Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: nincs cím

#336868 zeeh_ Előzmény: #336862

1. Matolcsyt kérdezd, ő is azt mondta, hogy tavasz. Azt, hogy őszig miért vártam, értem. De hogy miért kell még fél évet elcseszni, azt már nem.

2. Ha elmondták volna, szvsz nincs 2/3, de még talán meg sem nyerik. 20 éve hazugsággal nyert mindenki. Sajnos. A magyar emberek tűrőképessége határtalan, nem nagyon történt eddig olyan, ami utcára vitt volna százezreket tüntetni, ezért amíg erre nem kerül sor, addig sajnos ez lesz a trend.

#336862 Kezdő Előzmény: #336857

Minden tisztelettel kérdezem, azoktól, akik azt mondják, hogy majd a tavasszal nekikezdenek:

1. Miért kell várni tavaszig? Miért nem kezdtek neki azonnal? Mert a látszat most az, hogy várni kell, de közben meg már azt mondják, hogy 8 évre kellene választani, mert 4 év nem elég komoly munkára.

2. Miért nem lehet tudni, hogy mire készülnek? Legalább a választóikat, akiket képviselnek, csak tájékoztatni kellene, nem?

Szerintem azért, mert

1. Vagy fogalmuk sincs.

2. Van, de nem merik megmondani.

#336857 zeeh_ Előzmény: #336848

Én is tudok ilyenekről, akik csak azért vállalták be, mert 40 évesen már nyugdíjasként akartak élni.

Ha tényleg tavasszal neki kezdenek a nagy reformoknak, akkor ott kőkemény érdek sérelmek lesznek és véálhetően főleg azoknál, akik az elmúlt 20 év haszonélvezői voltak. (pl. ingyenélők, egyes naplopó kisebbségik, stb.)

#336848 -sabe Előzmény: #336548

Sokan azért vállalták be, hogy 40 évesen már nyugdíjasok legyenek. Ezt csak fokozatosan lehetne megváltoztatni.

És ne felejtsétek el, hogy kell a rendőrség lojalitása, hiszen még nagy megszorítások lesznek jövőre

#336573 Láma Előzmény: #336416

Igaza van banyaiznek. Nem szabadna különbséget tenni szakmák között. A korkedvezményes nyugdíjjal a lojalitást vásárolta(-ja) meg a mindenkori kormány.:( A rendőr se végez semmivel sem veszélyesebb, vagy stresszesebb munkát, mint pl. egy kishaszonjármű sofőrje, aki évi 60-80 ezer km-t megy évente, nettó 120-ért, és nem mondhatja a főnökének, hogy "megy a f@szom oda" a havas jeges útra, hogy legázoljon egy kamion, vagy elüssem az útraszánkózó gyereket, és mehessek öt évre rács mögé. :)

#336559 banyaiz Előzmény: #336416

Szerintem meg az a necces, ha szakmák között különbséget teszünk nyugdíjazás szempontjából ilyen mértékben, vagy akkor tőlük vonjanak le 50% nyugdíjjárulékot aztán akkor 20 évvel előbb elmehetnek nyugdíjba. Lenne szerintem bőven jelentkező a pályára, kedvezményes nyugdíj nélkül is amennyi munkanélküli van az országban.

#336548 zeeh_ Előzmény: #336416

Én erre azt mondom, hogy tudja, mit vállalt be.

Van, aki hajlandó kockáztatni az életét és ezzel tisztában is van. Van, aki nem és inkább elmegy pl. aktatologatónak, mert ott nem áll fenn ez a veszély ilyen mértékben.

#336416 Spade Előzmény: #335661

Mondjuk a katonáknál rendőröknél tűzoltóknál necces ez a követelés, mert nekik ha a helyzet úgy dobja az életüket is kockáztatniuk kell. Nemtom mennyire lenne kedved golyózáporban előre rohanni vagy égő házba berongyolni h kihozz valakit mikor szakad rád az egész, max. netto 200 rugóért., és nem mondhatja ilyenkor h megy a f@szom oda...

#336415 Ozzy_ Előzmény: #335462

Kicsit elkalandoztál. A lényeg az az, hogy akkor se lopta kevesebbet, mint ma.

A másik meg az, hogy maximum elbeszélésekből ismerheted azt a kort, mivel akkor még egy kéjes álom se voltál.

#335662 banyaiz Előzmény: #335661

Attól tartok, hogy erről a kiadáscsökkentésről 2012 februárjában is még csak beszélni fognak, nemhogy 2011-ben. Kivéve ha a piac széttipor addig minket, aztán akkor majd magyarázhatják a hülyeségeiket, az új hullámos gazdaságpolitikáról.

#335661 zeeh_ Előzmény: #335658

Fél évet az őszi választások miatt vártak. Ha előre elmondják, mit tesznek, nem biztos, hogy ennyi önkormányzatban lesznek többségben.

Én még meglépném végre azt, hogy rendőrök, tűzoltók, mentősök, stb. ne 20 év után mehessenek nyugdíjba, hanem szépen úgy, ahogy bárki más.

Kötve hiszem, hogy őket 20 év alatt (amibe az iskola is beleszámít) több stressz éri, mint azokat, akik 40-45 évig dolgoznak.

http://index.hu/gazdas…

#335658 banyaiz

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/14/800_milliardot_talalt_matolcsy/

Ezen a téren lehetne érvényesíteni a politikai lendületet, ha feleannyi elszántsággal, és eredménnyel sikerül belevetniük magukat mint a nyugdíjpénztárak szétverésébe már az is szép eredmény. Csak tudnám mi a ...................-nak kell erre majd 1 évet várni a kormányzás átvétele után, és még most kérnek majd csak rá ajánlásokat, javaslatokat. Nem bírnék állami szférában dolgozni megőrjítene ez a tehetetlen töketlenkedés. :)

#335462 Wall street Előzmény: #335120

Nem, azt mondtam hogy szerintem most sokkal nagyobb a korrupció, mint akkor Kádár idejében ! Úgy bírom az ilyet, mikor valaki olyat mond, hogy még mindig azt hitelt nyögjük, amit Kádár rendszerben vettek fel, szerintem ez nagyon nagy tévedés ! Azóta minden kormány vett fel sokkal nagyobb hitelt, amit sajnos nem az ország javára fordítottak, nem a társadalom járt jól vele, hanem aki éppen kormányon volt ! Aki eddig kormányon volt az mindegyikre igaz.

A Jobbik frakciója kizárta az esküszegő Pőszét

#335268 Netmaster

"Kizárták Pősze Lajost a Jobbik országgyűlési frakciójából, miután Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint Pősze végleg eltávolodott a párt irányvonalától. Pősze és a párt viszonya még nyáron romlott meg, amikor a politikus egy Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta: nem szerencsés, hogy a párt nevével összefüggésben a legtöbben a Magyar Gárdára vagy Budaházy Györgyre asszociálnak. Pősze kérdésünkre "primitívnek" és "bolseviknek" nevezte a pártvezetést, "rasszistának" a pártot, és nem zárta ki egy új jobboldali párt megalapítását."

http://index.hu/belfold/2010/12/13/poszet_kizartak_a_jobbik_frakciojabol/

Apa, kezdődik...