Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

HUF fórum

Re: Forinterősödés?

#280726 Saraco Előzmény: #280723

usdhuftól én sem, mivel szerintem a dollár tovább fog gyengülni, az pedig ellensúlyozhat kicsit, de eurhufot ellökhetig 290ig, de tovább én sem várnám, hacsak a kedves kormányunknak direkt nem ez a célja

#280724 concorder Előzmény: #280723

hát te akkor is aztmondtad amikor 276,5 volt a forint és én beléptem a certibe gyengülésre spekulálva h hamar tettem:)

#280721 banyaiz Előzmény: #280708

példát akarnak statuálni, ha a vállalt hiánycél 10% lett volna akkor az lenne kőbe vésve. Gondolom attól tartanak, hogy mások is ránk hivatkoznának ha nekünk engednek, hogy akkor nekik miért nem. Az a nagy szívás, hogy nálunk a nagy eladósodottság miatt már akkor megszorítani kellett amikor máshol még öntötték a pénzt a gazdaságba, most meg mindenhol inkább hiánycsökkentés van napirenden, mi meg fáziskésésben vagyunk, sajnos.

Az, hogy mit kommunikálnak nem tudom mennyi jelentősége van, mert diplomáciában kb ha azt gondolják a **** anyjukat ezeknek a mocskoknak akkor azt mondják nem tudtunk mindenben megegyezni de közelítettek az álláspontok. :D Viszont az nekik sem érdekük komoly baj legyen mert akkor ki törleszti a sok hitelt, de ők vannak nyerő pozícióban mert ha sokat szívóskodunk velük azt nép fogja megfizetni, magasabb állampapírhozamokon, gyenge ft miatt magasabb hiteltörlesztésen stb keresztül.

Concorder: kamatemelés legyen holnap ahhoz vsz vmi nagyon durva Ft gyengülés kellene, mondjuk 300 fölé, nem hiszem, gondolom kivár jegybank mi lesz a sztori vége.

#280718 Saraco Előzmény: #280713

jol gondolom, hogy az a ts09-es certiben valahol 80 alatti arfolyam lesz majd?

#280710 kosami Előzmény: #280708

Nagyon jó meglátás. Csak az a baj hogy a reggeli nyitást hiénák sokasága várja hogy bedöntse a forintot, és a magyar piacot,egy kétnapos szisztematikus pánikkeltés után.

#280708 JP Előzmény: #280660

Bizonyára tartotta alkupozicióját saját elképzeléséhez, ezért nem tágított egyik jött fél sem, és mivel nem volt alternatív megoldásuk az aktatáskájukban, hát haza mentek. Bár a forint eleve nincsen jó helyzetben - a bankok most úgyis kiszipolyozzák az ügyfelekből a profitot, amennyire csak tudják....ez már eleve megpecsételést jelent a forintnak - , holnap bizonyára gyengül néhány forintot a főbb devizákhoz képest, de szerintem túl van lihegve, hogy az imf meg az eu aktatáskások haza mentek. Haza mentek, mert nem jöttek felkészülve. Lám otthonról már mindegyik üzenget az újabb tárgyalásokról. Ez annak a jele, hogy lesz megállapodás. Még jó , hogy hétvége van, és maradt idejük kicsit belegondolni,és megfogalmazni utólagos üzeneteiket. Lesz közeledés, mindkét fél részéről, e felől meglehet nyugodni.

#280660 banyaiz Előzmény: #280659

azt nem értem igazán minek szívóskodik ez az IMF annyira a 3,8%, meg jövő évi 3%-os hiánycélon, miközben a világban nálunk fejlettebb országok hirtelen válság miatt sokkal rosszabb költségvetési és államadósság számokat mutatnak GDP-hez képest.

pl briteknél 10% felett van a költségvetési hiány, de régiós országokban is magasabb szlovákoknál 6-7% körül akkor miért nem lehet nekünk adni egy kis mozgásteret mondjuk 0,5-1%-ot eddigi kőbe vésetthez képest, nem ettől fog megrendülni az ország, vagy a világ stabilitása szerintem.

Viszont az , hogy nem sikerült erről velük megegyezni az nem egy Ft erősítő lépés lesz, legjobb lenne minél előbb visszafizetni vhogy az egész hitelüket, persze most nem olyan a piaci helyzet hirtelen előrántunk ennyi pénzt más forrásból.

#280659 JP Előzmény: #280645

Bár ez HUF topik, mégis látom itt foglalkoznak már páran a kormány és IMF+EU csörtéjéről. Annyiban jó itt a helyszín, hogy a forintal holnap megéreztetik a tegnap esti történéseket.

Olvasom a portfolió fórumát, és nem értem,teszem föl a kérdést: hogy ott a nagy többség mind szénaboglyát gyűjt minden áldott nap?

Nem azt mondom, hogy végre itt ez a kormány és végre stb, stb, ...de most tényleg az van, hogy van egy tarthatatlan 3.8%-os költségvetési hiánycél , és az év közepén meg van mondva az embereknek, a nagyvilágnak, hogy tarthatatlan ez a hiánycél. Végre, és nem majd az év végén kiderül, hogy csak átverték az embereket és átverték a nagyvilágot. Erre várnak a portfolióra beírkáló pénzmachinátorok ?!?

#280645 ikszf Előzmény: #280644

Persze, én se vagyok magunk ellen.

Várom végre 20 év elhibázott gazdaságpolitika után a nagy fordulatot. Meg a választópolgárok fejében is várom a nagy fordulatot (nem az állam csöcsén lógni, nem a sült galambot várni).

Mindkettőt mission impossible-nek tartom :)

#280644 kerikoma Előzmény: #280641

Igazad van, de nehogy már mindig behódoljunk nyugatnak. A lengyelek is keménykedtek és el is engedtek nekik sokmindent, de mi hősök bevállalunk mindent.... rövid távon szar megint a helyzet, de lehet , hogy hosszabb távon nem... nem tudom én se sajna..

#280641 ikszf Előzmény: #280630

Annyira vicces már az egész. Ezt nevezhetjük zsarolásnak. Azért fog növekedni a csőd kockázata, mert nem tudtak megállapodni fél %-os államháztartási hiányokról.... no comment.

Körbe lehet nézni Európában, hogy hol mennyi a hiány.

Nem tudom már kinek szurkoljak. Egyrészt tényleg nem volt kormány részéről semmilyen reformértékű gyökeres változtatás eddig, ami indokolná, hogy mindenáron hiányt akarnának növelni. Másrészt meg minek pofázik bele az IMF a bankadó mértékébe? Azért mert a spanjaikat basztatják? vicc