Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Re: Orbán nagyobb szerepet szánna a takarékszövetkezeteknek a pénzpiacon

#313618 zeeh_ Előzmény: #313605

Takarékok nagy része tudtommal magyar tulajdonú.

Megszólalt Matolcsy olvtárs:

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139891&is=1

"A nettó árbevételekre vetülnek majd a tegnap bejelentett válságadók (távközlés, energetika, kiskereskedelem), amely terheket nem lehet tovább hárítani a fogyasztókra"

Aha, megnézem, hogy mikor nem lesznek ezek áthárítva... A bankadó se lett, mégis a CIB érdekes módon nyáron megemelt jó pár díjat és csökkentette a betéti kamatokat változatlan MNB alapkamat mellett...

"A tárcavezető jelezte, hogy a novembertől 14 hónapra felfüggesztett, kifizetés a magánnyugdíjpénztárak felé a későbbiekben valamilyen formában "elismerésre kerül", azaz nem veszik el ezt a pénzt a jövő nyugdíjasaitól."

Nagyon remélem, mert az a mi pénzünk, még ha sokan sajnos sokan nem is fognak látni belőle egy vasat sem, mert addigra 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. Na, de milyen formában ismerik el? Kapunk érte melegkaja utalványt vagy örökös kedvezményt a MÁV-nál? :D

#313605 Zabás Előzmény: #313601

hogy ezek mennyire 100%-ban Magyar tulajdonúak az nem tudom, de kétlem, hogy egyikben sem lenne külföldi érdekeltség. Lehet, hogy lekötések jobbak, de én tudok bankot aki ennél 1-2% magasabb kamatot ad a lekötött pénzre.

#313601 Zabás Előzmény: #313597

Nem tudom, hogy itt Fóton mi is a pontos neve, de ha jól emlékszem Veresegyházi TSZ

#313597 zeeh_ Előzmény: #313592

Már amelyik TSZ-ben.

Felénk 2 van, mindkettőnél van netbank és egyiknél jobbak még most is a betéti kamatok (6,2%), mint bármely bankban, ahol ennyi alapból nem jár, csak ha 27 feltételt teljesítesz egyszerre. Másrészt én is inkább a magyar tulajdonú pénzintézeteket preferálnám a külföldiek helyett, akik kiviszik innen a nyerőt.

#313592 Zabás Előzmény: #313589

én nem értem, hogy ez miért jö?

Egy TSZ-ben minden drágább, mint egy bankban /számlavezetés, utalás, postai költségek,/ nincs internet bankolás stb, ezeket amiket ismerek, csak hallás alapján.

Re: nincs cím

#313368 banyaiz Előzmény: #313274

Mondhatnám azt ilyen baromságot rég hallottam mint ez a döntés, de az utóbbi időben volt egy pár hasonló, viszont ez még azt is viszi , hogy mindenki váltsa át azonnal a deviza hitelét ft-ra. :)

Pénztárak ebből nagy balhét fognak csapni, nem fognak ebbe beletörődni, könnyen lehet EU is bele fog szólni.

Ráadásul ha lehetővé teszik a visszalépést az állami rendszerbe azzal sokan fognak élni, főleg akiknek kevés pénz van a számlájukon , és az teljesen ellehetetlenítheti rendszert.

Aztán mi jön majd az önkéntes pénztáramat is államosítják? Ne térjünk már rá ilyen Lenini utakra b+.

#313274 Papus_stock Előzmény: #313250

Azért ezt leegyszerűsíted erősen ezzel a "messze még" kitétellel. A példa nem lesz szerencsés semmilyen szempontból ezért magammal példálózom. Ez nekem kb. havi 30.000.- forintot jelent és ez még tegyük fel így marad 2011 végéig. Én meg fogom magam és gonosz módon jövő decemberben elhalálozom. A kérdés adott,mennyi pénzt kapnak az örököseim ? A mostani összeget vagy még plusz 390.000- forintot ?

P.

#313250 banyaiz Előzmény: #313242

Elég kezdetleges ez még, de ha így lesz amit ebből ki lehet olvasni, akkor ennyi erővel meg is szüntethetik a rendszert. Ki akar ott maradni, ha csak gondolnak egyet és egy éves befizetését elveszik. Ebben lesz még meccs a pénztárakkal. Nekem az tetszene ha a magánnyugdíjpénztáramból kivehetném a lóvémat, aztán alakíthatnák a rendszerüket ahogy akarják tőlem, majd ellátom magam. :)

Messze még a nyugdíjkorhatár, addig meg amúgy sem férnék ehhez a pénzhez szóval annyira nem kulcskérdés, de ez az intézkedés ha így megvalósul egy kommunista kormánynak is dicsőségére válna.

#313242 -sabe Előzmény: #313238

Egyébként értem én.

A háttér ugye az volt, hogy miért nem lehet az államháztartásban feltüntetni pozitívumként a magánnyugdíjpénztári befizetéseket. Ezt az EU elutasította, pedig logikus lett volna (hiszen az állami nyugdíj befizetéseket ugyanott el lehet számolni és tulajdonképpen ugyanaz a célja mindkettőnek)

Ezért van ez a huszárvágás, de akkor is fáj

#313241 zeeh_ Előzmény: #313239

Kőkemény short időszak jöhet...

De legalább ne nyúlnák le és tennék be a közösbe a befizetett pénzemet.

Így is épp elég sok ingyenélőt kell belőle eltartani.

#313239 -sabe Előzmény: #313200

Ez ultragáz.... a magánnyugdíjpénztárak bezárhatnak... ha meg ez teszik és eladják a papírjaikat...

#313238 banyaiz Előzmény: #313232

Érdekes ez a nyugdíjpénztári elképzelés, elég forradalmi. Nem tudok rá mit mondani, illetve tudnék csak azt nem akarom ide írni. Ha ezt így megteszik az kb a nyugdíjpénztári rendszer végét jelenti vsz. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha az ott összegyűlt pénzemet az én számlámra helyeznék nem a közösbe olvasztanák be.

#313232 Papus_stock Előzmény: #313200

Grrrrr !

A mostani törvények szerint 47 év (!!!) munka után mehetnék nyugdíjba. És most az arra eltett pénzemet is lenyúlják ?

P.

"Pofon a magánnyugdíjnak…

#313200 zeeh_

"Pofon a magánnyugdíjnak

Ma havonta 30 milliárd forintot utalunk a magánnak mondott félállami nyugdíjrendszerbe, ezt válság idején nem lehet, nem bírja ki a nyugdíjrendszer - jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfő szavaiból kiderült: a kormány már idén novemberben megszünteti a magánpénztári átutalásokat, márpedig ez a magánpénztári szektor végét jelentené. 2011. december 31-éig felfüggesztik ezeket a befizetéseket, a magánnyugdíjpénztári tagok befizetései az állami nyugdíjkasszában landolnak, a visszalépést lehetővé tevő törvényt idén december végéig kidolgozzák.

A magánnyugdíjpénztári rendszer miatt kieső járulékokat a kormány nem téríti meg nyugdíjalapnak.

Miután az állam egyetlen fillért sem fizet a pénztáraknak, Orbán bejelentése arra utal, hogy a magánpénztári tagok befizetéseit az APEH nem utalná át a pénztáraknak. Ez a döntés ugyanakkor a magánpénztári rendszer végét jelenti, ezért is nyitja meg a kormány a visszalépés lehetőségét a kormány a pénztártagok számára.

Az a 8 százalék, amelyet a munkavállalók a magánpénztárakba fizetnek, 2010 november és 2011 decembere között nem a magánpénztárakba, hanem az állami rendszerbe kerül. Ez az államnak évi 350 milliárdos kiadás megspórolását jelenti, viszont ugyanennyivel károsítja meg a több mint kétmillió magánpénztár-tagot."

#313158 zeeh_ Előzmény: #313005

Nekem egy bajom van a különadók kapcsán.

Az elosztó rendszer ettől még nem változik, az önkormányzati rendszer sem, újra fog termelődni a probléma és a hiány.

Valaki szóljon már idiót…

#312990 zeeh_

Valaki szóljon már idióta Gaskóéknak, hogy a Rail Cargo Hungary már nem a magyar államé. Már megint sztrájkkal fenyegetőznek a tervezett létszámleépítések miatt.