én négyszázra :-)
Én 320 körül visszavenném első körbe, de lehet már hagyom a francba.... Csak 24-K fölött ne tartózkodjunk sokáig, mert az már lehet fájna:(
850-en álltál? nem olvastam vissza..de valami rémlik.
én meg 750-en...én jobban félek a 900-tól:-)
na jó, de én nem akarom visszavenni...
tényleg azt hiszem, hogy valahol itt a teteje és megyünk le.
ellenben ha elszállnánk az nem tenne túl jó a lelkemnek
nem zártam le, így nem is buktam el semmit. áh..tök jó, hogy tanulok a hibáimból, meg egy kicsit türelmesebb lettem.
egyszer 830ról kezdett lefele menni, azt hittem, hogy akkor lemegy. hát nem ez történt.
mindjárt megtörténik.
vagy nem. már itt nem vennék, mondjuk egy sc miatt igen. de, mindegy.
viszont otp hasít.
Azt már előbb is eldönthetted volna, a felét villámgyorsan le kell zárni, ha nem irányba megy...
akkor nagyon gyorsan el kell döntenem, hogy most lezárom a short felét.:-)
Menj át az OTP topicba, és kérdezd meg Csuszát, mi a véleménye a Napi gazdaságról :D
Már 24 K-nál kéne legyünk, lesz itt brutál sc még....
azt írta a napi gazdaság, hogy a kt mínuszos és már a befektetők nem várják, hogy magasabb legyen a hati..ezzel szemben már megint emelkedett..a hati is..igaz a kamattartalom mínuszos néha néha...de hát el lehet nézni nekik ezeket.
A pénz nem vész el, csak átalakul (ill lenyúlják egy részét).
Ha visszavándorol a magánnyp-ből az államiba akkor elvileg van vevő is.
Csak pár "apróság" jöhet közbe:
1. Amint írtam, ha a kockázatosabb, nagyobb rv kitettségű magán portfoliókból kisebb rv kitettségű államiba megy át akkor a béten nem sok jó marad... Szvsz ez plusszban is jó lenne az államnak, mert az államkötvényes fininaszírozásba is beszállna, nem csak simán az mnyp vagyon egy része mászik vissza az állami könyvekbe
2. De ha azt vesszük, hogy csak simán, átrendeződés nélkül menne át a vagyon A-ból B-be, az sem lehet veszteségmentes. Nem komplett portfoliók mozognak át, hanem ügyfelenként... tehát csak pénzben. Magyarul A pénztár elad eszközt, hogy cash-t utaljon át B-be, amiből ő eszközt vesz. A hullámvasút ilyen esetben is kiszámíthatatlan szvsz.
3. Megtoldva azzal amit írtál: hogy egy "kritikus tömeg" alatt az mnyp életképtelen lesz (akárcsak az ingatlanalapok), ami az ottmaradóknál is lavinát indíthat el. És itt visszacsatolok a 2. pontba: még nagyobb hullámvasút.
vagy jön ide az amcsi pénz. mert az ottani részvényekből vonják ki a mani manit:-)