Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?

#326527 Koffein Előzmény: #326512

támogatom. :)

Re: Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?

#326512 matgab Előzmény: #326507

Akkor viszont ha fordítottan nézem, én akinek van kb. 3 millája a m. nyugdíjszámlámon és még van hátra több, mint 30 év aktív időszakom akkor nekem ha csak a nyugdíjat nézem nekem nagyon nem éri meg visszalépnem az államiba.

Hacsak nem feltételezem, hogy hagyom a francba az egészet és nem dolgozom többet az életben.

Egy biztos, mindenki csak le akar nyúlni. Kérdés, hogy kinek engedem...

A legjobb az lenne, ha mindenkinek magának kellene a saját nyugdíjáról gondoskodnia, aki nem tesz félre, az majd éhen hal.

Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok?

#326507 prospero

"A nyugdíj alapjául szolgáló havi 200 ezer forintos átlagkereset után 40 év szolgálati idő letöltésével havonta – gyakorlatilag a bruttó jövedelem 80 százaléka – vagyis 160 ezer forint állami nyugdíj jár a hatályos törvények értelmében. Amennyiben valaki magánnyugdíjpénztári tag, akkor ennek csak a 75 százalékát kapja meg, ami 120 ezer forintot jelent – ismertette a szabályt egy hvg.hu-nak nyilatkozó nyugdíjszakértő. Szerinte ez a 40 ezer forintos különbség az egyik leghangsúlyosabb érv, ami az állami pénztárba való visszalépés mellett szól. Ennyivel kapna többet ugyanis, ha valaki nem magánnyugdíjpénztár tagként menne nyugdíjba. Attól persze, hogy valaki magánnyugdíjpénztár tag, még kaphat teljes állami nyugdíjat. Ehhez elég, ha nyugdíjba vonulása előtt átutalja a felhalmozott vagyonát az állami pénztárba. Ebben az esetben ugyanúgy megkapja a megállapított nyugdíj 100 százalékát – a fenti példa szerint 160 ezer forintot –, mintha állami pénztártag lenne."

Ha igaz amit Tóth András biztosítási ügynök mondott, hogy az elvesző 40 ezer forint pótlására 150X nagyobb megtakarítással kell rendelkeznie a magánnyugdijpt-i számláján, akkor akinek havi 200 ezer forint jövedelme van a kieső 40 ezer forint nyugdij pótlására 6 millió forinttal kell rendelkezzen nyugdijba vonuláskor. Tehát azoknak akik mostanában mennek nyugdijba, 200 ezer az átlagkeresetük és nincs 6 millió forintjuk, vagy nem lesz nyugdijbavonulásig - bármennyire fáj is az ellenzőknek - érdemes visszalépni az állami pillérbe. Hálát adhatnak az égnek, hogy megtehetik.

Re: nincs cím

#326232 RemegoKez Előzmény: #325949

ez nem vicc, sunyi gazdák hajnalban még jól megetetik a disznót vágás, mázsálás és eladás előtt, hogy a kukoricadarát is "élősúlyban" adják el neked.... :)

#325960 Láma Előzmény: #325803

A lényeg az, hogy nem ismerjük az előzményeket, csak annyit, hogy a Tescoban találták. Mi meg csak találgatunk. Szerintem az a legvalószínűtlenebb elképzelés, hogy a Tesco kente össze, és direkt így rakta ki a pultokra. De nem zárom ki kapásból, hogy igazad van.

#325958 Sumér harcos Előzmény: #325949

ja ,elnézést,ezt az irott formában közvetitett viccet,nem jól értelmeztem ez esetben:)

én kérek elnézést:)

#325949 Láma Előzmény: #325797

Ne akarj többet belelátni, mint ami benne van. Ha élőállatot veszel, megveszed benne a kakát is. Ne hagyd figyelmen kívül a szmájlit a végén. Azt jelenti vicc. :)

#325839 Ibiza Előzmény: #325787

"Mivel a riportban nem hangzott el jelentőségteljesen kihangsúlyozva, hogy "ismeretlen eredetű" vagy "gyenge minőségű import" húsról van szó, borítékolhatod, hogy Magyar feldolgozóból származó, Magyar húsról lehet szó. Jó esetben rajta volt a kiváló Magyar termék embléma is. :)"

szerk a....d na jó finomítok.. ez van a fejedben..meg a lelkedben..

#325803 GáborGábor Előzmény: #325787

"Mivel a riportban nem hangzott el jelentőségteljesen kihangsúlyozva, hogy "ismeretlen eredetű" vagy "gyenge minőségű import" húsról van szó, borítékolhatod, hogy Magyar feldolgozóból származó, Magyar húsról lehet szó."

Arra gondoltam, hogy szándékosan sározták/szarozták össze a kérdéses árut. Ezzel kikezdve a magyar beszállító(ka)t, és a magyar termék védelmét fokozni kívánó állami vezetés törekvéseit.

#325797 Sumér harcos Előzmény: #325787

"Azon gondolkodtam , hogy a bélsáros hús esetében gyakorlatilag az ember a sz@rt is húsáron veszi!"

Ez van akkor is ha élőállatot veszel és te dolgozod fel."

hát tulajdonképpen nem ez van.......

először is,ott nagyon is tudod,mit eszel.....még értem ezalatt a biztos helyről vásárolt élőállatot is....de amit te neveltél fel....ott pláne nincs ez,tehát ez esetben a minőség a kulcsszó....

másodszor,csukott szemmel szétszedek neked egy disznót úgy,hogy te bélsárt még messziről sem látsz a bontásnál húsközelben......

de ezt minden gyerekkorától rendszeresen disznóvágást látott ember el tudja mondani.....(most szűkitsük le sertésre az esetet).

tulajdonképpen ez az egy mondatod késztetett válaszra:)

#325787 Láma Előzmény: #325064

"Azon gondolkodtam , hogy a bélsáros hús esetében gyakorlatilag az ember a sz@rt is húsáron veszi!"

Ez van akkor is ha élőállatot veszel és te dolgozod fel. :)

Mivel a riportban nem hangzott el jelentőségteljesen kihangsúlyozva, hogy "ismeretlen eredetű" vagy "gyenge minőségű import" húsról van szó, borítékolhatod, hogy Magyar feldolgozóból származó, Magyar húsról lehet szó. Jó esetben rajta volt a kiváló Magyar termék embléma is. :)

Ez nem csökkenti a Teso felelősségét, de mennyit adhattak el belőle más boltokban? :(

Vagy direkt csak a Tescos húst kenték össze valakik? :)

A Jobbik is kivonul az alkotmányozásból

#325700 Netmaster

"A Jobbik-frakció képviselői az alkotmány-előkészítő bizottság ülésén bejelentették: a továbbiakban nem vesznek részt az eseti bizottság munkájában, mert szerintük a kétharmados többség lesöpri az ellenzéki javaslatokat."

http://index.hu/belfold/2010/11/16/a_jobbik_is_kivonul_az_alkotmanyozasbol/

"A testület a bizalmatlansági indítvány variációi közül azt támogatta, amelyik szerint a bizalmatlansági indítvány benyújtása nem járna együtt miniszterelnök-jelölt megnevezésével és a képviselők egyharmada kezdeményezhetné."

Ez így elég érdekes obstrukciós lehetőség.