Regisztráció Elfelejtett jelszó

Dumcsi

Re: Medencés buli

#286055 Netmaster Előzmény: #286051

Pont a minap volt az indexen az állandó ülés káros hatásairól egy cikk.

http://index.hu/tudomany/2010/07/27/sokan_halalra_ulik_magukat/

Célszerű különvenni a ülést/mozgáshiányt és a tőzsdét, mindkettő önmagában, és másképp káros. Sajnos sokunk munkahelye is olyan, hogy ülve töltjük a munkaidőt. Legalább óránként tartsunk szünetet, rövidet mozogjunk (egy hasznos kis program, a Workrave, http://www.workrave.org/ segíthet ebben). Ezen felül valamit aktívan sportolni szinte kötelező.

A tőzsde meg állandó stresszforrás. Még ha jól csináljuk, és pozitív az egyenlegünk, a veszteségek akkor is negatív hatással vannak ránk. Mindannyiunknak meg kell tanulni békességgel pénzt veszíteni. És minél kevesebbet foglalkozni az egésszel, ne telepedjen rá az életünkre.

#286054 _pda_ Előzmény: #286050

a leengedős módszer tökéletes, ilyen vízmennyiségnél, ekkora terheléssel nem is lehet józan ésszel más módszert választani, gépészet nélkül

sajnos a beteg család nem rendelkezett elég önuralommal, persze valamilyen színten érthető a viselkedésük, ki akarna kimaradni a buliból

viszont ezzel veszélyeztették a többiek egészségét, és meg is lett az eredménye

sajnálatos, főleg baráti társaságban, de ezért gondolom nem fogjátok keresztre feszíteni őket

a medencék bakterológiai állapotát, nem véletlenül kell az az üzemeltetőknek havi rendszerességgel, önellenörző rendszerben elvégeztetni

ez természetesen az "ügyfélforgalommal" üzemelő objektumokra vonatkozik

hatósági előírás, közegészségügyi szempontból

a vizsgálandó komponensek Bakterológiai szempontból:

-Micrococcus szám

-Fekál coliform szám

Kémiai szempontból:

KOI

Ammonium

Nitrit

Nitrát

Klorid

Össz.Keménység

Lúgosság

pH

Helyszíni Klórmérés!

ha bővebb Bakterológiai vizsgálat szükséges, akkor ezek a komponensek:

-Micrococcus szám

-Fekál coliform szám

-Pseudomonas aeruginosa szám

-Staphylococcus aureus szám

szóval ezek a leglényegesebb dolgok (hivatalosan)

szerinted hány ember vizsgáltatta meg már a saját úszómedencéjét, jacuzziát, h miben lubickol? :DD

még egy nyomorult kloriméterük sincs, a sokmilliós medence mellé, csak úgy dobálnak tablettákat találomra

jártam már én is úgy ismerősöknél, h a lányom kiugrott a vízből 10 perc múlva, h csípi nagyon a víz

múltkor meg egy másik ismerősnél, pont volt műszer a kocsiban, mondom megmérem neked poénból a klórtartalmat

kiakadt a műszer a méréshatár tetején ;-)

#286051 Hathor Előzmény: #286050

Elgondolkodtató ez a DLPH story is.

Ilyenkor mindig megkérdezi az ember magától, megéri??

Elképzelhető, hogy amúgy is meghalt volna, ha nem tőzsdézik, de a szívre, keringésre, vérnyomásra, mozgáshinyra kihat a tőzsde.

Kíváncsi vagyok az aktív gép előtt ülök, hogy érzik magukat, de én megmondom őszintén érzem káros hatásait a mozgáshiánynak.

Át kell értékelni a dolgokat, normális egyensúlyt kialakítani, amíg lehet.

Medencés buli

#286050 Hathor

Előzmény PDA: Forma 1 topik,

szóval egy hete jöttünk haza egy csapatos 5napos Aggtelek és környéke nyaralásról.

14felnőtt, 15gyermek.. (3-5-7évesek), 7család.

Sajnos egyik család úgy jött, hogy apuka 39fokos láz, 3gyermek fosós, lázas víus.

Kibéreltünk egy 35fős appartmanházat, ahol volt egy 3.5méter körátmérős medence, amit minden este leengedtünk, reggel feltöltöttünk friss vízzel. Persze jó nagy hancur volt 15gyerekkel a vízben. A beteg család, már második nap belement a medencébe, azt mondták már jobbabn vannak, csak fosnak, de utolsó nap kiderült, hogy hazamennek már korán reggel, mert 40fokos a gyermekük láza. Természetesen a gyermekeim is összeszedték a bacit, egész héten lapítottak, 38.5ös lázzal.. orvos, antibiotikum nekik.

Ma én sem bírtam tovább, ágynak estem. Nem nagyon bírom a tétlenséget, holnap bemuatatásaim vannak, így akármilyen lázam lesz elmegyek bemutatni a lakásokat, majd maximum maszkot veszek fel, hogy ne fertőzzek.

szóval nem keringetős volt a medence, nap végére persze dzusvás lett, de lecseréltük a vizet.

Így jártunk..

fatüzelésű kemencében gy…

#285435 pruntyoke

fatüzelésű kemencében gyümölcs aszalásban van valakinek tapasztalata?

vagy van esetleg ismerőse akinek van ilyen irányú jártassága és ki lehetne faggatni a fortélyokról?

előre is köszönöm ha van valakinek valami infója :)))

parkolás Bécs

#284331 Rowan

bécsi parkolásban tud valaki segíteni?

ha igen, akkor kérdeznék

Köszönöm szépen mindenki…

#283546 Csusza

Köszönöm szépen mindenki segítségét adatmásolás ügyében!

Végül pendrive-okkal és egy külső vinyóval megküzdöttem a feladattal tegnap. Úgyis szar idő volt... :-)

Re: Esküvőre zenekar

#283486 Amatoregy Előzmény: #282924

Köszi mindenkinek a segítséget.

Mondjuk érdekes dolgok derültek ki.

Alapállapotban az eredeti cd-vel ment a dolgog.Clacao tisztióval átmásolva és erről feltelepítve virtuális meghajtót észlelt és nem idult el. Clacao tisztító unistal..

Ezekután se ment se a biztonsági másolatrlól, se az eredetiről.

Kaptam egy kisebb file-t (helytakarékosság - :DDDD - köszönet érte) és azóta működik a biztonsági másolatról is...

Re: nincs cím

#283483 Ozzy_ Előzmény: #283420

Ha mindenképp usb, akkor pendrive-val jársz a legjobban.

Egyébként keresztkötésű UTP kábel, vagy Wi-Fi lenne a legkézenfekvőbb.

De a bluetooth is szóba jöhet.

Másik: létezik olyan ing…

#283423 Csusza

Másik: létezik olyan ingyenes fájlmegoszó, ami megbízható és nem törlik pár hónap múlva a feltöltött cuccot?

Konkrétan filmeket (saját DVD-k) töltenék fel, 2-4 gigásak, tehát sok helyre van szükség.

Saját, bérelt tárhelyem van, de erre a célra kevés.

Data.hu és társai erre sajnos xarok.

Tudna valaki segíteni, h…

#283420 Csusza

Tudna valaki segíteni, hogyan lehet egyik PC-ről másikra adatokat másolni mondjuk USB-n keresztül?

(sok az adat, nem akarok külső vinyóra kiírással és beolvasással pötsölni...)

Köszönöm.

#282924 Zabás Előzmény: #282908

ja-ja a játék pontos címe és verziószáma sokat segítene!

Ha online játék akkor felejtős akkor kár próbálkozni is.

#282908 KJanek Előzmény: #282902

A játék pontos címe érdekelne, akkor megtudom nézni hogy milyen védelmet használtak és milyen loader kell hozzá.

#282902 Amatoregy Előzmény: #282899

Melyiket? (Mondjuk az eredeti elindult, de akkor még nem volt rajta clonecd, azóta meg nem próbáltam..)

Kjanek, lejjebb van egy képfeltöltés link...

#282899 apafi Előzmény: #282848

A kikapcs nem elég. Többen írtak hasonló problémáról.

Próbáld meg uninstallálni.

#282848 Amatoregy Előzmény: #282831

Nos össszefoglalva válaszolok.

Ez egy játák cd. Nero, alcohol120 bele se szagolt. Clondecd-vel készítettem róla "biztonsági" másolatot.

A biztonsági másolatról feltelepül, csak nem indul el. A linkelt képernyőt irja ki.

demon kikapcsolva, viszont a clonecd is kikapcsolva.