Regisztráció Elfelejtett jelszó

Pannergy fórum

A vízben oldott metán ke…

#310773 Kutató

A vízben oldott metán kezelése az Alföld több településén jelenleg nem megfelelően megoldott, erre a problémára nyújt megoldást a PannErgy által megvásárolt erőmű is. A berekfürdői erőműben a vállalat egyrészt környezetvédelmi szempontból is hasznos tevékenységet végez, hiszen a szén-dioxidnál 17-szer mérgezőbb metán elégetésre kerül, másrészt a PannErgy villamos energiát és hőt is előállít.

Bár az erőmű EBITDA termelő képessége nem jelentős, több ilyen projekt, kiegészülve akár későbbi CO2 kvótaértékesítéssel már érezhető profitot termelhet.

A mostani akvizícióval a PannErgy bizonyította, hogy a geotermián belül vannak egyéb lehetőségek, amelyeket érdemes kiaknázni, ezek összegyűjtve akár kiegészítő üzletágat is jelenthetnek a vállalaton belül.

Bokorovics Balázs a Portfolio.hu kérdésére elmondta, jelenleg nem egyeztetnek más erőművek megvételéről, de az Alföldön, több helyen működnek hasonló projektek, a későbbiekben elképzelhető, hogy ezek közül néhány a PannErgy fókuszába kerül. Bokorovics szerint több, már működő erőmű is érdekes lehet, de az Alföldön egyébként is sok helyen található magas oldott metán tartalmú hévíz, amelyre érdemes lehet erőművet építeni, ebben is részt vehet a PannErgy.

Remélem a későn ébredők …

#310766 Kutató

Remélem a későn ébredők jobban meghúzzák. Megköszönném ha valaki megmondaná, hogy a könyv alapján mi látszik kibontakozni? Most már a tőzsde elemzőnek lehet mondani, hogy a "lufiba" metán is van.

Re: A PannErgy hévízben oldott metánt égető erőművet vásárolt

#310742 Kutató Előzmény: #310701

Azért mindenki láthatja mennyit javult a cég kommunikációs részlege a régivel szemben. A tűzhöz közel állók tudhadtak valamit mert volt egy-egy 50,20 millás kötés is. 1100-nál jókor dobták a hírt, legalább lesz mire emelkedni. Talán meg is lesz a célár.

Újra felszálltam a geote…

#310247 Kutató

Újra felszálltam a geotermikus vonatra. Remélem a gyorsra.

Re: nincs cím

#310219 akpo7 Előzmény: #309910

Magasabb celar ellenere elherdaltam, kivagott a stop. Most bealltam venni lejjebb, de ha nem akar jonni, akkor figyelek, nehogy nelkulem menjen.

#309910 rbbj11 Előzmény: #309882

még mindig tartom, és folyamatosan bővítem. Nem olyan nehéz a dolog, egy trendelő eszközzel tőzsdézni.

#309871 exmnbs1 Előzmény: #309862

van még a talonjukban ez-az

mégpedig Albrechtnek opció 950-e október végéig

nekik is opció 1000 felett

#309862 akpo7 Előzmény: #309860

Ha CF-gondok vannak a cegnel, akkor ezt el is kell adni. Nem feltetlenul jo. De lehet felhuzzak nekik.

#309860 exmnbs1 Előzmény: #309858

ez olyan, hogy srv-vel fizetett a pannergy vagy a lánya a fúrócégnek, aki az eredmények ismeretében elfogadta

Eddig az emelkedést vagy…

#309858 Kutató

Eddig az emelkedést vagy kitörést követő kb 7-13 napon bellül forgalom csökkenése mellett vissszament. Most nem ez történt. A csütörtöki napon jelentősen csökkent a forgalom, ha jól emlékszem 44 millió volt, majd váratlanul - legalábbis nekem, mert semmi hír nem volt - pénteken 266 millás forgalom mellett 1.044-ig tört előre. Majd kiderült legalábbis nekem -Zeehnek köszönhetően-, hogy a "PannErgy Nyrt. és a 100%-os tulajdonában lévő PMM Zrt. 120.000 darab sajátrészvény adásvételében állapodott meg". Ez olyan OTP-MOL biztonsági "részvénycsere"?? Ennek mi a jelentősége? Talán felrántják 1200-1250-es szintig? Mire volt ez a pénteki rally? Talán jövő héten meglátjuk.

#309730 akpo7 Előzmény: #309481

Mondjuk 1,120 korul, ha csak az utoslo 7-8 gyertyat nezem. Viszont a 3. res megjelenesere is kell figyelni, mert az lehet a kimerulesi es az csak 1,080 korulre jon ki. Mondjuk ott meg beranthatjak 1,100 fole.

#309728 Ozzy_ Előzmény: #309459

volt két év beszálló. Most már megy a busz.

Legalábbis nagyon remélem =)