Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dlph

Re: búcsú

#283014 Waszeitung Előzmény: #283009

"Sajnálattal és mély fájdalommal közlöm veletek, hogy DLPH ma reggel szívrohamban elhunyt."

Ez olvasható a blogján,remélem ezzel hogy ezt ide írom nem sértek meg senkit és semmit,őszinte részvétem,egy nagy alak hagyta itt a földi világot.

Re: Dow chart

#217302 _DLPH_ Előzmény: #216392

Szia. Igen, ha ezt áttörjük, ATH alá fog menni. 13700 minimum. Nagy a tumultus ott, nem csak a te vonalad, más mozgóátlagok és fibonacci egyensúlyi mutatók egy kupacban.

Nagyon várom blogodon az…

#217142 picirigo

Nagyon várom blogodon az elemzésed a jövő hétre vonatkozóan, mert kissé elvesztettem a fonalat!!!...de ezzel valszeg nem vagyok egyedül

Dow chart

#216392 gentlemanus

Megnéztem a Dow-t.

Szerintem nagyon cinkes szinten vannak a piacok.

Ha áttörjük az általam kérdőjellel jelzett pontot, akkor gyakorlatilag a korábbi csúcs közelébe, vagy akár ATH-ra mehetünk.

Ezt én nem tartom valószínűnek, sokkal inkább egy brutális és markáns lefordulást a nagy csökkenő sávtetőről ( ami egyben az ék teteje is ).

http://kepfeltoltes.hu/100325/dow_chart_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Re: fogalmam sincs

#216388 _DLPH_ Előzmény: #216371

Igen, ez nagyon reális lehetőség. Egy lehetőség.

A hosszú long időszak egy 30 % esés (pld) után egy ismételt fel esetén normális elvárás. De tartok tőle, nem lesz ilyen szerencsénk.

#216386 _DLPH_ Előzmény: #216369

Technikai oldalról alulról döngetjük a bikapiacot. (nálam). Még nem, de nem sok van vissza. (nálam)

Nem az a valószínű hogy átcsap belé. Könnyen semmiképp. És ez túl meredek emelkedés bikának. Utolsó szakasznak viszont normális.

Persze felőlem lehet lehelpiac is. Csak keressünk.Mindig keveset, hosszan, kiegyensúlyozottan. Aki erre képes, annak való ez. Szerencsésen belenyúlni valamibe....más műfaj.

Most néztem meg épp, 16 pozim van, abból 6 mínusz most, 10 plusz, és más más instrumentumok, de azonos méretezéssel. Ebből ha záródnak, lesz megint egy normális eredmény. A mínuszosokból kettő (egyik az aud nzd long) közel a stoppolódáshoz, a fontpozik erős plusszokban. És az usd -k is. (az usd nél volt fölösleges forgolódás nemrég, akkor sokat vitt, ez most lefaragta azt).

Az indexekkel széles sávban shortépítés fedezéssel megy, tehát széles sávban sell, de az utolsó időkben megint longgal fedezve. Semleges összhatással. x/Jen shortok mind mínuszban, usd cad kis mínuszban....satöbbi. Most nem jut eszembe más. Kívülről mondtam. AKármi forint longok pluszban.

Ebben az évben már 10 különböző instrumentum alatt (és az akármi usd nálam pld egynek számít) nem vagyok nyugodt. Fontos eleme a diverzifikációnak, és a hosszú csárt is. De ezt már írtam.

#216371 banyaiz Előzmény: #216330

Kosztó papa írta válságokról (párat átélt), hogy a tőzsde a tényleges gazdasági javulás előtt már optimista, a pánik elmúltával, és a pénzöntés megindulása után. Viszont amikor a likviditást elkezdik szűkíteni, vagy már azt megelőzően amikor megindul az erre vonatkozó spekuláció, annak ellenére, hogy a gazdaság javuló jeleket mutat a tőzsde átmenetileg eséssel reagál.

Az elméletének első felét eddig ez a válság is igazolta, remélem hamarosan láthatjuk a másik felét is. :D

Szerintem a legesélyesebb forgatókönyv még egy elbizonytalanodás, mondjuk ahhoz képest amennyit feljöttünk a mélypontoktól annak a 30%-ának erejéig aztán egy hosszú long időszak ATH-kal. Aztán ha ez a lufi is kipukkad egyszer az már lehet utánunk az özönvíz jellegű lesz.

#216369 kelvin Előzmény: #216368

Nem olvastam végig miket írtál eddig, de kíváncsi lennél a véleményedre!

Vajon ez már a bika piac vagy a legkeményebb shortosok elvéreztetése?

#216368 _DLPH_ Előzmény: #216363

Szia. Hogyne volna. Stoppok lejjebb példaként, de ennél sokkal több van.

Sajnos manapság a diverzifikáció egyik kötelező eleme, a sok instrumentum kis pozik, trendirányba és szakaszosan belépve ráadásul mindegyikbe.

Egy-két dologra tenni tétet....nagyon lutri. És ez a folyamat csak most kezdődött.

#216363 kelvin Előzmény: #216357

Látom a próféta visszatért! :-D

Üdv az oldalon újra!

Ezer éve nem hallottam rólad semmit. Van valami pozid mostanság?

#216341 Hibaz Előzmény: #216327

Azt írtad,hogy nagyobb esést vársz,mint utoljára.....ezért gondoltam 6000 alatti Dowra,ennyi....

Az oldal tényleg sokszor szarakszik.....