Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: nincs cím

#263899 Kissherceg Előzmény: #263898

lol :) még nem tudom, hogy ez bátorság vagy hülyeség. Én mindkettőt díjazom, piac csak egyiket:))

Nem nagyon leszek a héte…

#263898 Robag

Nem nagyon leszek a héten.

Beálltam adni 23.2k-ra. :)

Ma várható adatok: HU 0…

#263896 Zabás

Ma várható adatok:

HU 09:00 Külkereskedelmi forgalom, április, előző: 653,3 m EUR

CH 09:15 Fogyasztói árak (CPI, év/év), május, előző: 1,4%, várt: 1,2%

EZ 12:00 Német ipari termelés hó/hó, április, előző: 4%, várt: 0,6%

CA 14:15 Megkezdett házépítések, május, előző: 201 ezer db, várt: 206 ezer db

US 14:25 A Fedtől Duke beszédet mond

US 19:00 Kétéves államkötvény aukció

Ázsiai körkép:

Az ázsiai piacok többsége a zöld tartományban mozog, miután a Fed elnöke, Ben Bernanke az amerikai gazdaság folytatódó, mérsékelt növekedéséről beszélt. A japán Nikkei225 index 0,18%-os, a kínai Sanghai Composite index 0,1%-os pluszban áll.

OTP minősítés

A Morgan Stanley az OTP Bank papírjait alulsúlyozásról semlegesre minősítette fel, miután a részvények az 5000 forintos szint alá süllyedtek. A bankpapírok célárfolyama 5700 forint.

A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)

Ismét egy újabb volatilis hétre virradtunk. A volatilitás már-már szinte a válság környezeteket idézi. Ez egyetlen terméknek lehet igazán jó, ez pedig az opció. Ez csak egy a sok származtatott termékek piacán, ahol szinte már mindenre lehet kereskedni. Érdekesség, hogy az opciós termékek esetében egy opciós stratégiával (Stradle pozíció más néven terpesz) ki lehet használni a volatilitást nyújtotta nagy árelmozdulásokat. Mivel nem tudjuk pontosan, hogy a középtávú folyamatok milyen irányba viszik majd el a gazdaságot, ezért lehet ilyen ügyletekkel dolgozni. Ennél a stratégiánál Long Call és egy Long Put opció együttes nyitása szükséges azonos strike áron, azonos lejárati idővel, azonos mennyiséggel. Persze a pozícióért opciós díjat kell fizetnünk, ami nagyban csökkentheti az elért nyereségküszöb értékeket, tehát lehet, hogy csak 20-30%-os árelmozdulás esetén lesz nyereséges a pozíció. A szép az egészben, hogy teljesen mindegy, merre megy a piac, csak nagyot mozduljon. Bővebben a Befektetői Akadémia sorozatunkban is megismerkedhetnek vele.

Makrohírek területén délután az Orbán kormány kihozza gazdaságélénkítő csomagjaink részleteit. Talán most meg tudják nyugtatni a piacokat. Egy ilyen félelemmel teli piacon minden egyes szónak súlyos következménye lehet az országra és a devizahitelesekre nézve. Jelenleg az EUR/HUF 285,67 körül van (aránylag nyugodt állapotban). Ha kicsit eltávolodunk hazánktól és a Németországi helyzetet vesszük figyelembe, ahol újabb megszorító intézkedéssorozat láthat napvilágot, Merkel 80 milliárdos megszorításról beszél, de hallottam már 90 milliárdot emlegető politikusról is. Nem igazán szép, hogy még a számokban sincs konszenzus. Sajnos ezek nem igazán fogják támogatni a GDP növekedést és a szociális megnyugvást. Ne felejtsük el, ezt a pénzt valahonnan el kell vonni a német gazdaságból és ilyenkor a szociális juttatásokon esik csorba, amit a lakosság nehezen fog lenyelni. (Német felháborodás a görög finanszírozás miatt) Ha mégis részvényvásárlásra, spekulációra adjuk a fejünket, akkor először a részvényfajtát válasszuk ki.

Amit érdemes megfontolni részfényfajta kiválasztásánál:

Volatilis időszakban inkább a gyógyszerpapírokat és a defenzív papírokat nem bántják (pl: Coca Cola) Aki tradelni szeretne, a nagy volatilitású papírokban mozoghat: Pénzügy, Energiaszektor. Aki a technológiai innovációkat szeretné kihasználni, a chipgyártók és a Solar papírok lehetnek előnyösek számára, fontos, hogy mindig saját kockázati szintünknek megfelelően válasszunk.

Ha ezek megvannak, csak utána jöhet a technikai elemzés.

Sikeres kereskedést a mai napra!

Kun Szabolcs

BUX

Nagyításhoz kattintson a képre...

http://www.quaestor.hu/attachments/1955/BUX_0608.jpg

Az utolsó két gyertya alapján ma emelkedésre lehetne számítani. Ebben az esetben 21500-ig, illetve a 200-as MA-ig, 21690-ig menetelhet az index. Csökkenés esetén 20500-nál, 20180-nál találhat támaszt.

BUX1012

Nagyításhoz kattintson a képre...

http://www.quaestor.hu/attachments/1955/BUX1012_0608.jpg

Emelkedésnél a 21680-as, 21950-es, majd extrém esetben a 22280-as árfolyam szolgálhat ellenállásként. Negatív hangulat bekövetkeztekor 20750-ig csökkenhet az index árfolyama.

Megütést követően támaszokhoz ragaszkodva

#263892 Zabás

Megütést követően támaszokhoz ragaszkodva

BUX napi/60 perces:

Tegnap ismét próbálkoztunk lefelé, de a támaszok jól tartottak, így az intenzív esés megállt. Nagy emelkedésre viszont egyelőre ne számítsunk, ugyanis a múlt hét pénteki "sokkot" általában nem egy-két nap alatt heveri ki a piac. Az emelkedés igen törékeny lehet. mivel a nemzetközi hangulat is egyre pesszimistább.

Megérintenünk a tavaly épített bázis alját, egy új lokális aljat ütöttünk, ráadásul kiemelkedő forgalommal törtük a 200MA-t, mely a bika és medve piac közötti "határt" jelöli. Tartósan maradhatunk a mozgóátlag alatt és így a vevők vételi kedve is egyre jobban elszállhat.

Szintek: 20 100, 21 500, 21 700, 22 100.

http://outside.mfor.hu/mfor/images2/bux_nagyitas_0611111.PNG

http://outside.mfor.hu/mfor/images2/bux_0611111.PNG

#263884 pruntyoke Előzmény: #263877

reggelt...

tegnap este még búslakodtam, hogy a nagyobb pakkból a maradék 20 kontimat kiszórtam...

a mai odaát-i adatokat nézve...

pedig má lelki szemeim előtt lepörgött, ha szakad akkor még ez a 20 konti is hozna valamit...

kiwi leszek mikor fordul kinn...akkor megint búslakodni fogok...

de inkább ráadok...:D

:)

#263883 Waszeitung Előzmény: #263877

Attól függ honnan van,sok reménykedésre nem ad okot hambi -3%feletti pénteki attrakciójára tegnapi -1%,sztem ami inkább befolyásol bennünket a ma délutáni kormánybejelentés,ahol olvasgatom Viktorék folyamatosan egyeztetnek IMF el és EU val,ennek a triumvirátusnak most az lenne a célja hogy semlegesítse a múlt heti szándékos elszólásokat és vmi pozitívummal is előrukkoljon,így 21600 alatt short felette long,ez utóbbi alacsony kt-nak köszönhetően és futiknak könnyen meglehet....amúgy minden oldalról már korrekcióról írnak :D

#263872 BudFox Előzmény: #263755

Jelen :_)

én benne ülnék csak folyton ki kellett Stopolni.

de ilyen 4-5 menetben 26000 óta folyamatosan shortolom.. ezer pont maradhatott csak ki...

#263871 BudFox Előzmény: #263870

én már nem alszok :-)

no úgylátom USA tegnap megint a bolondját járatta velünk...mert napi maximumon voltak amikor zártak..utána estek 2 % -ot.

de ma reggel a futuresek már megint óriási pluszban vannak... hogy elbizonytalanítsanak mindenkit...

ez lehet a céljuk mindenképpen...senki se tudja hogy mit kell csinálni.

én várok amig mi is felfelé megyünk kicsit...és ha a futuresek elkezdenek esni..ráadok :-)

Hm, de sokáig alszotok, …

#263870 Kezdő

Hm, de sokáig alszotok, igaz testvéreim :-) Kíváncsi vagyok, mi lesz reggel, azt hittem, már olvashatok pár véleményt...

#263848 Kezdő Előzmény: #263816

Az "innen már csak felfelé mehet"-re sokan ráfaragtak már, ezt még én is tudom...

#263844 big-ebuy Előzmény: #263842

hmmm -9/esés sztem max ,ott a nyakvonal kint hetesen oda várták 2009 nyarán is:),...),mi nemszakadunk össze az tuti max kakiba marad a ország innentől....de nagyok addig begépelik buxot ,olcsón vegyenek ha a trend lefelé

#263842 pruntyoke Előzmény: #263836

én azért valamelyest bízom abban, hogy ez még csak az emelkedés korrekciója és nem lesz egy 2008-hoz hasonló méretes esés...bár minden eléggé be van érve egy nagy eséshez...

sokan még ki sem lábaltak az előző megrázkódtatásból..ha ez most megint beszakadós lesz akkor újfent jöhet a jeges zuhany...aki eddig nem húzta le a redőnyt eztán majd nem biztos, hogy el tudja kerülni........

:-(

#263838 pruntyoke Előzmény: #263835

Csányi fiának van mit aprítani a kakaójába..őt nem is kell félteni..apuci szalad a megmentésére, ha gáz van..

komoly dolgokra félretett összegekkel viszont nem szabad babrálni..persze ez csak saját vélemény..ha csak nincs csányi papa kaliberű papa a háttérben ;-)