Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: nincs cím

#309999 matgab Előzmény: #309993

Azért ez az elfogadás dolog is csak addig működik, amíg az elfogadandó személyek is elfogadják a mások életvitelét, azt nem zavarják, nem törnek rá, nem gyilkolják meg.

Szerintem senkinek -legalábbis az aki nem teljesen elvakult- nem azokkal van problémája akik tisztességesen dolgoznak, akár zenészként, akár segédmunkásként. A baj azzal van, hogy nagyon nagy része (többsége) a kisebbségnek úgy él, hogy az nem tolerálható a többségi társadalom részéről.

Ha toleráljuk azt, hogy az ő többségük így él, ahogy él, akkor ennyi erővel hagyjuk szbadon élni a gyilkosokat,pszichópatákat mert nekik is megvannak az okaik nekik is, hogy miért váltak azzá amivé váltak.

Meg hagyjuk a fertőzéseket, vírusokat, gombákat is az ember szervezetében, mert micsoda dolog megölni azokat, azoknak is van joguk élni!

#309998 GáborGábor Előzmény: #309993

Ezt talán Sárközynek is kifejthetnéd ...

;)

A dorgálás jogos lehet ha a formát érinti de a tényeken nem változtat. Tudom, nem akarta Józsit senki bántani, hanem azokat illették szélsőséges jelzőkkel akik szélsőségesen élnek és tevékenykednek.

Gondolom, olyan helyen laksz, ahol nem laknak nyomornegyedbe illő körülmények közt romák. Tehát érdemes lenne ezen is elmélkedni - miért is van ez így ...

Persze vannak olyanok is akik assziszik, Ferencek ...

;)

#309993 phiona Előzmény: #309875

Sziasztok Wall street és TrogerBroker,

ugyan a ma este nem a cigánykérdésről szól hiszen megint választott az ország, de amiket írtatok kicsit gondoljátok talán újra , nekem tökmindegy, magatok miatt.

Az ember mint faj talán a természet legérdekesebb kísérlete (“sok van mi tökéletes…”) de nagyon sokféle irányban alakult. Vannak fekák meg ázsiaiak stb különböző személyiségjegyekkel, ezt tényként kell elfogadni. A Sors azért dobálja fel a problémákat hogy oldd meg, nekünk társadalmilag talán legnehezebbként a cigánykérdés jutott. A “magyar” sokban más, valszeg a nemzeti identitásunkat kellene előbb meghatározni és aztán ehhez szabni a velünk élő másokénak megítélését, ez minden nemzetiségre igaz.

Azzal hogy definiálunk egy problémát már elindultunk az úton de nem szabad itt megrekedni a szidalmazásba temetkezni. Húha de nagy a baj ez kevés, mondj megoldást v legalább javaslatot anélkül csak egy helyben topogsz és ezt nem rátok, általánosságban mondom.

A cigányok nem érzik mi az hogy a másé, nem érzik bűnnek ha elveszik, érzik viszont az ellenszenvet, ez minden emberi kapcsolatban agressziót vált ki.

Volt dolgom cigányokkal. Érzelmesek és melegek, a maguk értékrendje szerint becsületesek. Van hogy hónapok után hozza meg a tartozást de akkor ott van vele akár az összes gyereke, nem a szocpolért csinálta nem tudatos ebben. Elfogadni kellene megtanulni, elfogadni a tényt h velünk vannak. Ebben tágabb határok is kellenek ha jó életet akarsz, az elfogadás a kulcsszó. Fogadd el hogy kék az ég és zöld a fű, fogadd el hogy vannak mások, fogadd el hogy néha te is más vagy magadnak :-) Mindig tökéletesen teljesítettél az értékrended szerint? Sosem voltál gyenge? Nah ugye :-) Ne légy merev, nyiss kapukat engedd bejönni ami jön és ne ítélkezz, akármilyen okos vagy is csak egy esendő ember… :-)

Végül: egy társaságban illik figyelmesnek lenni. Józsi emberi kvalitásai asszem vitathatatlanok. Lehet persze megbántani meg ellene érvelni de ha ő egy szintre helyezi a mércét, a vele szemben jövőnek is el kell érnie ezt a szintet sztem. Utólag nehezebb a mentség, jó előbb átgondolni…

Kampánycsendet sértettek…

#309974 Wall street

Kampánycsendet sértettek a miskolci komcsik

Több szavazókörnél jelentek meg MSZP-s jelölteket reklámozó autók Miskolcon a szavazás megkezdésekor, valamint MSZP-s jelöltek reklámpólóit viselő fiatalok.

A rendőrségi bejelentés megtörtént, a Helyi Választási Bizottság vizsgálja az eseteket.

http://kuruc.info/r/52/67259/

Hamarosan lezárul a szav…

#309972 Wall street

Hamarosan lezárul a szavazás, szerintetek a Jobbik képes lesz-e megelőzni az MSZP-t ? Én nagyon reménykedem benne .

#309971 rbbj11 Előzmény: #309935

csak halkan mondom: a diákok is eltartottak...

Ráadásul oly gyakran olyan képzéssel töltve az időt, aminek semmi hasznát aztán nem veszik...

#309969 matgab Előzmény: #309968

Igencsak kreatív kampánycsendsértésről érkezett hír.

http://hetivalasz.hu/itthon/gyurcsanyt-bedobtak-egy-szavazo-urnaba-32205

Este hétig szól az őszödi beszéd Terézváros 23. választókörzetében - értesült az ATV.hu.

Az egyik urnába ugyanis bedobtak egy magnót, amely folyamatosan játssza Gyrucsány Ferenc őszödi beszédét.

Mivel a törvény tiltja, hogy az urnát este 7-ig kinyissák, egy vastag anyaggal takarták le a dobozt, hogy tompítsák a felvétel hangját. Az eset kapcsán feljelentést tettek.

1,5 millio, hát ijesztő,…

#309968 Fornit

1,5 millio, hát ijesztő, én 800 e re gondoltam.

De osztán vigyázni ám az illen rásszista szövegekkel ha a nyóckörben jár az embör, mert így járhat minden "szkínhed gecccí!":

Ma olvastam a bulvárban:

"Ecséd. Szamurájkarddal fenyegette meg egy ittas ecsédi férfi az őt lecsendesíteni akaró rendőröket. A férfit gyorsított eljárásban két év börtönbüntetésre ítélte a bíróság."

Naszóval ezért 2 év. Ha ezt huszan teszik esetleg 1-2 támadónak 2 év és néhány felfügg, esetleg semmi. Ez is egy tanulási folyamat, sajnos ellentétes mint ami a kívánatos. Usa-ban ma lehet lelőtték volna amint fegyvert emel a rendőrökre.

#309967 matgab Előzmény: #309918

Netmaster kollega,

Ha az embereket és tetteiket nem csupán önmagában a saját maguk jogán akarjuk megítélni, hanem azok kialakulásának és elkövetésének okait vizsgálva engedünk meg valamit valakiknek az szerintem pont rasszizmus.

Az az igazság, hogy engem nem érdekel, hogy azért gyilkol, lop, csal, hazudik-e valaki mert előtte kanárit evett, vagy vért ivott, vagy bányász volt, vagy munkanélküli, vagy gyerekkorában az apja molesztálta!

Sajnos ezt a típusú gondolkodást -ami gyakorlatilag a rasszizmus azon formája, ahol a normális többséget diszkriminálják negatívan a kisebbség ellenében- először felelős politikusként már megint a társadalmi normákat szétzúzó szadesz egykori belügyminisztere (!) mondta ki, ugye megélhetési bűnözöknek avanzsálva a tolvajokat.

Nem, nem és nem! Ne az legyen már rasszistaként titulálva, aki kimondja, hogy a bűnös legyen bűnözőként kezelve, és legyen az akkor is, ha az illető kisebbségi!

És ha bizonyos társadalmi csoportok összességében képtelenek elfogadni a többségi normákat és ezzel lehetetlenné teszik a többség normális életét, akkor azokat csoportosan kell kivonni a társadalomból!

Nagyon jó a francia példa: telepítsék ki azokat a telepeken élőket, akik nem akarnak és nem is képesek normális a társadalom többsége által kölcsönösen elfogadott normákat élni!

Ha valaki viszont bízonyítani tudja, hogy nehéz életkörülményei ellenére is tud , akar és beilleszkedik -elsősorban viselkedési normák tekintetében, akkor azt természetesen szintén ne vegzálják bőrszíne és vallása miatt.

Itt meg egy rossz francia példa: Pl. nem értem, hogy miért tiltották be a csadort, vagy akármilyen muszlim ruhadarab viselését, ha azok nem csinálnak éppen semmi rosszat. (más kérdés, hogy valójában ezzel a törvénnyel talán automatikus módon ki akarták szűrni Franciaországból a potenciális veszélyt jelentő iszlám fanatikusokat akik nyilván veszélyesek a francia társadalomra -ilyen szempontból egy indokolt és rafkós törvény ez).

#309945 Wall street Előzmény: #309922

Na szóval.... Ozzy !

Mint már mondtam még suliba járok, nem magamnak keresem meg a pénzt, hanem eltartanak.

Nyári munkán még sosem voltam, bár lett volna hozzá kedvem, hogy meg tapasztaljam mi az a munka, amikor csak saját magadra számíthatsz, de a nyári szünetemet pihenéssel töltöttem, nem nyári munkával. Majd dolgozhatok még eleget. Mamámnak van nagy kertje, a nyáron sokat segítettem neki kerti munkákban, leszedtem neki a babot, meg kapáltam neki amit meg kellett, gyomláltam stb. Nem fényezni akarom itt magam, de szerintem ez is valami.

Nem is értem miért kérdezted tőlem, de arra válaszoltál amit TrógerBróker szövegéhez fűztem. Nem vennék el senkitől semmit, nem rabolnék ki senkit és nem is ölnék meg senkit, hanem meg dolgoznék a pénzemért, meg spórolnék, nem lennék pocsék, nekem ezt tanították, így neveltek ! De ha arra vagy kíváncsi, hogy büdös-e nekem a munka, meg szégyen-e, akkor nem, nem az ! Szerencsére olyan családba születtem, ahol megtudják becsülni még a 10 forintot is, sok kicsi sokra megy...

#309922 Ozzy_ Előzmény: #309902

Én se csípázom a naplopókat, de azért egy kérdésem hozzád is lenne:

mennyit is dolgoztál eddig életedben?

#309918 Netmaster Előzmény: #309893

Ha már így átgondoltad, fizetek neked minden szóért, ami hozzászólásodból a cigányság jelenleg kialakult helyzetének okaira vonatkozik. Meg is van az eredmény, 0. :)

Engem nem az érdekel, hogy valami jogos-e vagy nem, hanem mi viszi rá az embert az adott cselekedetre, mi forog éppen az agyában, milyen múltbeli hatások érték. Ugyanis lehet fröcsögni, hogy jogos vagy nem jogos, meg börtönbe lehet csukni mindenkit, de ettől a helyzet nem sokkal lesz jobb. A problémákat ugyanis az okoknál lehet megfogni, nem tüneti kezeléssel.

Rálőttek a Jobbik monori…

#309909 TrogerBroker

Rálőttek a Jobbik monorierdei polgármesterjelöltjére

Ma este fél kilenc magasságában rálőttek a monorierdei Jobbik polgármesterjelöltjére, Szente Bélára és Csányi Gábor képviselőjelöltre - írja a barikad.hu.

Szente Béla a portálnak elmondta: plakátragasztás közben lőttek rájuk ismeretlenek légpuskával. A helyszínre nagyszámban érkeztek meg a rendőrök, a helyszínelők pedig megtalálták a légpuska golyóját.

(barikad.hu)

#309902 Wall street Előzmény: #309893

Némelyik úgy viselkedik : ha például szükségük van valamire, ami nekik nincs, de másnak van, akkor odamennek hozzá és megverik, majd elveszik tőle. Az, hogy azért a dologért meg is lehet dolgozni, és becsületes munkával megszerezni, az eszükbe sem jut, mivel azt ők is belátják, hogy egyszerűbb valakitől elvenni az utcán a tárcáját, benne mondjuk 10 000 forinttal, minthogy két napig dolgozzon látástól vakulásig ugyanezért a pénzért ( mint egy magyar ember ), Én így gondolom !

És az is a véleményem, hogy ez mind azért van, mert a cigányok sajnos képtelenek a magyar normák szerint nevelni gyerekeiket, vagy egyszerűen nem akarják, vagy nem tudják.

Hangsúlyozom : tisztelet a kivételnek, mert mint már mondtam ismerek olyan cigány embereket akiknek sikerült beilleszkedniük. Dolgoznak, nem lopnak, nem bántalmaznak időseket stb, !

Józsi : átgondoltam és t…

#309901 Wall street

Józsi : átgondoltam és tényleg súlyos szót írtam és sajnálom. Csak az emberben tehetetlen düh támad, amikor ilyen bűntettekről hall !

#309900 Wall street Előzmény: #309875

Attól még hogy nagy előszeretettel linkelgetem a rasszista cikkeket ez még nem bizonyít semmit, nem minősít ! Nem is ismersz, kezdjük ott :). Például , ezen a héten megkért az egyik roma származású diáklány, hogy nem-e tudnám neki kölcsön adni az én tesi pólómat, mert neki nem volt és szüksége lett volna rá, de, mondom neki, kölcsön adom szívesen, másnapra vissza is hozta ! Ha engem rasszistának titulálsz, akkor szerinted oda attam volna neki a pólómat ? Mondhattam volna neki, hogy bocs, de nincs ! Nincs sok roma származású ismerősöm ez tény, de akiket ismerek azok dolgoznak és nagyon rendes emberek. És volt már olyan is képzeld itt lakik a faluban, egy roma származású öreg néni, annyira szeret engem, mert mindig köszönök neki, meg szokta mondani, hogy milyen aranyos vagyok, múltkor például segítettem vinni neki a cuccot, haza kísértem, aztán megpuszilt és mondta hogy sok jót kíván nekem az életben :)

DE még egyszer kihangsúlyozom, hogy nem vagyok rasszista !

#309893 TrogerBroker Előzmény: #309883

Persze, jól átgondoltam....A szegénység senkit nem hatalmaz fel a bűnözésre... Mifelénk rengeteg a nagyon szegény magyar család, sőt sokan szegényebbek a környékbeli cigányoktól, mégsem mennek lopni, mégsem kötnek belém az utcán, mégsem vernek időseket, mégsem gyilkolásznak.

Mifelénk a cigányok nagy része nyíltan magyargyűlölő, utálják a magyarságot, és ez elég indok hogy belekössön az emberbe, megverjék, megalázzák.

Egyébként meg az a hatalmas méyszegínysíg sincs a cigányoknál, teccik nem teccik sokkal jobban élnek mint gondolnátok...