Én még mindig csak pislogok és keresem, hogy mit kellene kezdeni. Őszintén megmondom - lövésem sincs. A két beragadt rv-em lassan nullában, tegnap a végén nem voltam, így nem dobtam otit, pedig nincs rá szükségem
Én még mindig csak pislogok és keresem, hogy mit kellene kezdeni. Őszintén megmondom - lövésem sincs. A két beragadt rv-em lassan nullában, tegnap a végén nem voltam, így nem dobtam otit, pedig nincs rá szükségem
nem tudom mi a különbség múlt héthez képest.. 200körüli kt most 500. short zárva
reggel 9-től nekem is.
a végén kiderül, hogy tényleg kollégák vagyunk :o)
Meddig tart a BUX lendülete? – technikai elemzés
(Trendlines.hu )2010. június 22. 06:24
Hatalmas lendülettel kezdték a hetet az ázsiai és európai részvényindexek, melyet nagyjából a nap végéig sikerült megtartani. A tengerentúlon azonban alábbhagyott a lelkesedés, erőteljes kijózanodás után veszteséggel zárták a napot a vezető indexek. A hazai index felülteljesítette a társait, rég nem látott emelkedéssel ünnepelte a kínai bejelentést (volt bőven lemaradása). Igen fontos szinteket tört át a BUX, de kérdés, hogy ilyen változékony hangulat mellett mire lesz képes a mai napon. A tegnapi nap egyértelmű nyertese az OTP volt, a sokáig mellőzött részvényt végre megtalálták a spekulánsok, de nagyon sok múlik a következő napok mozgásán.
Mivel a piacok újabb alacsonyabb csúcsból fordultak ismét lefelé, joggal gondolhatjuk, hogy vége szakadt a 2009. márciusa óta tartó bull-piacnak. Hivatalosan akkor beszélhetünk ismét bear-piacról, ha az index értéke tartósan a tetőpont szintje – 20 % alatt marad, esetünkben 20.400-20.500 pont lenne ez a szint. Tehát jelenleg köztes állapotban vannak a tőzsdék, egyelőre nem lehet 100 %-os biztonsággal eldönteni, hogy a jelenlegi csökkenés csak a hosszú, és intenzív emelkedés korrekciója csupán, vagy egy újabb eső piac kezdete. Ilyen időszakban a legjobb, ha rövidtávra (2-3 nap) veszünk fel pozíciókat, vagy csak a partvonalról figyelünk.
Piaci kitekintő: miután Európa stabil emelkedéssel zárta a napot, és a tengerentúli indexek is vaskos nyereséggel indították a kereskedést, a nap folyamán elszállt az optimizmus, és végül veszteséggel zártak az indexek (a három fontos mutató közül jelentőset bukott a Nasdaq Comp.). Így ma hajnalban Ázsiában is kisebb negatív korrekció bontakozott ki, de ha figyelembe vesszük a tegnapi emelkedés mértékét, csupán egy egészséges mozgásról beszélhetünk. A futures-ek mérsékelt pluszban, de az euró tovább gyengülget a dollárral, és a jennel szemben.
BUX index technikai elemzése
Többszöri nekifutás után sikerült áttörni a 200 napos mozgóátlagot, mely az elmúlt napokban igen komoly ellenállásként tornyosult az index előtt. Így visszatért az árfolyam az ékbe, annak is a csúcsába, és átlépte a csökkenő csatorna ellenállásvonalát is. A grafikon alapján még folytatódhat a pozitív korrekció, de mivel a nemzetközi hangulat ismét elromlott, annak mértéke igencsak limitált lehet. Fibo-szintek alapján mindenesetre 22.500 pontig lenne várható az index (38,2 %).
http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/06/BUX16.png
Támasz: 21.802 (MA 200), 21.807 (Fibo 23,6 %) | Ellenállás: 22.504 (Fibo 38,2 %)
BUX1012 határidős index technikai elemzése
Az emelkedő csatorna tetején zárt, így mindenképpen várható egy kisebb korrekció, melyben a tegnap hagyott rés szolgálhat erős támaszul. Egyelőre felfelé áll a grafikon, de hektikus mozgásra készüljünk.
http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/06/BUX1012_6014.png
Támasz: 21.825-22.077 (rés), 22.272 (Fibo 61,8 %) | Ellenállás: 22.350 (emelkedő csatorna)
Tovább tágult a kamattartalom a tegnapi kereskedés során:
http://www.trendlines.hu/admin/wp-content/uploads/2010/06/kamat14.png
BUX napi/60 perces:
Ismét a 200MA felett, de nem kapkodnék a longok után. Az alacsony forgalmú "kitörés" vagy inkább csak próbálkozás könnyen visszafelé sülhet el. A tegnapi nap minden esetre arra jó volt, hogy a szűken stoppoló shortosokat kirázza a pozíciójukból.
Az alacsony forgalom és a leülő volatilitás a napon belüli kereskedést szinte értelmetlenné teszi, a beleülős long pozíciók pedig továbbra is kockázatosak ezeken a szinteken, így inkább érdemes kivárni. Megkezdődött a nyári uborkaszezon.
Szintek: 20 100, 21 500, 21 850, 22 100.
http://outside.mfor.hu/mfor/images2/bux_nagyitas_06111111111111111.PNG
http://outside.mfor.hu/mfor/images2/bux_06111111111111111.PNG
Szerintem nem sok ideje maradt a magyar piacnak már, hogy elérje ezeket a szinteket.
Én már csak azt várom hogy mikor adhatok rá végre. Nem kizárt hogy ma kellett volna, de szerintem még van egy kis hely felfelé.
Hát bejött a megérzésem hogy leviszik minuszba mindhárom indexet..minket meg kitörettek..én is értetlenül állok ezelőtt....
A másik baj hogyha teszek rá profitvédőt biztos hogy kiüt a Stop...majd zuhanik tovább....
mocskos egy piac....holnap nagy long zárás lesz reggel...
Délután új csúcsra vártál mindent,gyorsan változik az álláspontod :D
Most hogy ilyen fickós lett buxi vagy elválunk külföldtől és külön utakon járunk (ezt nem hinném) vagy lekopizzuk hambit és egész nap adnak,más verzió kizárt :D
Mondjuk egy tréfás reggeli felhúzást és a mai nyitó alá zárást gondolok,sajna reggel 9tól megbeszélésem van,remélem a reggeli nyitót még igyekszem megtekinteni,csodafutikra is kíváncsi vagyok.
pedig kettő között nincs kapcsolat elvileg :))
nem is mondtam ilyet és nem is ezért mondatm :o)
csak nincs hatim, nincs pofázás :o)
ps: de azért figyelek :o)))
no mert téged aztán sokszor csesztelek le, mert belekötöttél fűbefába minden topikban....
én meg sem merek szólalni, mert nem trédelek most :o)
:) ha nem is zárom, de profitvédőt ráteszek,m ert elmadárkodtam pár jó pozit ezzel...:)
tartom nyár végi határidővel az OTP 5900 feletti céláram, bux-ban 22900-at. Ennél lehet több is, de ez az, amit sztem a nyáron tuti elérünk
Tötymörgéssel fogjuk sztem csak elérni, ezért nem kereskedem el, épp ma ürítettem ki minden magyar számlámat
azé ha lesz rajta 500 pont zárjad. Még képes és visszajön...
most nem tudom hova tenni a holnapot, hogy visszatöltjük e a rést vagy mi lesz a műsor, mert kinti taknyolásra törették ki a piacot, az szokatlan. Azért örvendek a 350es shortomnak...
az igaz de buxot kereskednek itt a topikban.
Azért vágtam be (nem azért mert nem emlékszel) hanem most hogy látod? Kicsit lemaradásban vagyunk a lemaradókhoz képest is vagy tulajdonképpen most kerültünk jó helyre.
Nekem ez a napi 200-300 pontos tötymörgés nem mond semmit. Olyan mintha csak pár ember kereskedne.
Viszont érdekes, hogy pár insturmentum ismét 1 hónapos csúcsok közelébe ért (ha nem meghaldta) és onnan jönnek visszafelé....
kösz az emlékeztetőt, de a pénteki hsz-emre még én is emlékszem :DDD
Így van, azóta se fordultam semmibe, full cash, és az alapvető szempont, amiért kiléptem, h. számomra túl kockázatos volt már a long olyan hírek mellett, egy ennyire illikvid piacon. De habár a buxban nem egyszerű bullot kereskedni, de nemzetközi szinten azért annyira nem bonyolult már egy szűk hete a kép...