Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Fx tippek, gondolatok

Re: nincs cím

#310071 banyaiz Előzmény: #310048

Vsz az mindegy, hogy akik megveszik nekik honnan van pénzük, van egy piaci állapot, és a jegybank gyengíteni akar elkezdi önteni a jent, még jobb ha mindjárt élénkítés címén is nyomtat pár ezer milliárdot nem csak a meglévőeket. Elvileg erre gyengülhet a jen, meg van egy csomó másik hatása is a gazdaságra persze, csak ennyi az intervenció. Még jobb ha nem kell csinálniuk semmit csak a dumákra megy abba az irányba amit szeretnének, szóbeli intervenció. Ebben amcsik a legnagyobb mesterek szerintem. Nézd meg amit most csináltak, újabb élénkítések ígérete, még semmit nem tettek (vagy legalábbis nem jelentették be) és máris gyengült a dollár elég komolyat utóbbi időkben.

#310068 Amatoregy Előzmény: #310065

Aha. Akkor azt kívánom Sanquisnak, hogy legyen neki egyszer 2.000 milliárt jpy-je, hogy tudjon intervellálni. (Talán az utolsó akciónál ennyi volt...)

Remélem annyira tart minket, hogy előtte telefonon ideszólna, hogy most álljunk poziba.

:DD

#310066 blackmarket Előzmény: #310065

persze ebbol kovetkezik a tobbi jen parral is ugyanezt csinalja eur/font/chf stb.

mivel neki az usdjen faj a legjobban abba teszi a legtobb penzt, annak a gyengulese amugy is "huzza" magaval a tobbit

#310065 blackmarket Előzmény: #310048

a jegybankok "bevannak kotve" a deviza piacra direktbe mint barmely brokerhaz.

a BoJ egyszeruen kiveszi az osszes ajanlatot a penze erejeig( ill amennyit ra szan) nem keves kell hozza mivel az usdjen paros a 2. helyzett forgalamat tekintve, kb.19-20% az osszbol.

egyszeruen dollart vesz jen elleneben tehat zarja pl a betett usdjen long pt ket

#310052 Sanguis Előzmény: #310048

Sajnos még nem interveniáltam, így a részletes technikáját nem ismerve, nem tudok neked válaszolni.:)

#310048 Amatoregy Előzmény: #310044

Ezt értem a technikáját nem.

van egy csomú új jpy-m. Ráöntöm a piacra. Vagyis valakik megveszik. De hogy megvegyék valamit el kell adniuk nem?

Vagy rosszul gondolom?

Vagy a spekik csak simán hitelt vesznek fel jpy-ben?

De akkor visszatértünk az n-1 állapothoz. Van jpy-m és meg akarok tőle vállni...

#310042 Amatoregy Előzmény: #310040

Azt akartam irni. (Hogy japán jent ad el.) Viszont ha elad, akkor valamit venni kell érte nem?

A pénznyomda más kérdés. Mi szivja fel?

#310041 Amatoregy Előzmény: #310038

Oksa.

De van néhány pozim eur gyengülésre is alapozva. Ezeket is érinti egy esetleges intervenció.

Mivel mostanában nem nagyon követtem az eseményeket ezért nem is értem. Ami még nem lenne baj, de 1 hete kb fordítva ülök a lovon kis pozikkal... (Amik számossága miatt viszont nagyobb tételt jelentenek...)

#310040 Sanguis Előzmény: #310035

Nem vesz a BoJ, hanem jent ad el. Ráadásul nem csak interveniál, hanem pénzt dob a piacra e mellett.

#310038 Sanguis Előzmény: #310033

A dollár elkezdhet erősödni, mivel az új USA pénzügyminiszter fekete ló. Vagyis lehet, hogy az államháztartási hiány rendbehozatalával akar majd foglalkozni, akkor Berni és az új pénzpumpa a FED részéről anulálva.

#310035 Amatoregy Előzmény: #310034

Beszélgetünk nem?

Szóval jpy el kezd usd-t vásárolni. Usa nem kevés pénzt ölt bele a usd gyengítésbe. Tehát várható, hogy visszavág. Ha nem akarnak sok pénzt égetni, akkor valszeg nem jpy-t fog vásárolni. ( :D )

Marad az eur. Viszont mi van, ha összebeszéltek és kapásból eur-t vesznek mindketten?

Akkor svájc óvatosan el kezd kiszállni az intervenciók során felhalmozott eur készletből.

De mi van, ha másképpen csinálják? És Kina?

#310033 Amatoregy Előzmény: #310032

akkor bukóban lévő eurjpy shortot már nem tartogatom tovább...

És mi van akkor, ha a birodalom visszavág?

#310031 Amatoregy Előzmény: #310023

Szia,

a kérdés az hogy hogy teszi mindezt.

Pontosabban jent ad el, de mit vesz helyette?

usd-t

eur-t

gbp-t

chf-et?

Vagy valami mást?