Ezt a párt még nem tradeltem,de Ausztrália,Kanada jó erőben van. Talán japánt kell hozzá figyelni,hogy szándékukban áll e még gyengíteni a jent az export miatt.
Ezt a párt még nem tradeltem,de Ausztrália,Kanada jó erőben van. Talán japánt kell hozzá figyelni,hogy szándékukban áll e még gyengíteni a jent az export miatt.
Most audjpy-t shortoljam vagy várjam feljebb (ha már tegnap korán zártam..)
Na a spanyolok is leminősítve.
Én már csak egyet nem tudok, hogy akkor most
"Fentről le vagy lentről fel?......"
"A menetrend is formálódik, a német kormány a jövő hét elején terjeszti a Bundestag - a német parlament alsóháza - elé a segélyhitelt lehetővé tevő törvényjavaslatot, a jövő hét végére ezt megtárgyalhatja a Bundesrat, azaz a felsőház is, azaz nem kívánják a jövő vasárnapi észak-rajna-vesztfáliai választások utánra halasztani a kérdést. Ezzel a május 19-i kötvénylejáratra megérkezhet az első utalás a görög kormányhoz.
Azt a problémát, hogy a görög kormány egészen eddig nem volt hajlandó érdemben tárgyalni az IMF-fel, nem volt hajlandó komolyan vehető költségvetési megszorításokat felvállalni, a mai tárgyalások egyszerűen átlépték. A görög kormányt már senki nem tekinti tárgyalópartnernek, egy nagyhatalmi döntés alanyaként kezelik őket, ez pedig vélhetőleg olyan kényszerítő potenciál felsorakoztatásával jár együtt a háttérben, amely szinte kizárja azt a lehetőséget, hogy a görögök ellenállásán bukjon el a nekik összeállított segélyprogram elindítása.
Fontos, hogy a görögöket jó esetben is valóban csak a program elindításából lehet kihagyni, a megvalósítás a Görögországon belüli folyamatok függvénye lesz - azaz vélhetően kudarcot vall. Hosszabb távon minden bizonnyal az IMF csomag után sem lesz elkerülhető az adósság-átütemezés, és a tartós, súlyos recesszió. A mentőcsomag igazi célja azonban már nem Görögország kimentése, hanem a többi veszélyeztetett ország pénzügyi rendszerének, azaz lényegében az egész európai pénzügyi rendszernek az összeomlástól való megóvása - ennek sikerében még lehet reménykedni. "
ezt nem értem én sem, vmilyen érdek kellett az mögött legyen, hogy gyorsan bővítsék pénzügyi uniót, ne csak néhány ország legyen benne. Persze értem, hogy minél több helyen van közös pénz annál egyszerűbb sok minden, de itt eléggé visszanyalhat a fagyi, mintha a kockázatokat nem nagyon mérték fel.
Pl Németország szigorúan kiszámolná hasznát, és kárát ebből a történetből gyanítom nem lennének boldogok ettől a közösködéstől.
Óriási felelőtlenség volt ilyen különböző mentalitású országokat egy pénzügyi unióba gyúrni. Ott vannak pl. a szorgalmas, precíz, konzervatív, takarékos németek és velük szemben a laza, korlátokat nem tűrő, bonviván déliek. Hihetetlen differencia.
Arról nem is beszélve, hogy hogyan lehet úgy megalkotni egy pénzügyi uniót, aminek csak egy lába van, a valutája, miközben mögé nem társul egységes pénzügyi övezeti állampapír politika?
Ha te választhatsz ma, hogy német állampapírt veszel, vagy görögöt, melyiket veszed?
Egyértelműen a németet. Bezzeg ha egységes euroövezeti állampapír lenne, akkor a befektetők nem tudnának válogatni a különféle országok állampapírjai között, hanem csak az egységes erős európai állampapírba fektethetnének.
Elqrták, nem kicsit. Hanem miazhogy, nagyonis.
igen.
de oandan, nincs minimum, meg maximum, ergo nyithatsz 1 euro egységnyit is :-)
mindenképp felgyújtják, mert megszorítás nélkül ebből nem jönnek ki. Az más kérdés, hogy az már mennyire hatja majd meg a piacot, hogy időnként handabandáznak egyet az utcán.
nem is értem, hogy kerültek be ezek, görög, spanyol , portugál, olasz monetáris Unióba? Ennyire szerették volna bővíteni több országban legyen euró , aztán benyomták őket vhogy? Azért az nagyon durva, hogy ilyen egyszerű csalásokkal megvezetnek egy szervezetet ami arról dönt bekerülhetnek ebbe az elit körbe. Szinte hihetetlen. Ennyi erővel minket is nyugodtan felvehettek volna, vagy románokat.
Jó dolog ez az euró. Elvenni nem tudják a görögöktől, úgyhogy ha kijelentik, hogy holnaptól nem fizetik az adósságaikat, akkor sem történik semmi.
Jaja, ha ezt meglépnék, akkor a görögök felgyújtanák az országot.
Viszont horror mennyiségű zsetont költenek felesleges hadiipari kiadásokra.
Állandóan versengenének a törökökkel.
Nooooooooooooooooormálisak ezek?
Fosnak a lázongástól. Inkább csőd, mint a Capitólium ostroma, gondolják.:DD
Én már azt is normalizálódásnak nevezem, ha nem lebeg a kaszás a fejük felett.:))
sztm adjuk el nekik bajnait, megold mindent
Ezek idióták. Az egyetlen dolog, amivel elkerülhetik a csődöt az a bérek és nyugdíjak drasztikus csökkentése. Nemtudom miben reménykednek.
mikor fog a világban normalizálódni a helyzet?
Na ez igaz, a tőzsde pont az irrealitások világa, mára legalábbis totál azzá vált. Régen még sokkal nagyobb szerepe volt a fundának, mára viszont nem maradt más, mint a pszicho ( PSYCHO X. Thriller - Főszereplők: IMF & WB - 18 év alattiaknak szigorúan nem ajánlott !).