és nem ártana, ha vidéki forgalmazónál, vagy online is lehetne belőle jegyezni / számlát nyitni
és nem ártana, ha vidéki forgalmazónál, vagy online is lehetne belőle jegyezni / számlát nyitni
Valahol megnyugtattál én kb. 30%-át rá is bíztam :-) Szerintem ha lesz rá igény és jelzitek Attilának akkor indulhat egy újabb alap ;-) Persze jó lenne reklámként ha ez az alap addig is jól teljesítene év végéig. Meggyőző demo lenne.
megírom nyilasinak véleményeteket:))
Én megvárom mit bizonyít az első 5 évben élesben....:) Van időm még csak 40 vagyok..:)
Semmi különös, nem igazi válasz volt, csak megakadt a szemem Vakmajom alapján a cikkben (igen, a VG-on olvastam).
Én végül lemaradtam róla, de vagy 30%-át a tőkémnek rábíztam volna a srácra, nem ügyetlen. :)
Így van. Hihetetlen az amcsiknál mit nem tudnak lenyomni az ügyfelek torkán, gondolok itt a túlstruktúrált CDO-kra, szerintem ilyenek is megjelenthettek a hedge fundokban. Meg ha egy önjelölt celebguru -ahogy említetted- telerakta az alapot turbó certifikáttal mondjuk akkor könnyű nullázódni :-)
Hajrá Atti bá!
Hali! Ezt miért is írtad? Nagyon itt sincs reklámozva az alap, csak meg van említve (Szerintem a VG-s cikkből idéztél, ezt én is olvastam). Én amugy keveslem a reklámot. Az meg nem baj ha egy új termékről az adott alapkezelő illetékese beszél, hová is tartozik az új jövevény. Én mindenesetre örülök, hogy van miből válogatni a concorde-nál (VM, Citadella, Aegon Alfa/Vison, Generali abszolút, OTP Abszolút). Kérdés hogy mit hoz a Nyilasi alap és hogy hogy fog ingadozni (lélekben már készülök a 20%-os esésekre :-)) dehát erről szól az egész: hosszú távra van optimalizálva.
Körkérdés: Ti a portfóliótok hány százalékát tettétek Nyilasi 2015 Szárm Alapba?
"„Ez az alap már nagyon hasonlít a magas kockázatokat felvállaló hedge fundokhoz, közép- vagy hosszú távon akar eredményt elérni” – mondja a konstrukcióról Bilibók Botond, a Concorde Alapkezelő vezérigazgatója. A Concorde-nál emellett több abszolút hozamú alap is elérhető a lakossági befektetők számára.
Ezek közül a legrégebben a VM alap működik, amelynek célja, hogy minden évben nyereséget hozzon a befektetőknek. A tavaly indult Citadella is arra törekszik, hogy évről évre pozitív hozamot érjen el, de legalább hároméves időszakra van ahhoz szükség, hogy teljesítményét megítélje a befektető."
Jé, egy ismerős: Vakmajom alap. :)
szia, amcsiknál arra gondoltam időnként feltűnnek mindenféle handabandázó celebguruk akik rövid távon beletrafálnak, aztán hosszú távon szétbukják magukat.
Ellenben Nyilasi elég józannak tűnik írásai alapján, talán egy-két Otp-s, Mol-os írását kivéve (legalábbis nekem ) 5 év nem kevés idő valóban, és tényleg szépen termelt , kíváncsi vagyok tartani tudja e majd ezt a szintet 800 millával is, bár nem tudom eddig mennyit kezelt. :D
nagyon szép teljesítmény tőle, ha pedig hozza az eddigi eredményeit az alappal igen szépen fog keresni jutalékból.
Isten ments, hogy kritizáljam (pedig lehet úgy tűnt :) ) Minden elismerésem az övé. Van mögötte már teljesítmény!
Üdv. Néhány nagyobb mozgást eltalálni? 5 év alatt. Persze nincs garancia a jövőre, de referenciának jó. szerintem. Ráadásul az USA-ban nagyobb tőkeáttétel engedélyezett (ha van egyáltalán maximum) szerintem mint nálunk a 2szeres, amit alap felvehet, ezért lehet nullázodni nagyobb eséllyel.
Hali! 800 millió kis összeg? Nulla marketinggel egy hónap alatt? (Mutass egy hirdetést a blogján kívül, csak egy TF-es meg VG-s rövid hírt találtam róla.) Még a Concorde honlapján sincs rajta az alap, úgy kell keresni az alaptájékozatót is. Amugy a concorde-osok nem sztárolják az alapot, de lehet hogy te más tanácsadóval beszélgettél a Concorde-nál;
Azonba ha bemész bármelyik ker.bankban, ott tukmálják rád a garantált alapokat, mert hogy garantált tőke meg garantált hozam -aminek a felépítésést itt gondolom nem kell magyaráznom mert Nyilasi is leírta- plusz kihasználják a TBSZ futamidejét, és a laikus könnyen bedöl; és egy ker.banknak van 100 meg 100 fiókja. Így könnyebb összehozni 800 milliónál többet, szerintem.
Bár alapkezelők szerint van egy optimális alapnagyság ami a kockázatkezelés miatt fontos, ha ebből a szempontból kritizálod a mennyiséget, akkor igazad van.
12-16M ft (1,5-2%) alapkezelői díjat szedhet be évente kb, akármilyen eredménnyel is kezeli ezt a 800 milliós összeget.
És ha jól tudom, ebből kell még kifizetni a forgalmazó jutalékát, és ha valakivel (valamelyik Concorde-ossal) együtt kezeli a vagyont, akkor osztoznia kell vele is.
A letétkezelői díjak külön történet.
Ha évente 7,5-10% hozamot elér, akkor a sikerdíjból újabb 12-16M ft üti a zsebét.
Egyébként meg az a vicc az egészben, hogy még a legkisebb, leggagyibb alapba is összehoznak 800 milliót. Én valahogy több pénzre számítottam. Főleg, ha ebben a 800 millióban még intézményi befektető is van már.
Ettől függetlenül szép teljesítmény. Egyébként tuti, hogy a concorde, mint forgalmazó is teljes mellszélességgel odaállt, hogy marketingeljék. Hisz szép pénz üti az ő markukat is a forgalmazói jutalékból. Szóval azért nem egyedül egy blog-gal hozta össze.
Igen, biztos a blogvezetésen akart spórolni, különben egy nappal később mehetett volna csak karácsonyi szabira októberben. :D
csak nem dollárban...
Zimbabweban én is milliárdos lennék...:)
"Amerikában szerintem már rég milliárdos lenne! "
lehet, itthon is az már :)
:)))
az biztos nagyon ügyesen csinálta, Usában rengeteg ilyen ember futott már be ebben a bizniszben, eltaláltak néhány nagyobb mozgást aztán alapokat indítottak, kell hozzá azért kurázsi vki ezt felvállalja. Remélem nem az lesz a sorsa mint ott sok nagy gurunak, akik elbukták az ügyfeleik pénzét meg a sajátjukat is a szisztémájukon.
Ja, az OTP alapnál, meg Csányival foghatsz kezet...! :))
Mondjuk ügyesen csinálja, néhány évig sztárolja magát -az év elején leírt 5 teljesen megdöbbentő jóslatot, amiből ha 2-3 bejött, akkor azt ismételgette unásig, hogy megmondta (a másik kettő meg eltűnt a félhomályban).
Persze azért tehetséges gyerek, az vitathatlan, mert legalább tényleg jelentős részben jöttek be hosszú távra szóló előrejelzései.
Ezt megspékelte azzal, hogy a válság mélypontján remekül eltalálta. és most egy olyan pszichológiai környezetben, amikor mindenki az újabb -amúgy talán nyilvánvaló- eséstől fél, mint a messiást meghírdeti magát és összeszed 800 milliót, aminek ha nem is csinál nyereséget -amit nem ígért meg természetesen- de csak a letétkezelési díjakból fényesen meg tud élni.
Ha ehhez hozzájön az is, hogy mondjuk tényleg nyereségessé teszi az üzletet, akkor meg gigajól él.
Elérte ezt úgy, hogy gyakorlatilag semmi befektetési költsége nem volt, hiszen még a blogot is a tőzsdefórum oldalán vezette! Zseniális!
Amerikában szerintem már rég milliárdos lenne!