Tegnap USA ment egy szép nagyot, ennek ellenére mi ezen a szinten vagyunk. Lassan már nem érdekel minket USA
sztem
Tegnap USA ment egy szép nagyot, ennek ellenére mi ezen a szinten vagyunk. Lassan már nem érdekel minket USA
sztem
Nem tudom eldönteni, hogy 23.500-ra, vagy 21.500-ra várja
totál félrelőtték a mai napot is az elemzők :D
egedül Egon nem :D mert ő mindig figyelmen kívül hagyja az USA -t..ezért ez most nem zavart be :D
Szijjasztok!
Erre sem számítottam mai usa etetés után...forintot szétütik, igy mehet utána a bux és a promt is...természetesen lefelé! :)
kicsit volatilisebb volt a piac akkor...
Ma várható adatok:
Ünnep: Japán
HU 09:00 KSH külkereskedelmi mérleg (végleges adat), február, előző: 373,6 M EUR
GB 10:00 Halifax brit lakásár index, hó/hó, április, előző: 1,1%, várt: 0,6%
GB 10:30 Brit feldolgozóipari BMI, április, előző: 57,2 pont, várt: 57,5 pont
GB 10:30 Magánszemélyek hitelfelvétele, hó/hó, március, előző: 2,1 mrd GBP, várt: 2,0 mrd GBP
EZ 11:00 Termelői árak (PPI), hó/hó, március, előző: 0,1%, várt: 0,7%
US 16:00 Folyamatban lévő lakásértékesítések, hó/hó, március, előző: 8,2%, várt: 3,3%
US 16:00 Feldolgozóipari megrendelések, hó/hó, március, előző: 0,6%, várt: 0,1%
US 22:30 API nyersolajtartalékok, előző hét
A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)
Túl vagyunk egy gyenge illikvid (elsősorban a londoni zárva tartás miatt) eső (-0,87%) napon. Az amerikai tőzsdék szép pluszt tudhattak magukévá a tegnapi kereskedésben, köszönhetően az USA feldolgozóipari indexének, ami 6 éves csúcson van, nem nagyon elmaradva a kiskereskedelmi 3 éves csúcsától. Jó hír még, hogy létrejön a világ legnagyobb légitársasága (eddig ezt a címet a Delta Airlines birtokolta) az amerikai United Airlines anyacég, az UAL Corporation és a Continental Airlines Inc. egyesüléseivel. Tovább gyengült az euró. Ausztráliában újabb adót rónak a nagy bányatársaságok nyakába, az index gyenge mérsékelt -1%-os csökkenéssel zárva. Portugáliában az elemzők inkább vételre ajánlják a részvényeket a befektetőknek, ilyen például a Banco Espirito Santo [BES:xlis] 0,7 P/BV értékkel, ami azt jelenti, hogy könyv szerinti érék alatt mozog a papír árfolyama, hosszútávra nem lenne rossz vételi szint a mostani. Természetesen ne feledkezzünk meg arról, hogy a portugál állam a hiány finanszírozására részvénycsomagokat is eladhat, amivel lejjebb tornászhatja az így is alacsony árazáson lévő papírok árfolyamát.
Megkezdődik a gyorsjelentési szezon hazánkban is, Pannergy ma estére teszi közzé a negyedéves számait. Osztalékot a Richter, a Kulcssoft (márc 31. az üzleti évének utolsó napja) és a GSPark fog fizetni. Talán az erős amerikai zárás átragadhat a hazai piacra és egy kis emelkedést tudunk produkálni nyitás után.
Nézzük a nagyobb papírok szintjeit a hazai piacon:
MOL: erős ellenállás 20760 ha átmenne rajta ismét előtérbe kerülne a 21680-as szint. Támasz 20000 és 19405.
OTP: ellenállás 7305 majd 7390-es szint. Támasz a tegnapi alj 7021.
MTELEKOM: lefordulni látszik az árfolyam, ha a 700-as szint törik, akkor az irányt 673-felé veheti. Talán a mai pozitív hangulat emelkedésre tudja majd sarkallni az árfolyamot.
RICHTER: szépen tartotta magát egészen a záró szakaszig, amikor egy nagyobb tétellel visszanyomták 43000-re. Talán az egyik legerősebb Blue chip papír, esésben szépen megveszik, a hangulattal is tud emelkedni.
RÁBA: Ha az 1000 HUF-os értékeken át tudna menni, akkor további élénkülés lehetne a papírban. Támasz 900-nál.
Sikeres kereskedést kívánok!
Kun Szabolcs
Technikai elemzés (Elemzőnk véleménye)
BUX
Nagyításhoz kattintson a képre...
http://www.quaestor.hu/attachments/1955/BUX_0504.jpg
Az utolsó gyertya alapján kisebb csökkenésre lehetne számítani, viszont a tegnapi délutáni világpiaci hangulatot figyelembe véve, kora délelőtt az emelkedésre nagyobb esély mutatkozik. Ez esetben a 25000-es árfolyam szolgálhat ellenállásként.
BUX1012
Nagyításhoz kattintson a képre...
http://www.quaestor.hu/attachments/1955/BUX1012_0504.jpg
Emelkedés esetén a 25000-es szintet könnyedén átugorhatja, így a 25300-as, majd a 25400-as ellenállással gyűlhet meg a baja. Árfolyamcsökkenés esetén a 24630-as, majd extrém esetben a 24300-as szint nyújthat támaszt, viszont az emelkedésnek nagyobb a valószínűsége jelenleg.
Nem tudom,de mintha a tavalyi 15000-es bux körül mozogtunk így.....
a sávozás az lehetséges...de ezt majd csak utólag látjuk meg hogy az -e....de mi van hogyha egy hosszabb lefelé menő csatorna ?
Ha így maradunk, holnap remélem lesz egy fel korrekció.
persze, megváltozott, nagy lett a vola, és Európa alul fog teljesíteni. De ettől még én sávozásra készülök
short zárvaq.kivárok ...1db volt csak tegnap zártam őket ,ma meg melóztam 612őn no hati..datig várok..addig pihi sztem