Regisztráció Elfelejtett jelszó

Metatrader

Re: Stop

#250263 Amatoregy Előzmény: #250257

Köszi.

melyik a gyakoribb? Hogy megy vagy nem?

És melyik verzio volt. a vagy b?

Fontos lenne mások tapasztalata is mert most gondolkodok szerverbérleten..

Vagy ez bróker függő, mert az enyém azt mondta, hogy nem megy. (Viszont a program -mt4 - meg ugyanaz...)

Re: Stop

#250257 kratya Előzmény: #249692

Nekem a multkor ment a követő kikapcsolt gépnél!!!!!!

Máskor meg nemm :-(

Demon pl. soha nem ment :-(

nem értem

Viszont elvileg ha meglévő pozira teszed rá akkor megy!!!

Úgy látom két lehetőség …

#250250 Amatoregy

Úgy látom két lehetőség kinálkozik:

a)

keresek egy olyan brokert aki nekem megfelelő (a pozi építés miatt kicsi, 0,01 lot) méretben ad lehetőséget kereskedésre. Ami kritérium, hogy fusson a követő kikapcsolt programnál is. És elfogadható (nem fapados a kereskedési rendszere) és normális rollovere van (nem köti újra minden nap a pozikat és emiatt nem lesz iszonytatóan drága)

vagy

b) a jelenlegi mt4 brókerhez kereses egy virtula szerver szolgáltatót. (Ahogy nézem egy havi real áráért már vannak is.) Van erről valamilyen tapasztalata valakinek?

c)

vissza megyek a Plusz500-hoz.

Láttátok, hogy van már 5…

#249813 Kezdő

Láttátok, hogy van már 5-ös Metatrader? Igaz, még csak demó számlával működik, de már lehet nézegetni.

Stop

#249692 Amatoregy

Igazából hiányzik mt4-ből a követő stop működése kikapcsolt programnál.

Van olyan infóm, ha valaki beállít egy ordert, hogy mondjuk eurusd vétel 1, 2700, követő stop 14 pip, sl limit 1,10 akkor a gép kikapcsolása után megy a követő stop és 1,2714-nél nullába húzza. Erről valakinek van tapasztalata? (A példa kedvéért tettem ennyire le az sl-t.)

Mert nekem a fenti példa, eurusd vétel 1,2700, követő stop 14 pip, sl nincs (csak a példa kedvéért) nálam nem indította el a követő stoppot.

Így viszont időnként be kell jelentkezni, hogy "utánna húzza" a stoppokat. Mondjuk ez néha elég nehéz feladat útközben pl...

Re: Indexek

#249489 ikszf Előzmény: #249474

Nem láttam méretbeli megkülönböztetést cash és futi cfd között, viszont a cashnél "olcsóbbak" a spreadek.

A gyertyák nem tudom hány %-ban térnek el.

"Az altalad megadott források se egyeznek meg, pedig nem is brokerek."

Ez jogos. Nem értem, hogy a nasdaq.com-on miért nem ugyanaz a DJI idei csúcs, mint pl bloomberg.com-on és mindenhol máshol.

Azért ez nem OTC piac, ahol nincs egységes ár.

A tőzsde ugye szervezett, központi piac, nincs árjegyző. Úgyhogy meg kell egyezni mindenhol az áraknak.

"Egyébkent ha nézel egy eurhuf árfolyamot, ott se egyezik a napi nyito."

a devizapiac OTC piac, ott lehetnek eltérések

#249474 Amatoregy Előzmény: #249470

Én a drágaságot spread vagy méretre értem. Nagyobb méret esetén nehezebb épitkezni.

Néhány gyertyánál eltér? Ez hány %? Az altalad megadott források se egyeznek meg, pedig nem is brokerek. Ha bukni fogsz nem ez lesz az oka.

#249470 ikszf Előzmény: #249455

Picit megkavartál. Vagy én Téged :)

index cfd vs. futi cfd témában:

Admiral-on csak cash index cfd-vel lehet kereskedni, úgyhogy nem tudom összemérni, hogy mihez képest lenne drágább a cash.

Viszont whselfinvest-nél lehet futira és cash-re is kereskedni és kondilista szerint pl dax esetében semmilyen hátrányt nem találtam, hogy cash drágább lenne. Sőt a spreadek jobbak, mint futi estén. Részletes kondilista:

http://www.whselfinvest.com/include/cfd_market_hu.php

Illetve wikfx blogjában Scalper azt írja, hogy az futi cfd nagy lehúzás. (nagyon úgy tűnik, hogy tudja mit beszél)

http://devizatozsde.blog.hu/2007/09/15/forex_brokerek/fullcommentlist/1#c1639490

Az elemzés témához:

Ha mindenhol 20 pipel eltérne az árfolyam, akkor részben igazad lenne. De nem mindenhol tér el, hanem csak 1-2 gyertyánál.

De a fő gond az, hogy a valós piachoz képes eltérnék. Pl a piacihoz képest 30 pipel magasabb csúcsból, és 40 pippel alacsonyabb mélypontból számolok fibot, akkor előfordulhat, hogy nálam már rég a 61,8-as fibo felett van az index, miközben a piac még alatta küzd.

Én meg árnyékra vetődök így.

#249455 Amatoregy Előzmény: #249370

Jóval többe kerül mint máshol. Gondolom a tőkeéttétele más.

Van két ker rendszer. Mondjuk rendre van közötte 20 pip eltérés. Ha a saját rendszeredben nézed a támaszt, ellenállást akkor az 20 pippel máshol van mint a másik kereskedési rendszerben.

Vagyis ha kereskedsz, akkor a saját rendszeredből szedd a számokat és ne egy másikból.

Vagyis nálad az eltérés mindig megjelenik minden átlag vonatkozásában is. (A példánál maradva 20 pippel máshol van minden.)

Admiral:

Az index az cfd:

Ennek nincs lejárata:

ymbol: [SP500]

Description: Standard Poor's Index CFD, cash (USD)

Contract size (1.00 Lot): 1

Step (Lots): 1

Margin: 2%

Spread: 0.5 index points

Index point value (1.00 Lot): 1 USD

Limit/Stop Level: 1 index point

Tick: 0.1

SWAP (Long): USD -0.1

SWAP (Short): USD -0.1

Trading hours: 24h, with a 15 minutes break (15:15-15:30 Chicago time) and 30 minutes break (16:30-17:00 Chicago time). Trading opens 17:00, Sunday and closes 15:00, Friday (Chicago time)

Comment: Does not expire

Fxpro:

Itt van lejáratat

Ticker in Metatrader Description Start trading date Start trading only for closing open positions Forced closing of all open positions (expiration date)***

#EPZ9 E-mini S&P 500

Futures December 09 16.09.2009 16.12.2009 18.12.2009

#EPH0 E-mini S&P 500

Futures March 10 16.12.2009 17.03.2010 19.03.2010

#EPM0 E-mini S&P 500

Futures June 10 17.03.2010 16.06.2010 18.06.2010

#EPU0 E-mini S&P 500

Futures September 10 16.06.2010 15.09.2010 17.09.2010

#EPZ0 E-mini S&P 500

Futures December 10 15.09.2010 15.12.2010 17.12.2010

#249370 ikszf Előzmény: #249303

Bocs, hogy értetlenkedek: az mit jelez, hogy megjelölték, hogy "cash"?

"Szvsz mindegy, mert adott ker rendszerben számolodik a ema,sma, fibo."

Ezt nem értem. Ki tudnád fejteni, hogy miért mindegy?

#249369 ikszf Előzmény: #249307

De azzal nem vagyok kisegítve, hogy máskor is előfordult már.

Nem a tényleges árakat adja, torzít. (csak hab a tortán, hogy utána elemezni sem jó, mert rossz jeleket ad)

És a lenti példákban ráadásul a valóságban jóval lejjebb szúrt az index, mint amit az MT4 kliensek mutatnak az egyes brókereknél.

Így nincs kedvem kereskedni, hogy a piacon mindenki 30-40 pippel más értéket lát / kereskedik / elemez, mint én.

#249307 Kezdő Előzmény: #249032

Ezek a leszúrások egyáltalán nem szokatlanok, többször is előfordultak már. Felszúrásként még nem láttam ilyet.

#249303 Amatoregy Előzmény: #249293

Fxpro-nem lehet kötni csak futira. Admiral meg kifejezetten irja, hogy index cash. Azért kell hozzá anyi pénz. Szvsz mindegy, mert adott ker rendszerben számolodik a ema,sma, fibo. Egyébkent ha nézel egy eurhuf árfolyamot, ott se egyezik a napi nyito.

#249293 ikszf Előzmény: #249238

Melyik mt4 brókert nézted?

Admiral-on, és avafx-en is feljön a kereskedési lehetőség a DJI30-ra.

Aminek az értéke admiral-on stimmel is a DJIA éppen aktuális értékével, úgyhogy az (szerintem) nem futi.

(Liteforex-en DJI.XDJ a neve, ott valóban nem lehet vele kereskedni.)

Közben felraktam a bpforex ProTrader kliensét (ami mellesleg nagyon pöpec).

De érdekes módon a máj. 6-i leszúrás minimális értéke és az idei DJI csúcsérték ugyanaz a rossz érték, mint admiral MT4-es értékei.

Sajnos a plus500-as hsz-edet nem találtam meg. Valaki segítene rendet rakni ebben a zűrben?

#249238 Amatoregy Előzmény: #249164

Probáld ki. Kereskedési opcio se jön fel. Ha te a piacon akarsz kereskedni megteheted. Kb. 100-200.000 usd-töl már van bróker cég is. Vagy mm broker marad.

#249164 ikszf Előzmény: #249033

Nem tetszik ez nekem :(

A bróker az árjegyző, vele kereskedek, nem a piaccal, úgyhogy bármit megtehet.

Azt egyébként miből gondolod, hogy nem lehet mt4-en indexre kötni, csak futira?

És azt honnan lehet látni, hogy az futi cfd? (az értékén kívül)

#249033 Amatoregy Előzmény: #249032

Annó rákérdeztem az admiralnal. A demoban náluk vannak fals leszúrások amik az élesben nincsennek meg. Illetve ha vannak akkor azt automatiusan helyreállítják az ott nyílt és zárt pozikat.

Azt hiszem a beírás a plus500 topikban van, szűrj a nevemre.