Ez valóban erős félévre sikeredett.
Ez valóban erős félévre sikeredett.
Én csak újabb leminősítés terhe mellett tudtam volna csak kommentálni.:)
Kutyából nem lesz szalonna.
Ez kb. akkora megújulás lesz, mint az MSZMP -> MSZP.
Attól, hogy a csomagolás változik, belül a sz@r megmarad.
Ha nincs munkád, és dolgoznod kell,attól még lefürödhetsz az állásinterjú előtt...
Aki olyan diplomát szerzett, hogy abból nem tud megélni, de állami pénzt akar, akkor azért dolgozzon meg olyan munkákkal ami az államnak fontos.
Nem kell, hogy árokásó legyen, lehet kertész is, vagy betegápoló, azokból is hiány van. Vagy vigye ki az ebédet a nyugdíjasoknak...
Nagy pénzt nem loptak a rendszerváltásig.
A nagy vagyont akkor lopták el, amikor az állami vállalatokat és a hozzájuk tartozó ipari területeket privatizálták el... Nagyot lopni mit jelent? Szerintem az a ma több milliárdot érő vállalatoknál van.
Amúgy nem minden állami vállalatban loptak és nem minden szinten. Az akkori "világmárkáink" akkor sem a lopásról, hanem a termelésről szóltak (Tungsram, Ikarus, Videoton, Ganz, vagy pl. a hajógyárak) a lopás az akkor kezdődött nagyban mindenhol amikor hirtelen az állami felügyelet megszűnt. Addig hazavitték max a drótot a gyárból. Meg a Gebinesek és a fagyisok, trafikosok voltak a nagymenők. De ezek sem lettek milliárdosok.
Kádár a 60-as évek konszolidációjától fogva normálisan vezette az országot, talán addigra legyőzte saját félelmeit.
Példamutató puritánsága miatt az akkori komcsi vezetők sem mertek annyit lopni , mint az őt követő időszakban a 80-as években.
Persze a honvédségi , kereskedelmi és egyéb ilyen vonalon akkor is loptak.
De Czinege felépítette a házát a katonákkal, most meg az egész honvédség egy nagy maffia...
Nem értek egyet veled. A mostani diplomák kérdésében igazad van, de nem hiszem, hogy a diplomásokat árokparti szemétszedésre kellene kényszeríteni, mert megszűnt a munkahelyük. Ez olyan, mint ha valaki diplomásként hajléktalan lesz, büdösen, hajléktalanként ugyan melyik építész iroda venne fel dolgozni bárkit?
és akkor legalább hagyták a melóst/kisembert is lopni, de most :((
Igazad van, akkor még többet loptak.
Akkor csak az nem lopott, akinek nem volt keze.
Az állami cégeknél lexarták ki mit visz haza, ezért mindenki mindent vitt.
Te még akkor nem is éltél, nem tudom miről beszélsz....
vagy éppen csak a lehetőségeket használta ki az ügyesebbje, talán?
aki akkoriban észnél volt, és szorgalmas, valóban tudott nem kis pénzt keresni, csak észre kellett enni a rést a pajzson, szerintem...
és itt nem a pozíció adta lehetőségekre gondolok...
A Nagy rendszerváltozás óta a sok megszorítás ellenére sem tart sehol az ország. Igen, sokan meggazdagodtak, de a többség inkább elszegényedett ! Akkor is loptak az emberek, de még sem annyit mint most...
""Az elit jobban élt ugyan, mint egy egyszerű munkás, de nem volt közöttük akkora különbség, mint amilyen most van."""
Nem a fenét nem volt.... Tudod te a rendszerváltás után hirtelen hány "átlag" embernek lett luxusautó, luxusvillája ? Meg több nyaralója hirtelen a semmiből ? Attól hogy nem nagyon mertek úgy költekezni az emberek, még ugyanúgy loptak... Rendszerváltás után nagyon sok "átlag" emberből lett milliárdos, vagy nagyon gazdag......Szóval előkerültek ott a sok év alatt felhalmozott pénzek, mikor már lehetett......
Nehogy már itt nosztalgiázz, teljesen mások voltak a viszonyok. Nem volt ez a szennyáradat a médiában, interneten például. Ma minden generációt lustaságra, devianciára nevel a média...
Arról is Kádár tehetett hogy mi voltunk a legvidámabb barakk :) Rengeteg kölcsönt vettünk fel akkor ..... nem vagyok baloldali, de Kádár valamely értelemben megbecsülhető ember volt !
Az elit jobban élt ugyan, mint egy egyszerű munkás, de nem volt közöttük akkora különbség, mint amilyen most van. Kádár idejében az emberek sokkal becsületesebbek voltak. Nem volt ennyi lopás, rablás ölés stb.
Új néven folytatja a működést az MDF, miután a vasárnapi országos gyűlésen a tagok 90 százaléka támogatta az erre irányuló javaslatot. A párt új neve a Jólét és Szabadság (JeSz) lett, a tagok az új szerkezetet és az új irányvonalat is elfogadták.
http://www.origo.hu/itthon/20101212-megvaltoztatta-nevet-az-mdf.html
http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=467829
Ajjaj! A bebetonozott szakszervezeti vezetők lassan mehetnek dolgozni, vége lehet a szakszervezeti tagokon való (ingyen)élősködésnek.
"A munkavállalói érdekképviseleti tagdíj fizetésével kapcsolatos megszüntető, illetve tiltó rendelkezési elképzelések pedig nyílt hadüzenet a szakszervezetek ellen - fűzték hozzá."
Lényegében kizárólag az állami alkalamzottak esetén van értelme a szakszervezeteknek, mert a magán és versenyszférában itt-ott megtalálhatók, de erejük lényegében 0 közeli.
Ha kiherélik végre az állami dolgozók szakszervezeteit, akkor a Hősök terén fogom megemelni a kalapomat Orbánék előtt. Ezt már rég meg kellett volna tenni. Nonszensz, hogy 20 éve a magán és versenyszféra fizeti meg a sok állami naplopót, az esetenként irreális, pluszként elért juttatásokat. De persze ott a másik véglet is, amikor nem sikerült elérniük szerencsére, lásd idióta Gaskó gördülő vasutas sztrájkjai teljesen irreális követelésekért.
Szerintem meg pártoktól függetlenül az összes rendszerváltó párt tele lehet III/III-as spiclikkel. 20 év alatt rengeteg alkalom lehetett volna arra, hogy nyilvánosságra hozzák és tiszta vizet öntsenek a pohárba, nem tették.
Az MSZ(M)P-SZDSZ-nek is megvolt rá a 2/3, mint most a Fidesz-KDNP-nek, mégsem történt semmi, csak maszatolás.
Hmm. A mögöttes erők, és az Orbán kormány együtt.
Tősarj.
Így nevezik a szakemberek azokat a hajtásokat amelyek a kivágott, vagy elhalt fatörzs földközeli részéből hajtanak ki. Egy csonkból akár több is. A FIDESZ és az MSZP ugyanabból a korhadt csonkból hajtott ki. Ne legyenek illúzióid. Annak ellenére, hogy látványos harcot vívnak a napfényért, bizonyos kérdésekben az érdekeik megegyeznek a háttérben.
Csodák pedig nincsenek is. :)))
valóban jó lenne, ha nyilvánosságra kerülne ami a mágnesszalagokon van..
szerintem a mögöttes erők erősebbek mint az Orbán kormány....sajnos.... :((
kevés esélyt látok arra, hogy 2060 előtt (vagy talán még valamivel hamarább) fel lesz szabadítva az anyag..addigra azok a személyek akik a szalagokon szerepelnek már alulról szagulják az ibolyát..
de hátha valami csoda történik..és hamarább felkötik az elvtársakat mint hogy elássák..
Terjesszük ki erre is a 98%-os adót. Vagy legalább ne mondjunk közben ilyeneket, hogy a spekuláció helyett a becsületes munkát kell előtérbe helyezni. :) Kicsit morbid.
Ügyesen maszatolnak majd az ügynöklistákkal, ha az csak az érintettek számára lesz elérhető és nem a nagy nyilvánosság számára.
Pedig kíváncsi lennék, hogy 1990 óta hány spicli szarházi ült bent ezek közül a Parlamentben és hány ül bent még ma is, illetve közülük kik és hol ülnek bent mondjuk egy-egy állami cégben?
én mindig azt mondtam, hogy az MSZP és a Fidesz bár egy koordináta rendszerben vannak, de az nagyon nem mindegy, hogy az adott rendszernek az X vagy az Y tengelyéhez vannak-e közelebb.
Hidd el, nincs olyan politikai párt és tömörülés aki a koordináta rendszeren kívül van!
Az emberi gyarlóságnál már csak az emberi hülyeség tud nagyobb lenni.
Én a Jobbikkal is szimpatizálok, de abban sem hiszek, hogy ha ők kerülnének hatalomra, akkor tejben mézben folyó kánaánná válnánk.
Mint ahogy az sem volt mindegy, hogy az 50-e években mindenütt kommunizmus volt, de nekünk a kommunistákból is a legférgesebbje jutott, a leginternaCIONalistább fajtákból.
Aztán a 80-as években pl. nálunk is kommunizmus volt, mint a többieknél, de mégis mi voltunk a legvidámabb barakk.
Nagyon nem mindegy, hogy egy adott lehetőségrendszeren belül merre kormányozzák az országot!