Regisztráció Elfelejtett jelszó

MNYP, avagy visszalépjek, minek?

Re: rokkant nyugdíjas

#335964 Amatoregy Előzmény: #335959

és közben eszedbe jut a régi vicc, hogy mi a különbség a szoknya és a fűnyíró között....

:DDDD

#335959 lackok Előzmény: #335956

Ezekre miért kell ember?

Sosem bíznám másra, ezek igazi férfi dolgok, erősítik a szellemet ha én csinálom...:)

#335956 pepe01 Előzmény: #335953

Az a baj, hogy az emberek szinte csak alkalmazottként tudják magukat elképzelni.

Persze, ha négy tetőkupát kellene újra habarcsolni, akkor 1 kósza embert nem találok ilyen munkákra.

A fűnyírásról már nem is beszélve.

#335953 filter Előzmény: #335715

Látsz itt munka világát?????

Pont ez a probléma, hogy nem tudnak munkát biztosítani sok embernek.

#335950 filter Előzmény: #335704

Én sokkal több olyan esetről tudok, amikor a jogosult nem kapta meg.

A média nagyon megvezette itt az embereket......elég volt egy-két korrupt orvos.

#335948 filter Előzmény: #335694

"aztán remélem felülbírálják a kiadott rokkant nyugdíj jogosultságokat, és visszavágják őket a munkaerőpiacra."

Ezt komolyan gondolod?

#335945 filter Előzmény: #335689

Tévedsz, mert ebben a számban már benne vannak az öregségi rokkant nyugdíjasok is.

Ugyanis hiába éri el az öregségi korhatárt, statisztikailag úgy kezelik, mint rokkant nyugdíjas.

Így tévesztik meg a számokkal az embereket hazánkban.

Re: nyomtatvány

#335944 filter Előzmény: #335820

Egy kis érdekesség........

"Több vezető fideszes politikus is kihagyta a nyugdíjtörvény zárószavazását, szúrta ki az Egyenlítő blog. Orbán Viktor kormányfő, Szijjártó Péter szóvivő és Lázár János frakcióvezető nem is voltak a paralmenteben a szavazásnál, legalább is a szavazáshoz szükséges kártyájuk nem volt élesítve. Balog Zoltán, Czerván György, Fazekas Sándor, Márton Attila, Mátrai Márta sem voltak jelen.

Jelen volt, mégsem szavazott Horváth Zsolt, Kovács József, Lezsák Sándor, Mihalovics Péter, Molnár Ágnes, Vécsey László és Navracsics Tibor közigazgatási miniszter. "

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/orban_kihagyta_a_nyugdijtorveny_szavazasat.142889.html

#335820 banyaiz Előzmény: #335806

Utolsó hétig kivárok, de baromira nem tetszik, hogy ilyen döntésre kényszerítenek, leginkább az van bennem , hogy kapják be azért sem lépek át. Majd ünnepek után hideg, tiszta fejjel átgondolom.

#335806 learn Előzmény: #335776

A törvényjavaslat szövege:

http://www.parlament.hu/irom39/01817/01817.pdf

"A nyilatkozattételre vonatkozó részletes eljárási szabályokat a Kormány rendeletben állapítja meg."

Ez amennyire tudom még nincs meg, ezért sem tudott pontos tájékoztatást adni az ONYF, így esélytelen a tömeg előtt, sorbanállás nélkül nyilatkozni :(

#335797 banyaiz Előzmény: #335778

Ha rendőröknek is szigorítanának nyugdíjon, lehet nem akarnának vonulni. :) Majd ha meglesz az 1 millió új munkahely akkor már nem lesz itt gond. :)

#335778 zeeh_ Előzmény: #335760

Ha olyan mértékű szigorítás lenne itt is, mint a szlovákoknál, itt is felvonulna a rendőrség és a hadsereg, efelől semmi kétségem. Havi ~15 rugóból nem élne meg a sok ingyenélő.

#335776 banyaiz Előzmény: #335773

Abszurd ez az egész. Arra is játszanak, hogy sokan lusták elmenni esetleg, vagy akiket nem érdekel azokat eleve így át tudják léptetni. Bárcsak valami értelmes dologban is látnám már ezt a nagy tenni vágyást, kreativitást nem csak a szövegben, meg az ingyenpénz lenyúlásában.

nyomtatvány

#335773 learn

Felhívtam az ONYF-et, hogy hol lehet beszerezni a maradáshoz a nyomtatványt (gondoltam előre kitöltöm).

Nem lehet. Csak ott személyesen. Amit vinni kell: személyi+lakcím kártya, taj kártya, (az adókártyára nem emlékszem, hogy mondta volna, de azt is vinni fogom), illetve a pénztár neve (én azért a tagi azonosítószámom is elviszem). Azt mondták, még nincs kihírdetve a rendelet, így amit mondtak az a jelenlegi információikon alapul.

ABSZURD, HOGY AKKOR KELL NYILATKOZZAK, RÁADÁSUL SZEMÉLYESEN HA A MEGLÉVŐ ÉRVÉNYES SZERZŐDÉSEM AKAROM FENNTARTANI ÉS NEM PEDIG A KILÉPÉS ESETÉN!!!!!!

HOL VAGY EU? VAGY CSAK AKKOR VAGYUNK ÉRDEKESEK HA A SZEMETET HOZZÁTOK IDE?

#335760 banyaiz Előzmény: #335754

sajnos semmi nem olyan egyszerű az életben, hogy fekete, vagy fehér, bal, vagy jobb, mint ahogy ide leírtam. :)

Azért polgárháborúra nem kerülhet sor vsz, annyira csak nem súlyos a helyzet az országban, szlovákoknál mikor szigorítottak voltak elégedetlenkedések, rendőrők , katonák felvonultak párszor. Azóta nem tudom mi a helyzet annyira nem követtem.

#335754 gentlemanus Előzmény: #335750

Öööööööö...

Hát én viszont most törtem a fejemet, hogy vajon te melyik oldali seregben állnál fel gyalogosként.

:))

#335750 banyaiz Előzmény: #335729

"Egyébként szvsz készülhetnek egy ilyen potenciális helyzetre a Viktorék, nemhiába lett ilyen sürgős a tartalékos állomány felduzzasztása. De meglátjuk, hogy mi sül ki az egészből."

Akkor majd felvonulnak egyik oldalon a vörös seregek "Sztálin" vezetésével, a másik oldalon pedig a fehér seregek "Gyenyikin" irányításával. Nem kellene sokat törnöm a fejemet melyik oldalon vonuljak be, ha nagyon muszáj lenne.

#335749 Sumér harcos Előzmény: #335723

na most én nem irtam,hogy párhuzamossan jár mind 2:)

felénk úgy van,hogy a munkanélküli lejárta után...végeztél a munkanélküli hivatallal.....onnan tovább semmit nem kapsz.....onnan indul az önkormányzati lovetta........X honapig(legyen 3 honapig,ezt nem tudom pontosan) a 9 honap munkanélküli után......de nevezhetjük az önkormányzati lovettát is vmiféle segélynek......

és ettől függetlenül......mert nem mindenki kezdi az efféle karrierjét a munkanélküli hivatalban,mivel soha ,sehol, semmikor nem volt egyeseknek bejelentett állása.........vagy ezt követően....

ha az önkormányzat úgy dönt és a helyi képviselő testület megszavazza....korlátlan ideig kapható az alább általam felsorolt emberkéknek egy külön segélynek nevezett vmi....ide sorolható társadalmi szeletek: Alkalmi munkások,napszámosok,soha sehol be nem jelentett emberkék,ide mindenki befér bőrszintől és kortól függetlenül......de ez hangsúlyozom,képviselő testület függő...ergo semmi köze a munkanélküli hivatalhoz...

ez utóbbi ,rendszerbe iktatása ,minden Önkormányzat szive joga,tehát bárhol-bármelyik megteheti,bevezetheti ezt a segélyezési formát....és számtalan testületet is tudok,mely élt is ezzel....