Szerintem egyetértünk, nagyjából én is ezt írtam! :)
Azért írtam, h én már zártam volna, mert más a habitusunk, és valóban Ő tudja a pozinyitás okát. ( ráadásul Ő full fundás!)
Fenntartom, h be fog jönni a spekije, csak csúszik egy kicsit!
Szerintem egyetértünk, nagyjából én is ezt írtam! :)
Azért írtam, h én már zártam volna, mert más a habitusunk, és valóban Ő tudja a pozinyitás okát. ( ráadásul Ő full fundás!)
Fenntartom, h be fog jönni a spekije, csak csúszik egy kicsit!
mert nem ismeritek az alapvető szabályt: addig nem zárunk pozit, amíg meg nem szűnik az ok, amiért nyitottuk.
Másrészt Nyilasi extrém fajta, ez nem baj, nála szerintem a fenti szabály mindent felülír, és a Nr.1. szabály. Ez megóvja a felesleges ugrálásoktól, kistoplódásoktól stb-től. Amíg valóban nem a pozihoz görcsös makacs ragaszkodás vezérli, hanem a valós oka a pozi nyitásának fennáll, jól teszi, amit tesz. Jó példa erre az olaj pozijának örökké tartása.
Tőzsdén a profit maximalizálása a lényeg - személyiségünk függvényében!! Ha a személyisége csak e stratégiával működik nyereségesen, akkor ezt kell tennie, amit tesz.
Én épp a személyisége, és az ahhoz kötödő tradek miatt nem tartom különlegesen jó tradernek, túl merev. De ettől még lehet a legsikeresebb 10%-ban is.
...vagy most kell venni??? Nem hülyegyerek szerintem....3 éve olvasom. Amit a fed művel jelenleg, az nem hiszem h tartós lehet, vagyis úgy gondolom, h bejön a spekije fél-egy év csúszással, azé nem zár semmit. Egyébként én is zártam volna a nyerő pozikat már rég, vagyis nem igazán értem én sem miért égeti a nyerőt.
Akkor kezdem érteni, miért nem ír semmit a blogjára és miért sz@r le mindenkit a jegyzés óta.
mostmar amugy 89 ezer Ft... csinos, 10%-os buktaban van mar...
Engem sem érint személyesen..csak már szemfényvesztőnek tartom...így nem kereskedik egy profi...:)
Egész éves profitot nem adunk vissza, én igen de én nem vagyok profi.:)
Az emlitett pozikat már én is emlitettem itt:
http://stocklandyard.hu/forum/topic/262/1/#post311273
:)
Ennek örülni fog lackok. A saját hedge fundja már csak 340%-on áll (főleg az USDJPY és SPX pozik veszteségesek), az alap jegyeinek aktuális értéke pedig 92 ezer Ft (11.-én volt az utolsó kötés 95 ezren). Engem személy szerint nem érdekel a dolog, csak a tényeket írtam le, azt viszont sajnálom, hogy a blogjába nem ír.
Akkor nagyobb pénzt kaszál mint amit én mondtam. 5 év nagyon hosszú idő, nagy pénzt kereshet ő ebből, képzelj el egy többszáz %-os profitot, mennyi lenne a saját bevétele. .) Ügyes.
kezdem ugy erezni hogy neked a tyukszemedre lepett ez a Nyilasi, annyit fikazod itt ;). Miert foglalkozol vele?
No offense, termeszetesen, csak kivancsi lettem :)
A százalékokakat átírta, úgyhogy járt ott!
Hogy a blogba már nem írja be az aktuális állását azt nem csodálom.
Több mint 2 hónapja nem jelentkezett a blogján. Valaki tudja merre nyaral?
Tulajdonképpen a nyereségadót teszi el magának (20%). Nekem sincs alapom, nem bízok meg senkiben csupán az internetes tevékenysége miatt. Nyilasi állítólag nagy partiarc, playboy :)
Nagy felelősség az biztos, viszont ha másik oldalról nézed, kb 800 millát bíztak rá. A helyében egy abszolút biztonsági kereskedést végeznék. Nem tudom mennyi az alapkezelői díjból ráeső rész, és a hozamból , hogy részesedik. Ha az egész pénzt állampapírban tartja 5 évig , akkor is kamatos kamatok miatt kb 30% hozam 5 év alatt, óvatos kis üzletekkel megnöveli akkor 5 év alatt minimum dupláznia kellene, ez azt hiszem nem egy extra hozam. Ha csak ezt megteszi az alapkezelői díjakból, és hozam utáni jutalékból gondolom legalább 100 milliót fog keresni. Ennyi pénzért már érdemes kicsit spekulálni. :D
Ha meg rosszul sül el maximum többet nem lesz alapja, és a jutaléka mondjuk 20 millió lesz 5 év alatt. Persze a számok csak tippek nem néztem utána milyen kulcsokkal dolgozik.
nem vagyok biztos, hogy ebbe a topikba vagy egy másikba írtam ahol szóba került nyilasi pár hónapja..nekem akkor is az volt a véleményem, hogy sosem bíznék egy fillért sem egy ismeretlen valakire csak azért mert a blogja szerint jók a hozamai..továbbá azt is írtam, hogy nehogy úgy járjon a nyilasi alap mint a kupecz richárd vezette fund de la salle..ahol is most már egy ideje futnak a pénzük után az ügyfelek miután a pszaf betiltotta az alap működését..
Én nem is mondtam az alapról semmit. Sőt nekem nincs is..:)
Csak azon elmélkedtem, mi értelme végignézni a hozam ledarálódását.
Nagy felelősség van a vállán, nem irigylem. gondolj csak bele vagy 10 év nagyszerű teljesítmény után mindenki alig várja hogy hibázzon, akár csak egyet is és keresztre feszítik. nem véletlen nyit kis áttétekkel.
A helyében lelépnék Thaiföldre a milliárdokkal és röhögnék. De persze ő nem ilyen, hisz még csak 2 hónapja tűnt el. Csak viccelek :)
Biztos hogy van összefüggés a trading blog és az alap teljesítménye között? szerintem semmi. legtöbb pozija már akkor meg volt amikor még nem is volt alapja.
Nézegetem a Trading blogot....mivel nem frissíti már azt sem nem tudom, hogy áll...de ha nem csinált azóta semmit akkor szépen végignézte ahogy átmegy vaskos pluszból nullába illetve minuszba egy-egy trade eredménye:
Szeptemberi bejegyzés:
EURUSD short (euro eladáson dollár vétel): [ 1.396 | 1.269 | 3.0977*1 ] = +28.18%
Ez most 1,3936...még éppen nem minusz
S&P500 részvényindex szeptemberi shorteladás: [ 1127.50 | 1048.25 | 4.1773*1.3 ] = +38.17%
Ez most 1158 ...már minuszban
British Airways CFD shorteladás: [ 230.60 | 209.90 | 4.1773*0.15 ] = +5.62%
Ez most 266...már minuszban
Air France CFD shorteladás: [ 12.00 | 10.37 | 4.1773*0.05 ] = +2.84%
Lufthansa CFD shorteladás: [ 12.50 | 12.45 | 4.1773*0.05 ] = +0.08%
TUI CFD shorteladás [ 7.85 | 7.96 | 4.4031*0.1 ] = -0.62%
USDJPY long (jen eladáson dollár vétel): [ 85.30 | 84.20 | 4.4031*1 ] = -5.68%
A többit nem kerestem ki...