alatt van az egy jegyre jutó nettó eszközérték, addig semmlyen körülmények között sem lehet sikerdíj. És 100000 felett is mindig csak a kezdedi tőkén halmozódó össznyereség számít, azaz csak akkor van újabb sikerdíj év végén, ha az alap is új csúcsra megy, és csak annyi a sikerdíj, mint amennyi a korábbi csúcs és az új csúcs indokolja. (Ha nem érjük el a korábbi csúcsot, akkor nincs újabb sikerdíj, bármilyen magas is az adott egyedi év hozama.)

A Nyilasi Alap a futamidő teljes egészén, 5 éven keresztül érvényesíti a high watermark elvet, és ennél korrektebb sikerdíjszámítást senki nem alkalmaz Magyarországon, de még a világon sem nagyon. A tájékoztató 42. oldalán olvasható a sikerdíjszámítás elve és képlete. Be lehet helyettesíteni tetszőleges számokat, hogy mit ad ki.

http://concordealapkezelo.hu/uj/file/egyeb//UKronyilasi_tajekoztato.pdf

#336784 Kissherceg Előzmény: #336608

Szerző: nyilasi attila 2010. december 16. 13 óra 27 perc

-> Hozzászólás

POZÍCIÓGÖRGETÉS

A decemberi S&P short pozíciókat 5 ponttal alacsonyabb áron átkötöttem márciusra, mellyel görgetett bekerülési árunk: 1122.50-5 = 1117.50

#336523 banyaiz Előzmény: #336433

Ez is igaz, viszont alapkezelők számára a fő szempont, hogy az alapjuk legalább az index teljesítményét hozza mert akkor nem érheti őket kritika nem kell magyarázni a bizonyítványt, megmarad a zsíros állás stb. Ezért elég ritka a kiemelkedő teljesítmény.

Nyilasi úgy látszik nem ezt a konzervatív irányvonalat követi, nagy bukta lehetősége is benne van így, meg persze az extra hozam is.

#336516 Tombolatom Előzmény: #336476

Így már értem. Igazad van korai még temetni. Végül is, ha szokásos ciklusban vagyunk akkor még 2-3 éve van a bikának és utána katarzis-lufi függő, hogy milyen maci lesz. Csak még is kedves nyilasi olvasgathatnál itt és esetleg 1-2 butterfly opcióval védhetnéd addig is a tőkét:) Vagy talán aktívabban kereskedhetné az aktuális kedvenc szektort meglovagolhatnád mint a nyersanyagok.

Egy éve én még azt se tudtam, hogy mi a fórum, de azóta én is kerestem pénzt olyan dolgokkal amikről nem is tudtam, de valaki beírta és tetszett. Pár hónapja váltottam is az én kedvenc, de lassú biztonságosabb szektorjaimból a kockázatos, de szárnyaló SLV, SLW, LVS...stb-re, ha max daytrade vagy nagyon rövid swing erejéig is. Számomra a fórum értelme ez, hogy felhívjuk egymás figyelmét jó részvényekre és amit írtál pár jó témára. Holnap, ha lesz időm én meglépek egy kereskedési stratégiát a blogomban amit pl véleményezhetsz te is meg lackók is.

lackók: kösz amúgy, pedig tudom, hogy a földid akit szeretsz védeni:)

#336476 holnor Előzmény: #336334

a likvidálás kérdése nekem is fúrta az oldalam, nm véletlenül jutott eszembe a 80 körül indított olaj shortja. a kockázatok leírásánál nm a k-i nyilatkozatra gondoltam, hanm arra, amit a honlapjára is leírt. ennek a lényege: a tőke max 10-50%át fektesse ide az ember, kockázattűrésének megfelelően, mivel jelentős, akár teljes tőkeveszteség is előfordulhat. bár utóbbira kicsi az esély.

a kereskedési stílusa nekem nm jön be, ezért sem jegyeztem. aki viszont így tett, és csak most, a -20%-nél kezdett utána olvasni a dolgoknak, nm tudom sajnálni. először tájékozódni kell, utána vásárolni. de szvsz még kár lenne temetni az alapot, sok idő van még hátra.

amit sajnálok, h eltűntek a blogbejegyzések. sokszor előfordult, h eltérő véleményem voltunk, de így is kitűnő gondolatébresztőnek bizonyultak a postok.

#336452 lackok Előzmény: #336433

Ezt a hsz-t most pontoznám. Teljesen egyetértek!

Ilyen eredmények a válság közepén jellemezték az alapok eredményeit.

#336433 Tombolatom Előzmény: #336405

No offense, de ti vicceltek? Tehát a -20% vagy a -50% is oké egy profinak, ha ez elkerülhető lenne hedgeléssel vagy okosabb kereskedéssel? Ilyen hedge fund nincs a világon sok az biztos.

Legyen igazatok mert nincs szükség arra, hogy a sajtó a nyilasi alap csődjéről zengjen, de elrakhatod ezt a beírást mert, ha Ő most -21%-ban van kb 15%-os tőzsdei emelkedés után akkor amikor a DOW eléri a korábbi csúcsa környékét 14500 körül akkor lehúzhatja a rolót. Amúgy is miért kapja Ő a fizetését most az alapból 5 évig? Azért, hogy tolt egy all in shortot májusban és 5 évig nézi őket??

Kicsit nem ártana hedge fundok müködését és mekkora veszteségnél zárják be őket megnézni.

#336405 rbbj11 Előzmény: #336403

szerintem komoly tradernél se számít -20%, teljesen strat.-függő és időtávfüggő, mi a rossz eredmény

#336403 Bendeguz Előzmény: #336401

Kezdőként az első befektetésem -40%-ot hozott, mert amatőr hülye voltam. Azóta szerencsére vastag a plusz a kezdő tőkéhez képest, de ebből is látszik, hogy egy 5 éves alapnál nem szabad betojni ha néha negatívba kacsintgat. Uff, beszéltem.

#336402 rbbj11 Előzmény: #336334

2 havi, 8 havi eredmény semmit nem jelent. Min. 5 év eredményén lehet lemérni egy trader tartós hozamra való képességeit.

#336401 rbbj11 Előzmény: #334931

lesz majd -30% is, és az se jelent semmit, nem értem, miért akad fenn ezen bárki, nekem volt már ennél sokkal nagyobb vola is a számlámon :)

#336385 Amatoregy Előzmény: #336334

egy dolgot ne hagyj figyelmen kívül. Hogy általában (amit eddig beirt) az 1 szeres tőkeáttéttel ment.

#336334 Tombolatom Előzmény: #336212

Amit nem értesz szerintem az az, hogy amíg nekem a hátamon is álldogálni kezdet a nem létező szőr a kereskedésétől, addíg a legtöbb embernek aki neki adta a pénzét gőze se volt, hogy mekkora kockázatot vesz fel. Extra tőkével ilyen kockázatokal szerintem, ha valós számla lett volna akkor rég margin call és likviditás lett volna nyilasi vége. Jól csinálta, hogy nem írta be a tőkéjét és pozíció méreteit amivel egyszerűbb lett volna biztosat állítani:)

A kockázati nyilatkozatot amit mindenkivel aláiratnak más alapoknál is nem elég figyelmeztető.

Múlt héten fedeztem fel ezt a http://rbroker.hu/page/marco-polo Marco Polo alapot és a srác akit nem ismerek sokkal-sokkal inteligensebben gondolkozik mint nyilasi aki szerintem túl sok Nostradamust olvasott kiskorábban:) Szerintem megéri olvasgatni az Ő blogját: http://conqueror.blog.hu/ Persze nem tudom, hogy kereskedik és, ha most vissza engedi a profitját akkor nem jó...de 20% felett 8 hónap alatt nagyon szép és nekem bőven elég lenne...nem kell a 400% 3-4 évre.

5 millió dollár nem olyan nagy pénz, hogy nem lehetne aktívan menedzselni és hedgelni ami nyilasi kötelesége lenne. Naponta lehetne pozíciókat kezelni, módosítani ekkora tőkével. Én kb 3 napja nem érzem, hogy teljesen befektetve legyek ezért csak daytradelek, de elég gyakran felülvizsgálom a kereskedésemet, ha nincs igazam. Itt élőben van a két havi hozamom és kereskedésem eddig:

www.tombolatom.blogspot.com

#336213 holnor Előzmény: #336204

leírta, h havonta egyszer frissül az adat, akinek friss kell, kattintson a portfoliora.

vélemény

#336212 holnor

a legtöbb hozzászólót az alábbiak miatt nm igazán értem:

1. az alap tulajdonosainak nagy része az alapkezelő személye miatt tette ide a pénzét. márpedig Nyilasinak igen komoly veszteségei is voltak bizonyos időszakokban (pl. olaj shortolása), bár ezeknél végül nm realizált bukót, sőt igen komoly nyereséggel szállt ki belőlük.

2. a futamidő 5 év, ebből eddig mintegy 6 hónap, azaz 10% telt el. a hátra levő 54 hónapban még bármi lehet: a többszörözés uúgy összejöhet mint egy felezés.

3. a kockázatok szépen leírta Ny., mégis úgy tűnik, hogy sokan csak most jönnek rá, itt esetleg bukni is lehet.

+1: az alapot kezelő szakembergárda ill. a tanácsaadóik igen jól csengő nevekből áll, gondolok itt például a Zsiday Viktor által fémjelzett Citadella Consultingra.

összességében sztem sok olyan ember jegyzett az alapból, akinek fogalma nm volt a befektetési politikáról, kockázatokról, csak a +400% lebegett a szeme előtt.

ui.: a hozzászólás szerzője nm rendelkezik Nyilasi 2015 Spekulatív Származtatott Befektetési Alappal.