Az olasz cikket ha jól értem heten haltak meg és ketten súlyosan sérültek...Az inforádió szerint 4-en sérültek meg, de a videón le vannak takarva sokan...:(
Az olasz cikket ha jól értem heten haltak meg és ketten súlyosan sérültek...Az inforádió szerint 4-en sérültek meg, de a videón le vannak takarva sokan...:(
http://www.portfolio.hu/gazdasag/zsebpenzbol_megoldhato_a_portugalok_megmentese.142399.html
Nekem egyre erősebb a gyanúm, hogy ezek a válságok valójában nem is léteznek, csak mesterségesen generálják őket...
Az a lényegük, hogy az EU országaiból a lehető legtöbb pénzt kipumpálják.
Gyakorlatilag a pénzügyi világ a semmiből előállít dollár/euro százmilliárdokat, amiket "odaadnak" a különböző államoknak (amit persze úgy kapnak meg, hogy valójában meg sem kapják-ld Mo-n is ott van a pénz egy része az MNB-ben tartalékként a másik része meg ki tudja, hol, de a társadalom nem kapott belőle egy buznyákot sem, az biztos)- amit utána a különböző államok már reálértékekből (munka és eszközök utáni hozamot megcsapolva) elvonva az állami erőszakszervezeteken keresztül behajtja a társadalmaktól adók formájában...
Nagyon durva...
Vajon ilyen lesz az élet a világ nagyvárosaiban néhány éven , évtizeden belül?
Micsoda szemétdombok...
Brutális képek: drogháború, ostromállapot Rio de Janeiróban (18+)
2014-ben focivébét, 2016-ban pedig Olimpiát rendez Brazília, ezért úgy döntöttek, rendet tesznek Rióban. Több ezer katona hatolt be a drogbandák uralta nyomornegyedbe, a filmbe illő akciót tankok és helikopterek is támogatták. Legalább harmincöten életüket vesztették, javarészt bűnözők.
Bedöntené a világ bankrendszerét az egykori legendás francia focista, Eric Cantona, aki december 7-re harcba hívja a globális társadalmi igazságtalanságot elvetőket, és arra kéri őket: egyszerre vegyék ki a pénzüket a bankokból. Az egyik közösségi oldalon több mint 20 ezren biztosra ígérték a részvételüket a forradalminak beharangozott eseményen, az pedig még dőlt el, hogy kiad-e erre vonatkozó felhívást Magyarországon a világ vezető antiglobalista szervezete. Az [origo]-nak nyilatkozó elemzők szerint naív az elképzelés, a bankokat pedig nem kell félteni.
És meg is fogják tenni.
Na ezt azért ne, ez a tengely túl durva lenne!
Én még bízom kicsit a perzsákban. (Kínától meg félek...)
:)
;)
Irán lesz ennek a vége........
Korea -Kina tengely nagyfalat volna....de nagyon.....
ugyan ha Korea szállit Iránnak........mint ahogyan tette az elmúlt időszakban....
könnyen elképzelhetővé válhat egy Irán-Korea-Kina tengely is....
Vajon kik lehettek ezek a robbantgató terroristák?
Nekem fogalmam sincs...
Az USA katonai megoldást fontolgat Iránnal szemben
Az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke szerint Iráni nukleáris törekvései miatt az Egyesült Államok fontolgatja a katonai megoldás lehetőségét.
Mike Mullen admirális azt mondta a CNN-nek adott vasárnapi interjújában: nem hisz abban, hogy Irán békés célokra használja atomerőművét.
"Hírszerzési információk alapján állítom makacsul: Irán előrehaladott stádiumban van, hogy képes legyen atomfegyvereket gyártani, és atomfejekkel ellátni rakétáit, amelyeket képes használni is" - közölte az admirális. Mullen hozzátette: az Egyesült Államok a párbeszédre, a tárgyalásokra összpontosít Irán nukleáris törekvéseivel kapcsolatban, "de csak ésszerű keretek közt".
Az admirális kijelentéseit azt váltotta ki, hogy Irán szombaton bejelentette: az orosz segítséggel Busherben épült atomerőmű megkezdte működését.
A bejelentés röviddel azelőtt hangzott el, hogy az ország nukleáris programjáról újabb tárgyalási forduló kezdődik Irán és a hat vezető hatalom, Németország, Franciaország, Kína, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Oroszország között.
(Független Hírügynökség)
csak azt nem értem,Iránban mi a csodáért nem őrzik komolyabban ezeket az atomtudósokat....az elmúlt fél évben már ez minimum a 3. támadás.......
és nem az utolsó az tuti.....
Az El-Álem nevű, arab nyelven sugárzó iráni tévéállomás jelentése szerint az egyik robbantásos merénylet során életét vesztette Madzsíd Sáhrijári iráni atomtudós, az észak-teheráni Sáhíd Behesti Egyetem Atomenergia Tanszékének előadója, míg a vele utazó felesége súlyosan megsebesült.
Az iráni főváros másik kerületében ugyancsak robbantásos merényletet hajtottak végre Ferejdún Abbászi iráni atomtudós ellen, aki szintén a Sáhíd Behesti Egyetem előadója. Abbászi azonban a vele utazó nejével együtt túlélte a merényletet, ám mindketten súlyosan megsebesültek. Az IRNA iráni hírügynökség jelentése szerint a terrorista merénylők mindkét esetben ugyanazt a módszert alkalmazták: motorkerékpárral a munkahelyükre tartó atomtudósok gépkocsija mellé szegődtek, kívülről ráragasztottak az ablaküvegre egy robbanószerkezetet, majd távirányítással fölrobbantották