Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: rokkant nyugdíjas

#336169 Sumér harcos Előzmény: #336159

én meg azt mondom,

nem értek 1-et a rokkant ügyhöz ilyen módon hozzányúlással.....sem az 5-6db betegszimulátor jósgép üzembehelyezésével......

helyette,megnézném ki nyeri azt a közbeszerzési pályázatot,aki ezeket a gépeket beszerzi....ki lesz az????

nem értek egyet a vállalkozók januártól tovább sarcolásával....mivel minden egyes bejelentett dolgozó 14.000ft-al(fő/hó) kerül több pénzbe az egyéni vállalkozóknak havonta....

ilyen remek lesz a

2/3-os forradalom?

na most arról sem lettek volna ábrándjaim,hogy a tetves kommunisták nem ugyanezt tennék ezekben a pillanatokban......

de a fidesz is huzzon a trágyába,az összes volt pártitkár ivadék tagjával együtt,mikor megmagyarázzák az M2-őn a parlamentbe,hogy az jó,hogy többet kell fizetni a dolgozó után......kinek????

majd baxnék én bejelenteni vkit is......menne feketén minden tovább januártól,oszt ha ellenőr jön ,majd elásnám.....

#336166 filter Előzmény: #336125

Ha ez ilyen egyszerű lenne, ahogyan azt gondolod még munkanélküli segélyre se kellene költeni.

Azt látom nem találkoztál még ezen emberek problémájával és csak is egyes esetekből ítélkezel, amit a média sugallt neked sajnos.

Végül is kijelenthetjük ez az ország a csalók országa, rendes emberek nincsenek is, mert van aki a bérével játszadozik, van aki a táppénzzel, van aki a rokkant nyugdíjjal és még sorolhatnám. Minden területen vannak visszaélések, de ezekre azt mondani, hogy ez az általános az enyhén szólva is túlzás.

Nekem az a problémám, hogy nem látom a késztetést a kormány oldaláról, hogy megoldja és segítse ezeket az embereket.

A segítés nem ott rejlik, hogy kiteszem őket az utcára....

Ha minden igaz mától a hajléktalanoknak kell távozniuk az aluljárókból, valóban nem ott a helyük, de még nem hallottam arról, hogy alakítottak volna nekik külön befogadó helyet.

Ugyanez igaz a rokkant nyugdíjakra is, nem az a megoldás, hogy kiteszik őket az utcára. Először is tisztába kellene tenni a valós számokat, aki már elérte a nyugdíjkorhatárt azt nyugdíjasként kezelni. Lehet meglepődnénk, mert ezek a számok már mást mutatnának.

Én nem látok törekvést a kormány részéről a szegények, betegek, középosztály jobb életkilátásainak javulására.

Mondják azt, hogy erre nincs pénz, de kérdezem arra miért van, hogy a gazdagok még többet keressenek jövőre?

#336162 banyaiz Előzmény: #336159

"Oszd meg és uralkodj" Van mit rendbe tenni azoknál a pénzeknél amit állam kezel. Mnyp-nél is nem mondom, de nagyságrendi különbségek vannak vsz.

#336159 Sumér harcos Előzmény: #336155

"Ehhez meg kell vezetni a bamba népet egy kis médiával, hogy ne legyen nagy a közfelháborodás. "

találó mondat szintén.....

melyben nem lesz hiány,hogy mindenki fújjon a rokkantakra....

#336144 Sumér harcos Előzmény: #336141

sajnos igy lesz....igy van.....

ez a kiöntik a gyereket a fürdővizzel afforizma,nagyon találó lesz erre az ügyre....

és a következmények is tragikusak lesznek......

#336143 banyaiz Előzmény: #336141

Olyan ez mint minden szabályozás , mindig van aki visszaél vele, aztán lehet a végén az a szerencsétlen szívja meg aki ártatlan az egészben, mert szigorúbb lesz a szabályozás, vagy őt rakják ki a rendszerből stb. Aztán gyártunk 20 mázsa papírt a semmiről. Ilyen világ van.

#336141 apafi Előzmény: #336131

Én csak azt akartam mondani, hogy ne általánosítsunk egyes esetekből. Én azt látom, hogy most kiöntik majd a gyereket is a fürdővízzel. Ehhez meg kell vezetni a bamba népet egy kis médiával, hogy ne legyen nagy a közfelháborodás.

Azoknak meg akiket kiszórnak marad a lúg, kötél, Duna. Egyre több ilyen elkeseredett panaszt hallok mostanában. Ők lesznek a "rendcsinálás" áldozatai. Ezeket kilökdösik, kapnak tán havi 26k segélyt azt annyi. Múltkor számoltam, ha napi 1 lityi tejet megiszol, na nem magyart mert arra nem futná, + hozzá 1 kg kenyér már 12k-t költesz el belőle. Boldog jövő.

Itt életerős, szakképzett embereknek nincs melója és nem azért mert nem akar. A múlt héten voltam ismerőssel a diplomások munkanélküli hivatalában. Több, mint 2 órába tellett mire be tudták hívni, annyian vannak. Ja, minek tanultak a hülyék. Igaz.

#336139 banyaiz Előzmény: #336137

:) ez az, de mennyi ilyen van a rendszerben, itt kellene elkezdeni rendbe tenni a kasszát.

Zeeh: na erről a polgártársról beszéltem, és nem dob fel, hogy ilyen nyikhajok miatt hiány van a kasszában , és akkor az Mnyp-ek eltőzsdézték a pénzt. Áhh mindegy hagyjuk .:)

#336137 Sumér harcos Előzmény: #336135

a rendőr még nyugdij ügyben is egy külön állatfajta:)

ezzel a testülettel,semmilyen részvétet nem tudok érezni:)

#336135 banyaiz Előzmény: #336132

Igazad van, de kikkel teszik ezt? Azokkal akik nem csúsztatják a borítékot a megfelelő zsebekbe. Akik igen ott elég szívélyes lehet légkör, nem akarok ide írni erről részleteket. De még annyit ha van rendőr haverotok kérdezzetek már rá hányan szorulnak hirtelen pszichiátriai kezelésre amikor ez kell a nyugdíjazásukhoz 40 körül. Lehetne erről is mesélni. Hirtelen idegbetegek lesznek és alkalmatlanok fegyveres szolgálatra, biztos a klimax. :)

#336132 Sumér harcos Előzmény: #336129

teljesen osztom a meglátásod....

nekem is van szerencsém több ismerősön keresztül belelátni a rendszerbe....

sőt voltam már kisérő is....

ott nem úgy megy ám tényleg az ügy menet,ahogyan olyan ember elképzeli,aki soha nem járt rokkantság közelébe sem.........

volt,hogy üvöltenek,orditanak a bizottság előtt az emberrel,megaláznak,szétcseszik az idegeket....anyáznak......oszt nem szólhatsz ám semmit,mert kuss van.....mind ezt úgy,hogy valóban rokkant az ember....

én komolyan mondom,ha velem csinálták volna,én nem teszek jelentést sehová,ott lepofoztam volna az egész bizottságot....vagy szóló dokit,mert sok esetben a bizottság 1 orvost jelent ugye...

#336131 banyaiz Előzmény: #336129

Elhiszem, és ez sajnálatos, tiszta balkán. De szeretném a számlámon látni azt a pénzt amit orvosoknak kifizettek ebben az országban az elmúlt 20 évben azért, hogy rokkanttá nyilvánítson valakit, plusz a felülvizsgálatoknál, plusz azért ,hogy valaki táppénzre menekülhessen. Néhány éve saját szememmel láttam olyat, valakit ki akartak rúgni erre elment 1 év táppénzre, hirtelen nagyon beteg lett. Erről nem akarok részleteket írni. :)

#336129 apafi Előzmény: #336125

Nem tudom jártál-e már az ORSZI közelében, én már több mint 15 éve rendszeresen fuvarozom rokont felülvizsgálatokra. Önállóan nem tud tömegközlekedéssel utazni. Évről évre gyakorlatilag együtt éljük meg a felülvizsgálat, őszintén mondom, megalázó procedúráját. Itt kapásból vagy, még mielőtt belépnél a szobába, gaz,aljas, csaló. Így is kezelik a betegeket. Volt amikor már én voltam annyira felháborodva az eljárás milyenségén, hogy magam mentem le a dirihez panasszal. Szóval nem úgy megy a dolog, ahogy elképzeled. Az, hogy vannak dokik, akik pénzért mindenre képesek nem vitatom. Sok más ember is képes pénzért mindenre, itt miért ne lennének ilyenek. Itt is van azért "kisebbségi" probléma is.

Szóval nem elég, nyögni és jajgatni.