Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: nincs cím

#300194 Amatoregy Előzmény: #300188

mondjuk ebben jj-vel értek egyet. Függetlenül az alapmagasságától a vasalt alap, ami vagy a sávalapon, vagy a sávalapon találhato zsaluköveken és az egybevasalt koszorúkon nyugszik várnék vele pár napot, 2 hetet. Amit te mondasz azt feltételezi, hogy a belső alap kvázi "úszó" vagyis nincs kötve az alaphoz.

#300188 lackok Előzmény: #300170

"Ha rákerül a falazat, 3 nap múlva, tuti hogy megnyomja."

Ezért van benne a vasalás, a húzott öv erőinek a felvételére, és mint mondtam ne úgy gondolkozzunk, hogy másnap rákerül az összes tömeg amit ennek a betonnak életében el kell majd bírnia. Egy normálisan kevert, Tömörített! betonon másnap járni lehet és a kezdősorokat nyugodtan rakni. A betont amúgy takarással is szokták védeni locsolás helyett olyan helyeken ahol az megoldható. Tökéletesen biztosítja a cement kötéséhez szükséges nedvességtartalmat. Sőt az ilyen beton sokkal erősebb mint amit vagy meglocsoltak aznap vagy elfelejtették.

Az alapból kilátszó rész általában az a 30 centi amit oldalt látunk. A földben lévő részt eddig sem locsolták sehol. Felette nedvesség elleni kátrányszigetelés van...ami szintén biztosítja a takarást, ha már raktak rá egy téglasort.

#300170 hosszhuszár Előzmény: #300022

Tényleg nem vitatkozni akarok, de ezy házalapot, amit betonoztak, többnyire a talajszint fölé emelik zsaluzattal.

Ezt illik egy hónapig kötni hagyni, és locsollni minden nap......

Ha rákerül a falazat, 3 nap múlva, tuti hogy megnyomja.

Nekem mindegy, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja......

#300069 zeeh_ Előzmény: #300067

Nyáron volt kb. 3 olyan hetem, amikor remek érzékkel miután belevettem, utána bezuhant.

Egész különleges faktor …

#300054 zeeh_

Egész különleges faktor hatás van ma nálam.

Amikor elmegyek a gép mellől (mert melózni se árt), a kiszemelt papírom elindul.

Orco, RFV, MOL...

#300022 lackok Előzmény: #300008

No és tegyük hozzá, hogy egy házalapra nem másnap kerül rá minden terhelés (falazat, szarufa, cserép, stb) hanem legalább 1-2 hónap. Simán megköt addig az alapbeton megfelelő szilárdságúra egy standard földszintes ház esetében mire az össztömeg fogja terhelni az alapot...

Nálam hozzáépítés volt...alapra két nap múlva ment rá a falazat, majd koszorú. Innen tényleg vártunk egy hónapot és utána a tető...nem látok problémát így 3 év elteltével.

#299995 hosszhuszár Előzmény: #299990

Nem is azért kérdeztem, csak egy jó összehasonlítási alap....

Az enyém, mindent kellően kivárva készült.....

És ilyen....

#299990 Kissherceg Előzmény: #299983

nem a tiedről írtam, hanem a magyar piacról, mint észrevétel :(

Tied korrekt, még a mélységben is :)

#299986 Amatoregy Előzmény: #299977

hihi,

födémpanelről írtam. Arra 5 cm beton jön. (Ném béléstestes ez végig éri egyben a távolságot, kb 1 m széles, méretre gyártják, lásd bevásárló központok)

Egyébként igazad van, ha parkettát akarsz. Ha padlólap akkor elég 2 hónap....

#299977 hosszhuszár Előzmény: #299969

5 cm-es aljzatbeton, normál kötési, kiszáradási idelye 45 nap.......

Akkor egy beton alap, ha van pince, ha nincs.....vagy egy beton koszorú, vagy akár egy béléstestes födém?????

De tudod mit, Te költözz be az első kapavágástól számított 6. hónapban, nekem, ráér, 2 év múlva is....:))))

#299976 Kissherceg Előzmény: #299926

ahhoz képest társasházakat húznak fel két hónap alatt évszaktól függetlenül számos településen... omlás veszély persze nincs kiírva, de hamar kiderül... brutál mi megy itthon, az eladási ár pedig kb piaci körül....

#299971 hosszhuszár Előzmény: #299958

Egy 5 cm vastagságú aljzatbeton ideális környezeti feltételek mellett (folyamatos 20°C hőmérséklet és 60-65%-os relatív páratartalom) kb. 45 nap alatt száradhat ki. Ilyen ideális feltételeket építkezésen nem lehet biztosítani. Az igazi bizonytalanságot azonban a visszanedvesedés jelenti. A napi hőmérsékletingadozások következtében a levegőben lévő pára kicsapódik és visszaszívódik az aljzatba. Ez a visszanedvesedés olyan, mint a jojó: nappal szárad az aljzat, éjszaka visszanedvesedik. Ez a jelenség balszerencsés esetben akár több hónappal is kitolhatja a kiszáradás időtartamát. Ráadásul az aljzat a száradás közben is okozhat kellemetlenségeket a deformálódással, repedezéssel, súlyosabb esetben megégéssel. Ezeknek a nemkívánatos kísérőjelenségeknek a kezelése sok időt és még több pénzt emészt fel.

http://www.baudocu.hu/11/pdcnewsitem/01/46/23/index_11.html

Nagybátyám, aki korabeli kőműves, azt mondta, magszilárd, kb 95 év után lesz......

#299969 Amatoregy Előzmény: #299955

Zabás megmondta nem?

28 nap 70-75 %-os kötési szilárdulás. Utána jó pár hónap.

egy normál szilárdulási sebességű cement 20 °C –on a 28 napos szilárdságának felét

valamivel több, mint 3 nap alatt éri el. Ugyanez a cement 5 °C –on ugyanezt az eredményt több, mint

6 nap alatt hozza, tehát a szilárdulás sebessége kb. a felére csökkent (feltételezve a megfelelő

bedolgozást, tömörítést és utókezelést).

Más kérdés?

:DDDD