Regisztráció Elfelejtett jelszó

BUX 1012

Re: nincs cím

#231354 Euroman Előzmény: #231340

szerintem fityesz nem fogja emelni, ellentétes lenne a jelenlegi retorikával, ami élénkítésről szól....ez szvsz lefelé pörgő spirál lenne, mert a még drágább dolgokból még kevesebb fogyna...vagy ha maradnának a kisker árak, akkor a termelők járnának még roszabbul...

Kicsit megnyugtatóbb szá…

#231342 Ricsi

Kicsit megnyugtatóbb számomra a kép, mint 20 perce volt:))

#231341 Zabás Előzmény: #231337

Az egymilliárd euróról is lemaradtunk

Az Európai Bizottság tegnapi bejelentése szerint Lengyelország, Csehország és Szlovákia egymilliárd euró többletforráshoz juthat az uniós strukturális alapokból a következő három évben.

Az indoklás szerint az előző két évben gazdaságuk több mint öt százalékkal gyorsabban növekedett, mint az uniós büdzsé 2005-ös megtervezésekor, és így alulfinanszírozottak maradtak. Magyarország kimaradt ebből a lehetőségből, s ezzel az unió is elismerte, hogy az ezredfordulón még a térség éllovasának számító, dinamikusan fejlődő magyar gazdaság mára sereghajtó lett.

Az indoklás arra is rámutat, hogy a cseh, lengyel és szlovák növekedés felgyorsulásához az európai uniós források nyilvánvalóan hozzájárultak. Minket viszont még a történelemben egyedülál­lóan rendelkezésre álló, általunk meg nem termelt uniós források bevonása sem mentett meg a gazdasági zuhanástól és a leszakadástól.

Ma már irigykedve nézzük az euróval fizető szlovákokat, a válságot soha nem látott lengyeleket és a nálunk egymillió emberrel többet foglalkoztató cseheket.

http://www.echotv.hu/?akt_menu=16&r_id=37&hir_id=213158

#231340 Ricsi Előzmény: #231336

Tudom, csak leírtam, hogy miután az ÁFA lenne a legnagyobb bevétel, és nincs fogyasztás, így az esik vissza a legjobban. És ez komoly bajok forrása, nem viccből emelték vissza 25%-ra.

Komolyan nem lennék meglepve, ha a tapasztalatok alapján (áfaemelés nem gerjeszt inflációt a jelen környezetben) akár tovább emelnék.

#231338 Euroman Előzmény: #231323

már tegnap is beszélt, sőt forexfactory szerint holnap is fog....mindennap elmondja ugyanazt az ökörséget....közben a pénznyomtató gépek már füstölnek a túlhajszoltságtól.

#231337 izolta Előzmény: #231327

Tegnap vmi olyasmit olvastam, hogy a környezetünk bonusz pénzeket kap eutól, mert nekik jól megy: a tervhez képest 2007-2009ben +5% a gdp .

Nálunk még a célt sem érte el.

Gondolom mert jól megy

#231335 Zabás Előzmény: #231332

Ezt gondolom én is, de a trambulinra még felmehet, hogy nagyobbat eshessen! :)

MAgyar cégek is jókat jelentenek! Főleg amikbe állami hatalom is van!

#231333 Ricsi Előzmény: #231327

Azért, ha jobban megnézzük a költségvetést, az ÁFA a legnagyobb adóbevétel. Lenne, ha lenne fogyasztás...

#231332 banyaiz Előzmény: #231323

a jelentések jók meg még jobbak eddig, viszont ilyen hírekre jóval alacsonyabb piaci szinteken rally volt náluk napi több százalékos emelkedések, most meg egy tántorgás (a szakadék szélén, vagy nem? :D) meglátjuk én kivárok.

Hatiban kicsit feszültek…

#231331 Zabás

Hatiban kicsit feszültek az idegek! Prompt esik 20 pontot hati meg 50-60 at! :9

#231327 Zabás Előzmény: #231322

Az nem az állam! :)

Exportból él MO.! Hónapok óta felülteljesítünk, belföldi fogyasztás nincs, mert kicsinálták a népet!

#231325 BudFox Előzmény: #231315

9555 ? kicsit optimista az OTP -re szerintem :-))

minden elemző keményen lefele várja a hetekben most a BUX -ot... a sok MAri néni sem fog most venni szerintem...kis meghúzások lehetnek...mint a mostani is. még harcol a bika.

#231323 Zabás Előzmény: #231320

USA eddig ezeket az eséseket, sunyi módon mindig visszavette forgalom nélkül! És ne feledjük a FEDnek még esze ágában sincs kivonulni a piacról! MA Bernanke 15:00-kor úgy is dumálni fog!

#231322 Ricsi Előzmény: #231318

Ezzel azért vitatkoznék...

Az ipari termelés padlón, egyre több cég (és nem csak kicsik) zár be, a fogyasztás 0, a hitelezés 0.