Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: BNV

#300351 Hathor Előzmény: #300348

Szia,

akkor számolj be majd, mit tapasztaltál :)

Ha francia ágyat akarsz venni, meg matracot, vagy jaccuzit akkor tetszeni fog :)))) többi szánalmas

(mondjuk én nem a felsoroltak miatt mentem ki) ,-)

Re: BNV

#300348 hosszhuszár Előzmény: #300315

Sziasztok,szia....

Na, pont elvetted a kedvemet, ma megyünk, így már nem nagy elánnal....

De azért megnézem......

BNV

#300315 Hathor

Kimentem ma a BNV-re (Budapesti Nemzetközi Vásár), öt éve nem voltam kb. szakmai nap volt ma, első nap. Katasztrófális hova süllyedt ez a market is. Régen jó üzleti kapcsolatok köttetettek ott. Most tiszta gagyi vásár az egész. Tele van kínaikakkal, indiakkal, meg mindenféle ázsia gagyit áruló néppel, akik gyöngyöket, zacskókat, rongyokat kínálnak. Iszonyat csalódás volt az egész. A pavilonok konganak az ürességtől. A kiállítok fele (az A. pavilonon kívül) ki sem vonult.

Pusztulat

Betonkodás

#300293 GáborGábor

Van valakinek víz alatti betonozásból esetleges tapasztalata?

Számomra érdekesebb lenne ...

;)

Re: nincs cím

#300279 Tom Taylor Előzmény: #300270

A kivitelezők a saját házukat ugyan ezzel a technológiával építik. Csak akkor nyújtják meg a kivitelezési időt, ha elfogy a cash. Ez persze a szerkezetet általában nem érinti inkább csak a befejező munkákat.

#300270 hosszhuszár Előzmény: #300257

Nem is vennék társasházi lakást, soha......:))

Bocs, nem személyeskedés, Ti biztosan jó, és megfelelő házakat építetek, az elmondásod szerint.

Mondom, nem vagyunk egyformák.

Arra viszont kíváncsi lennék, ha nem a befektetés mielőbbi megtérülése a cél, akkor menyi idő alatt készülne el egy ilyen 25 lakásos társasház........???

Mondjuk egy kivitelező, saját magának épít egy családi házat.

#300267 hosszhuszár Előzmény: #300252

Nem, nem a betonminőségről beszéltem, hanem az utókezelésről.

Én télen, nem építkezem, ez is a hüle "beragadt" szokás.........fagálló ide, vagy oda......

#300257 Tom Taylor Előzmény: #300252

Még annyit, hogy az alapra talpgerendát (talpkoszorút) szoktak készíteni.

A beton szilárdulása pedig 8 nap utána nyugodtan lehet rá terhelni. Társasház építésnél nem várunk 28napot. Beton szerkezet kiöntését követően pár nap után folytatjuk a szerkezet építését. Ha az épületnek megfelelő alapja van és rendesen megtervezett tartószerkezete akkor tapasztalatom szerint nem szokott vele probléma előfordulni. Egy társasházat (15-20 lakásos) 1 év alatt szoktunk felépíteni. Elegendő idő és több év távlatából elmondhatom, hogy nincs probléma a szerkezetekkel.

#300254 kerikoma Előzmény: #300252

Én amikor építkeztem az üres cementes zsákokkal letakartam és azt locsoltam nyáron... régi kőművesek mondták, hogy a zsák amit felfog vizet azt nem szívja fel olyan gyorsan a beton és nem engedi megégni.....

Bocsi ha valaki már írta volna, nem olvastam vissza teljesen:) Jó kis témák, szeretem:-)

#300252 Tom Taylor Előzmény: #300246

Picit elbeszéltek egymás mellett. Te elsősorban betonminőségről beszélsz ami a keverésnél használt anyagok minőségének és mennyiségének összefüggéséből áll. Lackok pedig az utókezelésről. Az utókezelés inkább a körülményektől függ. Télen hidegben történő betonozásnál a locsolás nem célravezető mert megfagyhat a víz, ilyenkor elegendő a takarás. Nyáron az intenzívebb hűtés miatt a locsolás a hasznosabb.

#300246 hosszhuszár Előzmény: #300245

Az rendben van nem is kifejezetten erre gondoltam, mert az is víz, ugyi....

De a leírás nem arról szól, hogy a vizet tartják ott fóliával, hanem betakarják fóliával a betont, oszthagykössön................

#300245 Ricsi Előzmény: #300237

Elárasztásost már láttam, a kökin építenek egy plázát, ott ezt csinálták.

Egyébként két malomban őröltök. A beton kötéséhez való vizet valóban ott lehet tartani fóliával. De a kötés közben keletkező hőt nem árt eltávolítani.

#300237 hosszhuszár Előzmény: #300230

No én sem azért írtam, mert igzad lenne, csak gondoltam, így lezárhatjuk ezt a témát........

A régi "beragadt" köművesek voltak szakemberek........de csak szerintem.

Azt ne mondja nekem senki, hogy "fólia" takarással, vagy bármi mással pótolható, a beton locsolással való hűtése..........és a kötés elősegítése.....

Voltam már egy pár építkezésen, és sehol nem láttam az említett módszerekből , hogy alkalmazták volna bárhol is.........

Ettől függetlenül valószínüleg "hatásos" lehet, Én soha nem alkalmaznám.

Mellesleg, ha neki állnánk egy samuval az általad, és az általam jól elkészítettnek mondott betonnak, kiderülne minden.

Én már próbáltam az én betonomat szétverni.......nem nagyon ment......

Emésztőt betonoztunk, a " beragadt" módszerrel, csak nagy géppel lehetett szétverni, a volvó kifordította, és egyben maradt........egy beton kocka, 10cm-es falvastagsággal.......

De mondom, Te úgy, Én így.......én így érzem jól magam itthon,,,,,,,,

#300230 lackok Előzmény: #300222

Nem ezért írtam. Csak, nem akartam elmenni amellett, hogy 2010-ben összesen 1 módszer van a beton megkötésénél. Ismertem mást is, jóindulatból megosztottam ha valaki nem ismerné a régi beragadt "kőműves" módszerek mai alternatíváit.

További szép napot!

#300220 lackok Előzmény: #300194

Nem csak teóriát írtam le..hanem a saját tapasztalatomat is. Nálam a falazás két nappal később elkezdődött....és kutya baja az épített résznek. A koszorú után viszont vártunk 3 hetet ez tény.

#300216 lackok Előzmény: #300215

Az utókezelés módszerei

vízzel való állandó permetezés (a friss betont csak permetszerűen lehet - kimosódás veszélye nélkül - nedvesen tartani, a faanyagú zsaluzatot is nedvesen kell tartani);

elárasztás (a felületet vízzel árasztjuk el és néhány centiméteres agyag, vagy homok, gátakkal megakadályozzuk a víz elfolyását);

a beton felületpárolgást gátló letakarásával (ponyva, nádpalló, homok, műanyag-fólia.) ;

a párolgás gátló anyagszórással (szórópisztollyal, permetező berendezéssel, a matt nedves betonfelületre felhordott, ott megkötött műanyag hártya szükségtelenné nedvesség utánpótlását, fehér színe véd az erős napsugárzástól);

a szerkezet belső hűtésével (nagytömegű betonoknál, a szerkezetbe bebetonozott csőrendszerrel, amelyben vizet keringtetünk);

védőtető alkalmazásával (térbetonozás, szabadtéri előregyártás kedvezőtlen időjárásnak kitett betonfelületeit védi a bedolgozás alatt és után a naptűző hatásától, esőtől,);

fóliával burkolt (0,5- 1,0 cm vastag habszivacs) hőszigetelő paplannal (a nem kívánt repedéseket okozó hirtelen lehűlés megakadályozás árai is szolgál);

#300215 lackok Előzmény: #300195

Jóember én se szárazon keverem a betont! :)

A nedvességet a keveréskor hozzáadott víz biztosítja amit fólia vagy egyéb takarással nem hagyunk belőle elpárologni. Vagyis nem csak locsolással előzhető meg a kiszáradás!

#300195 hosszhuszár Előzmény: #300188

Ezt már végképp nem értem.

Mi biztosítja a nedvességet a kötéshez?

A kátránypapír?

A víz, azért kell, hogy a beton ökéletesre kössön.

Ha betonozás után másnap, a kezedet ráteszed a betonra, meleget fogsz érezni.

Ez a kötéshez szökséges kémia reakció, (szerintem)

Ettől a melegtől, képes a víz elpárologni, és a cement nem tud megkötni, ezért porrá válhat a beton.

Ez hívják úgy, hogy megégett a beton.

A locsolással ez előzhető meg.

De mostmár tényleg befejeztem, építkezzen mindenki úgy, ahogy szerinte kell.....