Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: nincs cím

#281720 Alex74 Előzmény: #281698

olvasgatlak benneteket...

azt hittem egy fehér holló vagyok, hogy a tőkém 15-20%-át kockáztatom "csak" egyszerre, de kiderül, hogy nem. hatiban a csúcs 1/3 volt, de így is néha csak pislogtam amikor napi soktízezerrel csökkent a számlám és egyszer csak azt vettem észre, hogy akkora fedezetem volt, hogy a következő adagot már csak befhitelből tudtam volna teljesíteni. a (nem realizált) veszteség így -15% környékén állt meg, amit aztán sikeresen nyerőbe fordítottam.

ha úgy nézem, hogy a felhasznált tőkéből a teljes tőkére vetítve 10-15%-ot realizáltam eddig, az jóval több, mint 50% a befektetett összegre, ami nem rossz egy kezdőtől :o)

emellett a bef jegyek hoznak még netto 5%-ot a teljes tőkére.

#281710 Kissherceg Előzmény: #281708

neked hazárd, ok, de ettől még nem objektív. Ahogy 1000pontos esés után longról beszélni se:)

hasznot eddig is költöttem, most nem fogom :)

#281709 rbbj11 Előzmény: #281707

és nem védekeztem, ill. nem annak szántam :) Csak leírtam a logikámat :)

De ígérd meg nekem, h. mielőtt újra a pincébe zuhansz, a köv. lokális csúcspontodon meghívsz a medencepartydra a malibui kastélyodba!!

#281707 Kissherceg Előzmény: #281704

neked hazárd gondolkodás :) nem mondtam, hogy a tied rossz, nekem nem kell bizonygatnod :) Annyira védekezel, pedig nem is támadtam :) csináld csak aztán jól van, Én sokat tapasztaltam és tanultam nekem jó ez így. :)

#281706 rbbj11 Előzmény: #281704

de nem offolok, nem kíváncsi erre senki a hati topicban. Csak kijött belőlem, bocs mindenkitől

#281704 rbbj11 Előzmény: #281701

eltérő véleményen vagyunk, ami ráadásul sose derül ki, kinek volt igaza :) Ugyanis ha 30 évig vki talpon marad így, az sem bizonyíték nekem, mert sokan buktak már el tőzsdén mindent 3 év után is, épp emiatt a hazárd gondolkodás miatt.

sztem minden szempontból jobban megéri, ha az ember 50% alatti éves nyereségeket céloz meg, sokkal kisebb átlagos margin mellett. Nem véletlenül nem olvasni szinte senkiről, aki képes volt hosszú távon hazárdírozással egy vagyont összeszedni, pláne utána abbahagyni, netán még normális befektetési/spekulációs szemléletre váltani. Az egész bolygón néhány tucatnak sikerült ez az elmúlt évszázadban, a többi ment a levesbe.

#281701 Kissherceg Előzmény: #281698

sztm csak határidőn, prompt piacon nem lehet... és csak extrém piacokon... tehát soros vagy elutazási pech nélkül semmi gondom sincs... :) extrém piacon nem szabad trenddel szemben pozit nyitni.

Különben managelhető, de buxon felesleges, mert idióta piac:)

#281698 rbbj11 Előzmény: #281691

pontosan erről írtam. Ez az üstökös pálya. És aki egyszer erre rászokik, nem is nagyon fog leszokni róla, az a tapasztalatom. Irtó ritka a kivétel. Én is dolgozhatnék 10x akkora pozikkal, megtöbbszörözhetném könnyen éves nyereségem, hisz jellemzően a tőkém átlag 20%-át használom ki csak. De tudom, hogy ezek a 80%-os és feletti kihasználtságok magában hordják a biztos pusztulást hosszú távon. Pont olyan, mint a heroin.

Nekem az a szerény véleményem, h. aki hatival 80%-os tőketerhelést, tehát valójában kb. 5x szorzót használ a teljes tőkére, az vethet is keresztet magára és az eredményeire, a vég eljövetele csak idő kérdése.

#281691 Kissherceg Előzmény: #281689

iszonyat sokat lehet keresni, csak utána elég egy hiba egy tökön szúráshoz:)) most iszonyat sokat akarok keresni, csak nem növelem abban az ütemben a pakk méretet, mint anno. :) tudod egy hónap alatt 140% szép, de vannak ilyen kis mókaságok és nyekk:)

#281689 rbbj11 Előzmény: #281686

azt hittem, azt nem fullal nyomtad...ahhoz kisebb tőke (mondjuk feles) is elég lett volna, h. olyan mozgás mellett vki majdnem nullára fusson

Na mindegy, nekem sose volt még közelében se ilyennek a marginom. Nem is látom értelmét, mert ha vki így szénné is keresi magát, bekódolva hordozza az üstökös pályát...

#281688 akpo7 Előzmény: #281590

De nagy a pofajuk. Ausztriaban azert szarban lenne a haza... De ha ok ugy gondoljak, h. a magyar allamcsod senkinek sem artana, akkor probaljak meg. A gyenge HUF? Na azzal Viktorekat nem fogjak megfenyegetni. Mindig is azt mondjak, h. tul eros. Nemtom, mi a cel, de sztem nem 300 alatti EUR/HUF.

Most nezem, h. addig varialtam a stopokkal, h. kiutottek a shortokat es netto longom maradt a 2 szla-n. Kivancsi leszek holnap mit erek majd vele.

#281686 Kissherceg Előzmény: #281684

Én már át estem pár ilyenen.. lásd soros hasonlóan nagy pozival stb :)) greed is good, but not at bét :))

#281684 rbbj11 Előzmény: #281267

te Atyaúristen.....

Gondolom, sokan vannak itt a fórumon hasonló pozi managementtel megáldva...Így nem csoda, h. ha balul üt ki a dolog, az ember számlát nulláz...