Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Politika totyik

Vona Gábor: Teljes vagyo…

#311951 Wall street

Vona Gábor: Teljes vagyonelkobzás

Május óta van szerencsénk az Önök támogatásával testközelből látni, hogyan is működik a magyar Országgyűlés. Nem voltak naiv elképzeléseink, de az ott tapasztalt valóság, még a vártnál is szörnyűbb képet fest.

Tőlünk balra egészen extrém öltözködési stílusukkal figyelmet keltő LMP-sek, a nagyképűségtől alig látó fideszesek és hát a jó öreg szocik, akik maguk sem értik, hogy ha valóban forradalom történt, ahogy azt Orbán Viktor állítja, akkor hogy a fenébe’ vannak ők még mindig szabadlábon. Pláne, az Országgyűlésben. Aztán látjuk azt is, ahogy a képviselők a hétfői szavazások után fogják magukat, és a viták megkezdése előtt egyszerűen hazamennek. Biztosan kezdődik a Győzike Show, az Édesnégyes vagy focimeccs. Nehogy már ott üljenek a Nemzet Templomában – gondolják felháborodva. Ezegyébként körülbelül olyan, mintha a kedves olvasó bemenne a munkahelyére, aláírnáreggel a jelenléti ívet, aztán hazamenne.

Szintén csak ajánlani tudom, ha valaki az Országgyűlésben jár, mindenképpen beszéljena takarítókkal, és kérdezze meg tőlük, ugyan melyik frakció mit hagy maga után, amikor véget ér az ülés. Én az MSZP padsoraira szoktam rálátni, hiszen a sors furcsa fintora, hogy ők ülnek tőlünk jobbra, a jobbszélen. Elképesztőnek tartom, hogy valaki ezen a szent helyen képes szemetet hagyni. Valahol úgy érzem, hogy aki ezt teszi, az - mégha szimbolikusan is, de - azt a magyar emberekkel teszi. Sorolhatnám még a sok-sok kellemetlen tapasztalatot, de azt is el kell, hogy áruljam, a kellemetlen érzés kölcsönös.

Látom, hogy nem csupán számunkra nem nyújtanak szép látványt a többiek, de mi is igencsak bökjük a régi elvtársak szemét. Gondoljunk bele, húsz éven keresztül folyt ott a semmi csépelése, dagonyáztak a langyos lábvízben, egyszer csak jön egy pimasz fiatal párt, és elkezdi kimondani a számukra igencsak kellemetlen igazságot. Szóvá teszi, hogy a politikusok nagy része álláshalmozó, hogy minden, ami jó, a Jobbik programjából veszik át, hogy az összes képviselő nyakig ül a korrupcióban. Elkezdenek beszélni olyan kényes tabukérdésekről, mint a multik megadóztatása, a cigánybűnözés felszámolása vagy – jaj! – az izraeli felvásárlás. Persze, hogy rosszul vannak tőlünk. Húsz év aljas, cinkos és nemzetáruló nyugalmát zavartuk meg. Illetve zavarták meg azok a magyar emberek, akik belénk helyezték a bizalmukat.

Meggyőződésem az is, hogy ha egy pszichológus megvizsgálná a képviselőket, az is kiderülne, hogy azok társadalmi beilleszkedésre teljesen alkalmatlanok. Végzetesen elvadultak az emberektől, eltávolodtak tőlük, és ezért halvány fogalmuk sincs azok problémáiról, gondolatairól, terveiről és életéről. Ezt persze érzik is az emberek.

A minap például egy idős hölgy Berhidán – komoly kisebbségi problémákkal rendelkzőVeszprém megyei település – azt kérte tőlem, szóljak már Pintér Sándornak, hogy költözzön le hozzá, a házába egy hétvégére. Csak annyit kér tőle, hogy menjen ki a kertjébe, ahol olyan emberekkel fog találkozni, akik nem laknak nála. Talán belügyminiszterként el tudná magyarázni nekik, hogy nem szokás más kertjébe járni. Persze ő is tudta, én is tudtam, mindenki tudta, hogy erre semmi esély. A magyar politikát nem érdeklik az emberek. Mi több, legjobban akkor éreznék magukat, ha egyáltalán nem is kellene emberekkel találkozniuk.

És amit a leginkább fájlalnak az emberek? Az elszámoltatást. Pontosabban annak elmaradását.Azt, hogy ebben az országban jó ideje nem éltük át a katarzist. Nem bosszúból, hanem igazságból. Azt, hogy a bűnös elnyeri méltó büntetését. Hogy azok, akik az országot tönkretették, nem futhatnak el az igazságszolgáltatás elől. A Fidesz a választások előtt kemény elszámoltatást ígért, amelyből semmi sem lett. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Pedig itt nem lesz addig rend, amíg azoknak, akiknek ezt a helyzetet köszönhetjük, nem kobozzuk el a vagyonát. Akkor majd más világ lesz…

barikad.hu

Devecseri szemtanú: megi…

#311948 Wall street

Devecseri szemtanú: megint fosztogatnak az orkok

Szemtanúi beszámoló következik a vörösiszappal borított Devecserről. Igen, a korcsok itt is fosztogatnak – akárcsak a múltkori árvíz esetében. Mi meg csak tűrünk, miközben normálisabb országokban ott helyben agyonlőnék ezeket az ember alatti lényeket. Csak mi (pontosabban: az impotens Orbán) vagyunk olyan hülyék, hogy nem csináljuk ugyanazt, mint a világ mindegyik más, az ilyen cigányokkal kőkeményen leszámoló népe. Vajon miért szabad a franciának, olasznak, dánnak, svédnek, tótnak, finnek, románnak, bolgárnak, szerbnek, amerikainak, spanyolnak stb., ami nekünk nem?

"Most jöttem meg Devecserről, nedvesített kötszert vittünk a dokinak egy gyártó cég jóvoltából mert nincsen neki már több. (Ezért engedtek be.) WC-papírral és újságokkal kötözték be a mentésen dolgozók véresre mart lábát (akik a bekötözés után mennek is vissza a trutyiba.) Szereztünk neki egy autót is az ÁNTSZ-től. Az övét összetörte a trutyi..

A katasztrófavédelemnek gyakorlatilag nincsen egészségügyi részlege. Minden teher a háziorvosokra szakad.

Ma de. egész Devecserben egy db mini markológépet gépet láttam dolgozni, és rengeteg embert lapáttal. Meg több száz rendőrt, katonát. Működött a gulyáságyú és az 50 éves Csepel teherautókra szerelt 50 éves vegyvédelmi tisztító felszerelés... 30-40 éves URAL-ok és ZIL-ek. Padokkal felszerelve várják a kitelepítési parancsot.

3 perc után fel kellett vennünk a maszkot. Annak ellenére, hogy folyamatosan locsolnak. Gond van már a levegővel is.

A újságírók a város szélén ácsorognak. A lakosok utálják őket.

Nekünk is kb. 50-60 eltűntről beszéltek.

A cigányok meg közben lopnak mindent. Ásványvizet, élelmiszert, gumicsizmát, ruhát, stb. amit elvisznek a sümegi piacra eladni."

http://kuruc.info/r/35/67641/

Re: Esztergom és a karaktergyilkosság

#311932 matgab Előzmény: #311921

Netmaster, áruld már el légyszi, hogy ezeket az adatokat milyen nyilvántartásból látja ilyen világosan a liberális oldal:

"Az eredmények egyértelműek, a szavazóköri adatokból (pl. ezekből) jól látszik, hogy Fidesz-szavazók tömegesen voksoltak a párt polgármesterjelöltje ellen."

Re: nincs cím

#311928 Netmaster Előzmény: #311925

Remélem Dúró és Novák is részt vett a tüntetésben. :)

Amúgy nem értem a transzparenseket, a kutyapózt akarják betiltani? :D

#311927 Netmaster Előzmény: #311923

Biztosan volt, de ugyebár a szakértői, tudományos hozzáállás helyett ez szokott győzni: hiszen már évek óta ment ott a szivárgás, az csak nem okozhatta...

Olvastam Richard Feynman beszámolóját a Challenger-bizottságban végzett munkájáról, és valami egészen elképesztő, hogy a NASÁ-s vezetők bizonyos, kritikusnak számító hibák kockázatával szemben az addigi sikeres missziókat megerősítésnek tekintették. Ergo ha az oroszrulettben életben maradtál az első próba után, nyugodtan tessék folytatni.

A National Geographic: Seconds from Disaster sorozatában szerepel egy hasonló eset, az olasz Stava-völgyben történt 1985-ös katasztrófa. Nagyon tanulságos az is.

#311923 zeeh_ Előzmény: #311922

Mindenesetre valami nagyon bűzlik a gátszakadás előtti vizsgálattal.

Nem tudom elhinni, hogy semmi jele nem volt annak, hogy baj lehet.

#311922 Netmaster Előzmény: #311920

Nyilván azért tette oda az emberét, hogy ezáltal közvetve-közvetlenül ellenőrzése alatt tudja azt a területet is (csakúgy mint a leváltott nemzeti parki vezetők esetében), és ezzel a módszerrel nekem az illető hölgy szakértelmétől függetlenül komoly fenntartásaim vannak. Igaz, nem tudom, az adott helyzetben mit tett volna másképp egy felelős, szakértő vezető, elvégre ő sem ment volna ki a helyszínre a két szemével ellenőrizni (persze a jegyzőkönyvnek nevezett sajtpapír így nulla, legalább belsőleg kellene oda részletes értékelés).

Alvás: ja, volt a két időpont közt az is. Meg még lesz is. :)

Esztergom és a karaktergyilkosság

#311921 Netmaster

"A Fidesz esztergomi szervezete választási csalás miatt megfellebbezte a helyi választás eredményét, beadványuk szerint „bűnben fogant hatalomszerzés történt Esztergomban”. Azt a választást, ahol a független (a Fidesz-KDNP-n kívül mindenki által támogatott) Tétényi Éva 64:36 százalékos arányban, 3.600 szavazattal győzte le Meggyes Tamást, a város fideszes polgármesterét. Az eredmények egyértelműek, a szavazóköri adatokból (pl. ezekből) jól látszik, hogy Fidesz-szavazók tömegesen voksoltak a párt polgármesterjelöltje ellen. Az is mindössze 26 szavazaton múlt, hogy egyéni képviselőként bejutott a képviselő-testületbe."

"A Területi Választási Bizottság egyhangúan elutasította a kilenc fideszes képviselő által benyújtott fellebbezést. A Szeretgomon olvasható beadványban egyébként az olvasható, hogy a beadványozók a fellebbezés ellenére elfogadják a választás eredményét(?)."

http://mandiner.blog.hu/2010/10/06/bunben_fogant_hatalomszerzes_ilyen_orszag_pedig_nincs_ccxliv

http://vastagbor.blog.hu/2010/10/06/eredmenyhirdetes_elott_es_utan

Nem irigylem a frissen megválasztott polgármester asszonyt...

#311920 zeeh_ Előzmény: #311916

Így van!

Lehet, hogy előtte se vették komolyan az ellenőrzést, de nekem ne magyarázza már el Illés, hogy 2 héttel korábban minden rendben volt és még csak véletlenül se igazak azok a 2005-ös képek, amik a Vastagbőr blogon is fent vannak és bizonyítják, hogy szivárgott a cucc már akkor is a tározóból.

Idézet egy azóta törölt Index topicból:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FxrE4dv__ZAJ:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9205101&la=103973546

"én a magam részéről kedveltem Illés Zoltánt.

csak éppen nem a politikai kommunikáció szakon végzett, általános iskolai környezettanár végzettségű titkárságvezetőjét kellett volna kineveznie a reg. környezetvédelmi igazgató posztra."

Netmaster, te nem alszol? :)

02:08, 06:42...

Alkotmány

#311919 Netmaster

A Számvevőszék is javaslatot tett az alkotmány tartalmára. :D

"A felkért szervezetek dokumentumait böngészve az látszik, hogy mindenki maradt a kaptafánál. Az MNB, a Legfelsőbb Bíróság, az AB, az ombudsmanok, a PSZÁF mind mind ahhoz szóltak hozzá, ami a feladatuk volt. Kivéve az ÁSZ-t, amelyik elvárásként(!) fogalmazza meg a Magyar Szent Koronára, mint történelmi ereklyére történő utalás szükségességét, a kereszténységnek a „nemzet erkölcsi tartásának” kialakulásában játszott szerepének, valamint a „szabadság, egyenlőség, testvériség” eszméjének megjelenítését, mely hozzájárul a „szétszakított magyar nemzettesttel” (sic!) való jó kapcsolatok ápolásához."

http://mandiner.blog.hu/2010/10/07/szabadsag_egyenloseg_szamvevoszek_ilyen_orszag_pedig_nincsen_ccxlv

"Az evangélikusok deklarálnák az új alkotmányban a monogám házasságot, a Mazsihisz a Tízparancsolatra utalna, a katolikusok a vasárnapot is belevennék az alaptörvénybe, derül ki az alkotmányelőkészítő bizottsághoz érkezett javaslatokból. Meglepő javaslattal állt elő a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, amely a gyermekeknek is választójogot adna. A Szent Koronára több szervezet is utalna az alkotmányban."

http://index.hu/belfold/2010/10/07/egyre_tobb_szervezet_szolna_a_szent_koronarol_az_alkotmanyban/

#311916 Netmaster Előzmény: #311856

Ez így szép és jó, hogy egy rakat ember hibás volt a helyzet kialakulásáért, de ha egyszer van egy felügyelő hatóság, ami véletlenül épp most végzett ellenőrzést, hadd lehessen már felvetni, ugyan miért nem talált semmilyen hiányosságot, feltéve, hogy az alábbiak fennálltak:

-a tározó kritikus állapota akkor (és korábban) már észlelhető volt,

-az ellenőrzés erre kiterjedt.

Vagy a hanyag ellenőrzésre a korábbi mismásolások, törvénysértések stb. elfogadható kifogásnak számítanak, ha az önmagában képes lett volna a katasztrófa elkerülésére? Ha meg nem lett volna képes, akkor legfőbb ideje az ellenőrzés menetén változtatni.

#311863 Zotya32 Előzmény: #311856

majd úgy irányítják a sajtót a háttérhatalom emberei, hogy a végén Illést fogják felelősségre vonni.... és a MAL vezetője lesz majd a "hős".

#311856 matgab Előzmény: #310637

http://hvg.hu/itthon/20101007_tanar_bubos_banka_kor_tagja_hatosag_vezet

Ne má'n!! Azért ezzel ugye nem azt akarják mondani, hogy az eddigi jó vezető alatt a gát jól karban volt tartva és minden korrekt volt, viszont most, hogy ez a vezető, ezt már nem bírta el a gát??!

Talán nézzük meg azt, hogy a volt komcsik hogyan kapták meg 10 millióért a gyárat, miért nem költötték el azt a 3 milliárdot környezetvédelemre, amire az adásvétel során kötelezettséget tettek, és vajon miért készültek már 2005-ben is olyan fotók, ahol lehet látni, hogy ereszt a gát?? És a csúcsszuper szoci szakmai vezető vajon 5 évvel a szivárgást bizonyító képeket követően miért nem csinált semmit???

Na erről beszéljünk, ne arról, hogy 3 hónapja kinevezett vezető miért felelős még a rossz időjárásért! Mekkora ferdítés, én az ilyen újságírót letiltanám a pályáról!

#310581 KawaBazsy Előzmény: #310578

Jah, én is meló mellett végeztem a fősulit, meg a többit, pl az angol nyelvtanulást (nulláról kezdtem felnőtt fejjel). De panaszkodni nincs okom, azt is megtehettem a közelmúltban, h kimenjek Londonba angolt tanulni a folyékony nyelvtudás végett, s meg is finanszírozzam. Csak azért kaptam fel a fejem az adózás kérdésére, mert itthon az adószabályok megalkotásakor vmiért inkább arról próbálnak meg még több bőrt lehúzni, aki amúgy is hajt eleget.

#310578 Wall street Előzmény: #310569

Én csak mondtam. Akik nincsenek kiszolgálva, azok sokkal talpra esettebbek ! Mert nincs hozzá szokva a kényelemhez, hogy majd a szülő elintézi, mindent magának kell előteremtenie. Vannak barátnőim, akik sajnos ahelyett hogy csak tanulnának, dolgolzni kényszerülnek iskola mellett, mert vagy fizetős suliba jár és a szülő meg nem tudja neki financírozni a tanulási költségeket !

#310569 KawaBazsy Előzmény: #310563

Nézd, akkor gyerekkoromban szar volt, de ezzel nem terhelném a fórumot, meg van rosszabb is. Én csak azt akartam az egészből kihozni, h én egész életemben küzdöttem, erőlködtem, h jussak valamire, s ezt várom másoktól is. Vhol azt olvastam, h az emberek 90%-a inkább a könnyebb, de rosszabbul jövedelmező életet választja, s csak átlagosan 10% hajlandó erőlködni..